Hi ha un restaurant a Donosti on la seva especialitat és el pastís de formatge, que a més ocupa el 6è lloc d'un rànquing dels millors cheesecakes d'Espanya. Sent així i després de veure'l publicat desenes de vegades l'he hagut de provar per confirmar que si, que és un dels millors que hem provat!
Ingredients:
600 gr de formatge d'untar
200 gr de nata de montar
3 ous L
150 gr de sucre
15 gr de farina
Passos a seguir (tradicional):
Preescalfem el forn a 200º amb calor a dalt i baix.
Greixem un motlle de 20cm de diàmetre i el reservem. La massa és força líquida així que és important que tanqui bé, si no també podeu folrar-lo per fora amb paper d'alumini.
Fiquem tots els ingredients un en bol ampli i batem bé fins a obtenir una massa ben fina. La fiquem dins el motlle, baixem la temperatura a 190º i fornegem durant 50 minuts o fins que quan punxem amb una agulla aquesta surti neta, tot i que el pastís estigui tou del centre.
Apaguem el forn i deixem el pastís dins amb la porta una mica oberta durant aproximadament una hora. Després el traiem i deixem refredar del tot abans de posar-lo a la nevera durant unes hores, millor tota la nit.
Es pot servir sol o acompanyat d'alguna melmelada de fruits vermells.
Passos a seguir (Thermomix):
Preescalfem el forn a 200º amb calor a dalt i baix.
Greixem un motlle de 20cm de diàmetre i el reservem. La massa és força líquida així que és important que tanqui bé, si no també podeu folrar-lo per fora amb paper d'alumini.
Fiquem tots els ingredients al vas i mesclem 30 seg/vel 5. Fiquem la mescla dins el motlle, baixem la temperatura a 190º i fornegem durant 50 minuts o fins que quan punxem amb una agulla aquesta surti neta, tot i que el pastís estigui tou del centre.
Apaguem el forn i deixem el pastís dins amb la porta una mica oberta durant aproximadament una hora. Després el traiem i deixem refredar del tot abans de posar-lo a la nevera durant unes hores, millor tota la nit.
Es pot servir sol o acompanyat d'alguna melmelada de fruits vermells.
Amb aquest pastís m'acomiado un any mes de tots vosaltres. Espero que l'any 2017 hagi estat un bon any i que el 2018 sigui molt millor!!
Has finalitzat el 2017 amb una recepta deliciosa! De ben segur que el 2018 també estarà ple de bones receptes! Molts petons, Eva!
ResponEliminaOlga
Ohhh, doncs l'haurem de provar tambe!! Bon any!!
ResponEliminaLa pinta que fa és realment espectacular. Ets uns apassionada dels pastissos de formatge realment. Una abraçada
ResponEliminaQuina gana m'has fet venir! L'hauré de tastar...ja saps que vaig a recerca i captura del millor pastís de formatge, ha, ha.....Ja t'explicaré! Bona setmana!
ResponElimina