Pàgines

27 de desembre del 2016

Pollastre amb puré al safrà

Avui us porto un plat força complet i a la vegada saludable. La carn està cuinada a la planxa i el puré no porta cap tipus de mantega ni margarina, però si uns brins de safrà que li donen un gust excel·lent.

Un plat per a qualsevol dia de la setmana o també per una celebració. Si fiqueu d'entrant l'amanida de salmó, nous i alvocat us queda un menú perfecte per convidar uns amics a sopar, no trobeu?

Només us faltarà un bon vi per acabar d'arrodonir la nit, la meva proposta és el nou vi Lo Indibil de les bodegues Clos Pons juntament amb els supermercats lleidatans Plusfresc, una proposta molt de la meva terra que espero que us animeu a provar.






Ingredients (4 persones):
550 gr de patates farinoses
1 gra d'all
1 c/p de brins de safrà
1200 ml de caldo de pollastre
4 pits de pollastre
2 c/s d'oli d'oliva
1 cullerada de suc de llimona
1 cullerada de farigola fresca picada
80 ml de llet semi descremada
sal i pebre
farigola fresca per decorar (opcional)

c/p = cullera de postre
c/s = cullera sopera

Passos a seguir:
Posem les patates pelades, netes i trossejades en un cassó, juntament amb l'all pelat, el safrà i el caldo i ho bullim durant uns 20 minuts o fins que estiguin toves.

Mentrestant pintem els pits de pollastre amb 1 c/s d'oli d'oliva i el suc de llimona. L'empolvorem amb la farigola i el coem a la planxa a foc mig-alt durant uns 5 minuts per cada costat o fins que estigui cuit al nostre gust.

Per acabar de fer el puré escorrem les patates i les tornem a ficar al cassó. Hi afegim l'altra cullerada d'oli d'oliva i la llet, ho salpebrem al gust i triturem fins a aconseguir una textura homogènia.

Repartim el puré en quatre plats, col·loquem a sobre de cadascun un pit de pollastre i ho adornem amb una rama de farigola abans de servir.


24 de desembre del 2016

Amanida de salmó, nous i alvocat

Després dels aperitius de la última entrada avui us porto una proposta molt més lleugera com a primer plat per un dels àpats d'aquests dies festius que ja tenim aquí o bé per compartir un sopar o dinar informal amb amics.

És una amanida força completa gràcies al salmó, les nous i l'alvocat. Molt poca feina a la cuina amb un bon resultat a taula, només cal escollir bons ingredients. Qui s'apunta?






Ingredients:
mesclum d'enciam, maravilla, escarola i radiccio (o un altre al gust)
1 alvocat
1 sobre de salmó fumat
40 gr de nous pelades
1 poma fuji
3 c/s d'oli d'oliva
1 c/s de vinagre Riesling de Castell de Gardeny
sal

Passos a seguir:
Si no ho està, netegem el mesclum d'enciams que haguem escollit i el trossegem amb les mans. El posem un bol.
Tallem el salmó a tires i l'alvocat i la poma a daus. Afegim aquests ingredients al bol, afegim la sal i amanim amb l'oli i el vinagre prèviament batuts.
Repartim l'amanida en un plat o safata i fiquem per sobre les nous pelades.

Podeu acompanyar-la amb un vi fresc i jove com és Lo Indibil de les bodegues Clos Pons creat conjuntament amb els supermercats lleidatans Plusfresc, una proposta molt de la meva terra que espero que us animeu a provar.Que passeu unes Bones Festes!

20 de desembre del 2016

8 aperitius (que pots preparar amb antelació)

Les festes que s'apropen són motiu de trobada amb la família, i sempre al voltant d'una bona taula. De propostes n'hi ha a centenars, però si alguna cosa no acostuma a fallar són uns aperitius per donar el tret de sortida a la varietat de plats que venen després.

Jo ja he comentat vàries vegades que no cuino per les festes, que vaig de convidada, però si que aprofito per portar algun entrant salat o bé les postres. Avui us proposo 8 aperitius que poden deixar-se preparats amb antelació, perquè si teniu gent a casa no hàgiu d'estar enfeinats fins a l'últim moment a la cuina mentre tothom està al menjador fent petant la xerrada. No són propostes gourmet, ni amb productes selectes, són els aperitius que a nosaltres més ens agraden: senzills i amb ingredients que fàcilment tindreu a casa.

Cliqueu als títols per anar a la recepta complerta. Espero que us agradin!



És un entrant ideal per la seva lleugeresa. Es pot deixar preparat el dia abans i només caldrà servir-los en xarrups individuals.






El contrast entre la cremositat del farcit i el gust intens del pebrot és una delícia. Es pot preparar amb antelació i abans de servir escalfar-los una mica o bé servir-los a temperatura ambient.






Aquestes boletes són com uns bombons salats que triomfaran entre els més formatgers. La cremositat de l'interior contrasta amb el toc cruixent de les avellanes i el pernil, no deixeu de provar-les!






Un clàssic a la nostra taula de Nadal. Una altra proposta que pot deixar-se preparada el dia abans i que guarnirà la taula durant el poc temps que duri ;)






Una altra versió de rotlle, vistosa i saborosa, que deixarà els convidats sorpresos i amb ganes de mes. 






La versió mini de la clàssica quiche sempre és un encert en una taula d'aperitius. La proposta que us porto és amb bacon i ceba, però podeu farcir-la amb les ingredients que més us agradin.






Entre tantes propostes no en podia faltar una feta amb pasta de full, versàtil i deliciosa. Aquestes espirals és millor fer-les el mateix dia perquè no s'estovin, però no cal pas fer-les a l'últim moment. Com en el cas anterior es poden farcir amb el que més us agradin.






Serà menjar-ne una i no poder parar. Veureu com desapareixen de la taula, i si a més utilitzeu talladors amb forma d'estrella o arbre us quedaran d'allò més nadalenques.




14 de desembre del 2016

Pastís de formatge i remolins de maduixa

La meva cuina encara no està gaire nadalenca, potser també ho fa el fet que a mi no em toca cuinar durant les festes, tinc sort i vaig de convidada. Tot i així avui us porto un pastís de formatge que bé pot servir per a rematar un bon dinar dels que aviat celebrarem, almenys a casa és unes postres que sempre triomfen!






Ingredients:

Base:
150 gr de galetes (les que preferiu)
70 gr de mantega desfeta

Farciment:
600 gr de formatge d’untar
200 ml de nata
150 gr de sucre
3 ous

Cobertura:
200 gr de maduixes + 40 gr de sucre o 200 gr de melmelada de maduixes

Passos a seguir: 

Encenem el forn a 180º i col·loquem a l’interior una safata gran amb aigua, on dins pugui caber-hi el motlle de 20 cm on courem el pastís al bany maria.

Triturem les galetes, les barregem amb la mantega desfeta i les posem a la base del motlle desmontable de 20 cm. Les apretem bé amb l’ajuda d’una cullera o d’un vas i reservem a la nevera.

Mentre es refreda la base mesclem el formatge amb el sucre i quan estigui ben integrat afegim la nata, integrem, i afegim els ous d’un en un. En tot aquest procés no s’ha de batre, sinó simplement integrar, podem fer-ho perfectament amb unes baretes manuals, així la mescla no agafarà aire i no s’esquerdarà al fornejar. Repartim el farciment sobre la base que havíem reservat.

Per preparar la cobertura triturem les maduixes amb el sucre i les fiquem en un cassó al foc durant uns 8-10 minuts fins que s’espesseixin lleugerament o, si com ara, no és temporada de maduixes, agafem la melmelada, la fiquem en un cassó al foc i també l’escalfem uns minuts. Si és molt espessa afegim una mica d’aigua, ben a poc a poc, fins a obtenir la textura desitjada. Si hi ha trossos de fruita triturem bé perquè quedi ben fina.

Un cop tenim la cobertura enllestida amb l’ajuda d’una cullereta n’anem deixant caure gotes sobre el farciment, i amb un escuradents o broqueta formem les espirals.
Folrem bé el motlle per la seva part exterior amb paper d’alumini, perquè no ens entri aigua, i el col·loquem dins del recipient amb aigua que tenim al forn. Fornegem a 180º durant 15 minuts, i després baixem la temperatura a 110º i continuem la cocció durant uns 75 minuts més. Passat aquest temps apaguem el forn i deixem refredar el pastís a l’interior. Un cop fred el deixem a la nevera unes hores, millor si és tota la nit.

Lo ideal és fer el pastís pel matí, deixar-lo refredar bé durant la tarda i refrigerar-lo durant tota la nit.

Repetireu!

** Recepta extreta de: Kanela y limón

2 de desembre del 2016

Empanada d'espinacs, formatge feta i pinyons

L'altre dia vaig trobar una massa d'empanada al congelador i aprofitant que havia d'encendre el forn vaig fer una empanada amb coses que tenia per la nevera. Ja sabeu com de fans en som d'aquest tipus d'aperitius, al blog teniu vàries opcions com l'empanada de tonyina, l'empanada gallega, l'empanada d'espinacs i gambes i la de xampinyons i ou, què bones totes!








Ingredients:
1 massa per a empanada de La Cocinera
100 gr de formatge feta
500 gr d'espinacs frescos
2 grans d'all
un grapat de pinyons
oli d'oliva i sal

Passos a seguir:
Preescalfem el forn a 200º.
Rentem els espinacs, els escorrem i els saltegem en una paella amb oli juntament amb els alls picats. No els hem de tenir gaires minuts, just que redueixin. Els salem, afegim els pinyons i reservem.

Estenem la massa per a empanada i repartim sobre la meitat de la base (deixant un dit de marge als costats) la mescla d'espinacs i pinyons. Repartim per sobre el formatge feta trossejat. Tanquem l'empanada prement amb els dits i doblegant-la.

Fem un forat d'aproximadament un centímetre al centre de l'empanada, per tal que el vapor pugui sortir. Fornegem durant 20 minuts o fins que vegem que agafa el color daurat.