20 d’abril del 2015

Roses de poma {Sant Jordi}

Avui us porto una idea molt dolça per celebrar Sant Jordi aquest proper dijous, unes roses de pasta de full i poma d'allò més bones, i és que aquesta combinació triomfa sempre! Jo aquest any em quedo sense rosa perquè estem fora de viatge, però estic segura que gaudirem d'un dia de Sant Jordi inolvidable, ja us explicaré a la tornada ;)




Aquestes roses són més senzilles de fer que d'explicar, per això us he fet un petit pas a pas perquè vegueu que no tenen cap tipus de complicació, som-hi?

Ingredients (16 unitats)
1 làmina de pasta de full rectangular (Lidl)
2 pomes grans
150 gr d'aigua
100 gr de sucre morè
per decorar: sucre llustre

Passos a seguir:
Posem l'aigua i el sucre en un cassó i el fem bullir suaument durant uns 5 minuts. Passat aquest temps afegir-hi les pomes pelades i tallades a làmines fines, i coure-les en aquest almívar durant 5 minuts més. Les escorrem i reservem fins que es refredin una mica.
Mentrestant tallem la làmina de pasta de full en 16 porcions rectangulars i montem les roses tal com us explico a continuació i podeu veure a la fotografia de sota.
Per a fer-ho agafem dos o tres làmines de poma i les fiquem en un dels laterals llargs i sobresortint una mica. Dobleguem la pasta de full cap a sobre de la poma i enrotllem. Per tal que quedin ben tancades mullem amb unes gotes d'aigua la part final i premem una mica. Anem ficant les roses en un motlle individual, jo he utilitzat els de magdalena i he ficat càpsules de paper per netejar-lo després més ràpidament.




Preescalfem el forn a 180º i les fornegem durant uns 20 minuts o fins que vegem que comencen a daurar-se. Les deixem refredar sobre una reixeta perquè no s'estovin i les empolvorem amb sucre llustre.

A banda de la rosa tradicional, us animeu a regalar aquestes?

Bona Diada de Sant Jordi!!

13 comentaris:

  1. Em sembla un detall molt original i fàcil de fer! tu sempre ens aportes grans idees! Gràcies!

    ResponElimina
  2. Sempre m'ha encantat aquesta recepta, un detall dolç molt molt original i d'alló més fàcil.Té una pinta bonisima :)
    Bon dilluns!!

    ResponElimina
  3. Los postres con manzana me encantan!!!!
    Y además este tiene un aspecto precioso y delicioso a la vez.
    Besotes y feliz comienzo de semana

    ResponElimina
  4. Uff i tant! Jo te les copio i ls regalo a totes les dones d la meva vida! Gràcies x la idea

    ResponElimina
  5. Queden moníssimes, per qualsevol dia ja que son fàcils de fer.
    Gaudeix del teu viatge!!
    Petons.

    ResponElimina
  6. Aquesta es una recepte molt bona, ràpida i de resultats especteculars!!! A mi la poma em xifla. Aquestes roses de Sant Jordi son ben encertades. Muaks

    ResponElimina
  7. Qué chulas! Y es verdad que parecen facilitas de hacer. Con lo que me gustan esos ingredientes y tan bonitas que se ven :-)
    Un beso

    ResponElimina
  8. Que maques que t'han quedat!! Jo aquest any també tenia pensat fer-les, a veure com surten i ja em puc espavilar perquè ja queda poc!! ;)

    ResponElimina
  9. Aquestes roses de poma són genials perqué es poden fer amb els nens i queden molt fines i elegants. A casa no falten mai, ara m'has fet pensar que tinc que pensar en el llibre per dijous que m'he despistat (és més senzill oblidar aquests dies fora de casa!).
    Que disfrutis molt!!!
    Petons,
    palmira

    ResponElimina
  10. Quines roses més xules! Això si que és un dolç ben original per celebrar el Sant Jordi!
    Que vagi bé!! Clara

    ResponElimina
  11. Que originales Eva!! Te han quedado preciosas!!! Un beso!!!

    ResponElimina
  12. Què boniques, originals i bones!!!
    Una abraçada!

    ResponElimina