És temps de figues i la figuera és un arbre que s'ha adaptat molt bé a l'horta lleidatana i especialment al poble d'Alguaire, molt conegut per la seva producció de figues coll de dama.
Aprofitant que la meva companya de feina, la Montse, me n'ha portat una caixeta, he fet aquestes mossegades de pasta de full amb nata i figa, molt fàcils i bones.
Som-hi!
Ingredients:
1 làmina de pasta de full
figues coll de dama
200 ml de nata per muntar
sucre
sucre llustre
Passos a seguir:
Preescalfem el forn a 180º.
Estenem la làmina de pasta de full i amb un tallador petit i rodó anem retallant la massa.
Fiquem les rodones sobre una safata de forn folrada i fornegem durant 10-15 minuts, fins que vegem que s'han inflat i s'han daurat una mica.
Les deixem refredar i les partim per la meitat amb un ganivet de serra.
Muntem la nata amb una mica de sucre, al nostre gust. Per a fer-ho és important que estigui ben freda, i si el bol i les varetes ho estan molt millor (jo ho deixo tot al congelador durant 10-15 minuts abans de fer-ho).
Pelem les figues (deixant el màxim de pell blanca) i les tallem a rodanxes.
Fiquem la nata muntada en una màniga pastissera i la repartim damunt les meitats inferiors de la pasta de full. Repartim per sobre els trossos de figa, tapem amb l'altra meitat de pasta de full i empolvorem amb sucre llustre.
Les guardem a la nevera fins a l'hora de servir.
I ja que avui parlem d'una fruita que podem trobar a Lleida, us deixo també una fotografia que ens vam fer amb els companys de feina per donar suport al consum de fruita lleidatana, una iniciativa del Sr. Postu, que podeu trobar a les xarxes socials amb el hashtag #fruitadelleidachallenge.
Us hi sumeu?
Que bocaditos tan deliciosos que nos has preparado hoy, con esos higos tienen que estar riquísimas, para repetir!!
ResponEliminaUn abrazo!!
Es pot menjar tan sols un? Em sembla que no, perque deuen ser molt bons i dolços.
ResponEliminaPetons.
Simplemente deliciosos. Me encantaría probarlos.
ResponEliminaUn saludo :)
Ohhh nena!!! quines dentetas hem feu; i tant que m'hi sumo..
ResponEliminaApa a gaudirles; i si us plau demá bledes, jaja :))))))))))))))))))))))
ResponEliminaEva; Quina "ilu" trobar-se amb totes aquestes figues tant i tant espectaculars i de ben segur ben bones i com molt bé dius, fàcils de fer.
Salutacions Eva¡¡ :O)
Eva, quina bona pinta! Deu estar boníssim! Quina gràcia com s'obre la pasta de full. Estic pensant en fer-ho també amb melmelada enlloc de les figues.
ResponEliminaPetons!
Ara que tinc la figuera a plena producció, aprofitaré per fer aquesta recepta!!
ResponEliminaMolt bona cara, sí senyora! I la iniciativa de la fruita, molt bona i necessària, que no hi ha res com els productes de proximitat! Una abraçada!
ResponEliminaEva muy buena idea esas pequeñas "mossegadas",una combinacion exquisita.
ResponEliminaBss
Que pasada son tienen que estar de muerte jajaja!!. y la conbinacion es perfecta .
ResponEliminaBesitos
Ostres...la idea de les mossegades de pasta de full te la manllevo...qué bona!!! I visca la iniciativa en suport de la fruita lleidatana dels teus companys!!!! Petons!
ResponEliminaUna proposta genial!!! Vull una mossegada!!!!
ResponEliminaPetons,
Olga
Quina bona pinta! S'assemblen moltíssim a una entrada quetinc pendent de publicar, pero amb fruits vermells en lloc de figues, clar que si tingues unes figues de coll de dama tan bones no m'ho pensaria! Un aspecte magnífic! Un petó maca
ResponEliminaLes receptes que m'agraden
Unes mossegades sensacionals, la combinació de la nata i la figa ha de quedar boníssima.
ResponEliminaEl repte és una gran iniciativa!
Són fantàstiques! I no semblen pas molt difícils!
ResponEliminaI a més la combinació de les figues i la nata...! Quina gana!
Una abraçada
"Jo orenga i tu canyella"