Pàgines

28 de març del 2015

Arròs amb carxofes i bacallà

Aprofitem la quaresma per a cuinar plats amb bacallà, que a casa ens agrada molt, tant com les carxofes! així que imagineu-vos si hem fet festa amb aquesta recepta! A més és un àpat ben complert, i amb el toc del pebre vermell té un sabor deliciós. Jo de vosaltres el provaria...




Ingredients (3 persones):
3 mesures d'arròs bomba / 3 tassetes
9 mesures de caldo de verdures  / 9 tassetes
6 carxofes
1 ceba
1 pebrot verd
200 gr de tires de bacallà salat, prèviament dessalat
2 cullerades petites de pebre vermell de la Vera
sal i pebre

Passos a seguir:
Per fer oli de pebre vermell fiquem oli en una cassó, l'escalfem una mica i hi afegim 2 cullerades petites de pebre vermell i ho deixem reposar. Aneu amb compte que l'oli no estigui molt calent ja que es crema amb facilitat i espatllaria el sabor.

Sofregim la ceba trossejada amb oli d'oliva durant uns 5 minuts. Passat aquest temps hi afegim els cors de les carxofes tallats a làmines fines i el pebrot trossejat a dauets. Ho salpebrem, ho deixem coure uns 10 minuts i hi afegim l'arròs. Ho barregem una mica, deixem un parell de minuts perquè es barregin el sabors i afegim el caldo de verdures ben calent i els trossos de bacallà. Coem 18 minuts a foc mig i a mitja cocció afegim l'oli de pebre vermell.

Un plat ideal per un dia tan primaveral com avui, no creieu?


9 comentaris:

  1. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  2. Ideal, ideal, si! Té una pinta molt bona, i segur que sap encara millor. Un 10!
    Bon cap de setmana :)

    ResponElimina

  3. Eva; Un "trifàsic" molt ben remenat i ben gustós. Mar i muntanya ben complert¡¡
    Una abraçada Eva¡¡ :O)

    ResponElimina
  4. A mi l'arròs amb carxofes i bacallà m'agrada molt, es una combinació boníssima.
    La presentació es molt maca.
    Petons.

    ResponElimina
  5. Es nota que estem en plena temporada de carxofes, els blogs en nem plens!! ha ha ha. Boníssim, aquest arròs, que també inclou un dels meus peixos preferits, el bacallà. Petons!

    ResponElimina
  6. L'he menjat però no l'he fet mai, i aquest sembla molt apetitós. A veure si m'animo i ho provo!
    Anna

    ResponElimina
  7. Quina arròs més bo Eva!!! M'encanten les carxofes!! Fins i tot n'he plantat a Suïssa (pobretes!!) i amb bacallà... una delícia!! :)
    Petons bonica!!

    ResponElimina