Després de llegir tants beneficis sobre la incorporació de l'avena a la dieta, no he dubtat a comprar-ne i començar introduir-la. Només uns deixo unes pinzellades d'informació sobre el cereal més complert que existeix, considerat uns dels superaliments:
- l'alt contingut en fibra i els hidrats en forma de midó aporten energia i protegeixen el cor
- és el cereal amb el percentatge més alt de proteïnes (13'8%), i aquestes són de bona qualitat biològica i proporcionen 6 dels 8 aminoàcids essencials
- conté també un alt percentatge de grasses (7%) però en la seva majoria son insaturades i recomanables
- és un cereal ric en micro nutrients: una ració de 50 gr diaris aporta el 25% del fòsfor diari, el 20% del magnesi, el 15% del ferro, el 50% del manganesi i el 22% de la vitamina B1
- ajuda a purificar l'organisme i a allargar la vida de les cèl·lules
- ...
Avui he tirat pel camí fàcil i he fet unes galetes que ja havia fet vàries vegades els últims anys i que sempre han agradat tot i la seva senzillesa.
Ingredients (30 unitats aprox.):
125 gr de sucre
125 ml d'oli de girasol
1 ou
175 gr de farina
la ratlladura de mitja llimona
1 cullerada petita de llevadura química
1 polsim de sal
flocs d'avena
Passos a seguir:
Barregem el sucre amb l'oli i ho batem fins que quedi una mescla suau. Hi afegim l'ou i continuem batent fins a obtenir una crema espessa. Incorporem la ratlladura i la farina barrejada amb el llevat i la sal. Ho barregem fins a obtenir una massa suau.
Preescalfem el forn a 180º amb calor a dalt i baix.
Amb una cullera petita agafem porcions de massa i en fem boletes. Les arrebossem amb els flocs d'avena, les deixem sobre una safata de forn folrada i les aixafem fins a obtenir un gruix d'aproximadament 0'5 cm.
Cal que les deixem una mica separades ja que amb l'escalfor creixeran.
Fornegem durant 12-15 minuts, fins que agafin un to daurat. Les deixem refredar sobre una reixeta i les conservem en una caixa de llauna.
Us hi animeu?
Les han fet...
Irene |