Saint Patrick’s Day (Sant Patrici), Lá Fhéile Pádraig en irlandès, és la festa cultural i religiosa en honor del patró d’Irlanda que se celebra avui 17 de març, aniversari de la seva mort.
Actualment, aquest dia festiu a la República d’Irlanda i Irlanda del Nord és una mena de Diada nacional on se celebra el patrimoni i la cultura irlandesa en general, així com l’arribada del Cristianisme a Irlanda gràcies a Saint Patrick, en la seva vessant més religiosa.
No conec Irlanda, però ganes no me'n falten. Avui em sumo a la celebració amb aquest estofat irlandès, fet amb cervesa Guinness i cuit a baixa temperatura amb la Crockpot.
Ingredients (4 persones):
- 600 gr de vedella per estofar
- 2 patates grans
- 3 pastanagues
- 1 ceba gran
- oli d'oliva
- 1 c/s de farina
- 300 ml de cervesa Guinness
- sal i pebre
c/s: cullerada sopera
Passos a seguir:
Tallem la carn a trossos, la salpebrem i la daurem en una paella amb oli. Ho fem a tandes, per tal que l'oli no perdi massa temperatura i la carn no deixi anar l'aigua. Quan estigui daurada la reservem en una safata.
A la mateixa paella i amb el mateix oli sofregim la ceba tallada a trossos petits i amb una mica de sal. Quan estigui daurada hi afegim la cullerada sopera de farina i deixem que es torri una mica perquè perdi el gust a cru. Afegim la cervesa i portem a ebullició durant un parell de minuts perquè s'evapori l'alcohol. Afegim una mica de sal, apaguem el foc i reservem.
Pelem les patates i pastanagues i les tallem a trossos similars en mida als de la carn.
Agafem la cubeta de la CrockPot i hi fiquem la carn. Repartim per sobre les patates i pastanagues i finalment afegim la ceba amb la cervesa. Tapem i programem 8 hores a baixa temperatura.
Passat aquest temps... prepareu el pa perquè el necessitareu!
** Recepta extreta de: Cocinillas