No és un secret que a casa ens agraden els cócs casolans i amb gustos cítrics. Aquest vaig fer-lo ja fa un temps i és una versió més que se suma al bescuit de llimona i llavors de rosella i al cóc de llimona. Impossible escollir-ne només un.
Ingredients:
200 gr de sucre
5 ous
1/2 cullerada petita de sal
150 ml de nata líquida
ratlladura d'una llimona
275 gr de farina
5 gr de llevat en pols
120 gr de mantega
Passos a seguir:
Preescalfem el forn a 180º (sense ventilador).
Fonem la mantega i la deixem refredar lleugerament.
Separem les clares dels rovells dels ous, i batem els rovells amb el sucre fins que la mescla blanquegi i estigui espumosa. Hi afegim la mantega i removem.
Afegim la nata i la ratlladura de la llimona i integrem. Tamisem la farina i el llevat sobre la mescla i ho mesclem bé.
Muntem les clares a punt de neu amb la sal i les afegim amb moviments envoltants a la mescla anterior. Repartim la barreja en un motlle greixat en forma de cake i fornegem durant uns 45 minuts o fins que al clavar una agulla aquesta surti neta.
No és una versió tan lleugera com les altres que us proposo però estic segura que us encantarà, ja em fareu saber si us animeu a engegar el forn!
Recepta extreta de: Lecturas Postres N. 10