Pàgines

26 de maig del 2013

Pastís de xocolata

Aquest pastís de xocolata l'he fet per celebrar el cinquè aniversari de la meva neboda. És pràcticament un pastís a mida, ja que ella va triar la forma, el gust i la decoració... i això que no és pas de dolços! no pensava pas que el tastés, però li devia fer gràcia perquè se'n va menjar un trosset ;-)

És molt molt senzill de fer i queda força vistós, no? Només necessiteu una mica de temps ja que s'ha de deixar refredar per poder-lo farcir i guarnir, però val la pena! Vinga, a la cuina!




Ingredients (8-10 racions):
4 ous
4 cullerades soperes de farina
4 cullerades soperes de sucre
1/2 sobre de llevadura 
1 tauleta de xocolata de postres
250 gr de mantega

Per l'almívar: aigua i sucre
Per farcir-lo: melmelada de maduixes (recepta casolana aquí)

Passos a seguir:
Desfem la meitat de la mantega i la meitat de la xocolata al microones fins que quedi una crema fina.
En un bol gran batem els ous i el sucre fins que la barreja blanquegi. Hi afegim la mescla de mantega i xocolata i l'integrem. Afegim la farina i la llevadura tamissades i ho integrem suaument amb moviments envolvents (de baix cap dalt), els justos perquè s'integri.
Fiquem la massa en un motlle d'uns 18 cm greixat, i ho fiquem al forn preescalfat a 180º durant uns 25 minuts. Com sempre, comprovarem que estigui ben cuit clavant una agulla, si aquesta surt neta és que ja està i si surt bruta el deixarem una mica més.

Preparem l'almívar posant mig got d'aigua i mig got de sucre en un casso i ficant-ho al foc fins que comenci a bullir. Llavors ho retirem, ho deixem atemperar i hi posem unes gotes de conyac (opcional).

Un cop el pastís s'hagi refredat el partim per la meitat i el mullem amb l'almívar amb l'ajuda d'un pinzell. Extenem a sobre una capa de melmelada i tornem a montar el bescuit amb la capa superior. Humitegem també amb almívar.

Per fer la cobertura cal que desfem la resta de mantega i xocolata i la tirem per sobre del pastís. Molt millor si deixeu que la mescla es prengui una mica abans de tirar-la per sobre, ja que us serà més fàcil.
Finalment només cal decorar el pastís amb el que tingueu a mans: lacassitos, boletes de sucre, anous, gominoles...




L'original d'aquesta recepta l'he vist a: Blog de cuina de la Dolorss

L'han fet...

L'Anabel, per celebrar l'aniversari de les seves dues filles, felicitats Mekdes i Nora!!

2 comentaris:

  1. Ohhh que divertit que ha quedat!!!! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Personalitzat total!! i força bo. Gràcies pel comentari. Un petó!

      Elimina