Pàgines

9 d’abril del 2014

Cóc de taronja

Aquest mes a Memòries d'una cuinera ens proposen cuinar una coca de iogurt, i avui he vist l'oportunitat ja que tenia uns rovells que em sobraven després d'haver utilitzat les clares per fer uns macarons.

Així que buscant per la xarxa he trobat aquesta recepta de reciclatge del blog Webos fritos i en una estoneta l'he tingut preparat. A part d'aquest de taronja també teniu al blog un cóc de llimona i un bescuit de llimona i llavors de rosella que us recomano per a gaudir d'uns esmorzars i berenars de luxe ;-)




Ingredients:
1 ou i 3 rovells
220 gr de sucre
220 gr de farina
90 ml d'oli de girasol o d'oliva suau
1 iogurt natural
1 cullerada petita de llevat químic
1 pessic de sal
1 taronja




Passos a seguir:
Preescalfem el forn a 180º amb calor a dalt i baix.
Pelem la taronja, treient tant la pela com la part blanca. La tallem en quatre trossos, la fiquem al vas de la batedora i la triturem fins a obtenir un puré.
En un bol batem el sucre i els ous amb les barilles elèctriques, i quan estiguin espumosos hi afegim el puré de taronja, el iogurt i l'oli i tornem a batre fins a integrar-ho bé.
Tamissem la farina, i l'afegim a la mescla juntament amb el llevat i la sal. Ho batem uns segons, només per a integrar-ho.
Fiquem la mescla en un motlle tipus plum cake greixat o folrat amb paper de forn, i empolvorem la superfície de la massa amb força sucre.
Fornegem durant 35-40 minuts o fins que al clavar una agulla surti neta.





El resultat és un cóc esponjós i amb un lleuger sabor a taronja. Quin preferiu, aquest o el de llimona? Jo no podria escollir-ne un...

Ho han fet...

   
Anabel

Mercè E.


39 comentaris:

  1. Molt bona aportació, senyora!!!
    Què et sembla si em convides a un cafè i un trosset d'aquest cóc?
    Petons, Eva!
    Olga

    ResponElimina
  2. Aquestes coques o cóm com deis vosaltres de iogurt queden tan suaus i esponjosos que son una delicia!!! Jo també m'en menjaría un bon tros!!! Mil petonets

    ResponElimina
  3. Molt bona pinta!! Mira que ara mateix estava pensant que havia de mirar la pàgina de "Memòries" per descobrir la proposta del mes i ara ja ho sé!! ☺ Una recepta molt encertada Eva!
    Petons

    ResponElimina
  4. Una gran aportació, t'ha quedat amb un color preciós.
    Ara mateix n'agafaria un bon tall per esmorzar ;)

    ResponElimina
  5. Deliciós quest coc, a mi el toc de taronja m'encanta. Aviam si mánimo aquest mes i participo també.

    xxx

    ResponElimina
  6. Una proposta deliciosa, Eva! El punt de llavors m'hi agrada molt.

    ResponElimina
  7. A més has sigut ràpida en la preparació, jo encara ni m'he plantejat què faré aquest mes, jajaja!
    T'ha quedat molt bona, i és que qui pot ressistir-se a un pa de pessic com aquest, oi?

    Petons!!

    ResponElimina
  8. Fantàstica proposta...jo miraré de fer la meva aquesta tarda! Les coques de iogurt són un clàssic incombustible! Petons!

    ResponElimina
  9. Ara feia temps que no podía estar pel blog, he estat molt liada. Aquest coc té una pinta espectacular...per esmorzar...per berenar o pel que sigui! Molts petons guapa!

    ResponElimina
  10. Que ràpid que has anat a veure si jo tic temps. una pinta espectacular. petonets

    ResponElimina
  11. Què esponjós que sembla aquest cóc, Eva! I segur que té una aroma de taronja deliciosa. Ara mateix me'n menjava una talladeta per berenar. Petons.

    ResponElimina
  12. uuuummmm quina pinta més esponjosa! Prenc una llesca :)
    petons

    ResponElimina
  13. Doncs jo aquest coc també me l'apunte perquè sempre hi ha receptes on nomes s'utilitza una part de l'ou i émprenya bastant. Marta

    ResponElimina
  14. Quina pregunta més difícil, potser llimona, o taronja? Ai, no sé, un troç de cada.
    T'ha quedat molt esponjós.
    Petons.

    ResponElimina
  15. El toc cítric, sigui llimona o taronja, m'encanta, sempre. T'ha quedat molt bo
    Marta

    ResponElimina
  16. Ohhh que bó!!! quin bon aspecte EVA; tan doradet i ensucrat.
    M' el apunto maca.
    UN AGRADABLE CAP DE SETMANA.
    Petonets

    ResponElimina
  17. El tall d'aquest coc ho diu tot, super esponjós i en el seu punt just d cocció, em menjaria un troç ara mateix. Un ptonarro wuapas!

    ResponElimina
  18. Que lindo color, y que sabor tiene que tener todos los ingredientes son una maravilla, y tu lo has bordado. Mil besicos cielo

    ResponElimina
  19. T´ha quedat molt esponjós i el color perfecta, ha de ser boníssim!

    ResponElimina
  20. Molt bon a portació. Te una pinta...
    Petons!

    ResponElimina
  21. Menuda pinta tan buena que te ha quedado, dan ganas de pegarle un bocado a la pantalla. Y tiene que estar deliciosa!!
    Un besazo

    ResponElimina
  22. Què maco t'ha quedat! Es veu molt esponjós! amb taronja queden molt bons! Bona setmana!

    ResponElimina
  23. Ya sé que os lo han dicho un montón de veces... pero es que tiene una pinta realmente esponjosa!!!!
    Os he dejado un regalito en mi blog que espero que os guste :-)
    Un besazo y feliz Semana Santa.

    ResponElimina
  24. jajaja, tu coc de taronja i jo de llimona.
    m'apuntho la recepta.

    ResponElimina
  25. Com m'agraden de taronja! T'ha quedat genial. petons

    ResponElimina
  26. Yo lo tengo clarísimo, un trocin de cada y santas pascuas!!. Te ha quedado de fábula, menudo colorcito.

    Besines

    ResponElimina
  27. Que ricoooo, guardame un trozo para el café, que se ve delicioso!!
    Un abrazo!!

    ResponElimina
  28. Este bizcocho me encanta!!! que jugoso y tierno.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
  29. De lujo !!!! Se aprecia esponjosa, tierna y con un aroma y sabor muy rico. Muy buena propuesta !!!!
    Un abrazo y buena semana Santa.
    Miguel
    lareposteriademiguel.com

    ResponElimina
  30. Molt bona, jo normalment la faig amb llimona, però alguna vegada l'he fet amb taronja i a casa desapareix ben ràpid.
    Una abraçada

    ResponElimina
  31. Qué buena tiene que estar Eva! Y con naranja tiene que dar un sabor buenísimo. A mi cuando hice un bizcocho de naranja me encantó jeje.
    Un beso guapa! felices fiestas

    ResponElimina
  32. Avui el teu BLOG está de Festa, i jo ho celebro perque et mereixes el millor
    UNA FORTA ABRAÇADA PRINCESA :))))

    ResponElimina
  33. Té un color molt maco, deu ser pels rovells.
    Petons i moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
  34. quin color més maco i que bo ha de ser!!!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  35. Fantàstic per fer un bon esmorzar o berenar!! t'ha quedat esponjós i amb molt bon color!! bona setmana!

    ResponElimina
  36. només veient la foto ja em sembla sentir l'oloreta des del Bolet ;) Moltíssimes gràcies guapa per tots els enllaços!!!! petonets

    ResponElimina
  37. M'ha agradat molt la idea d'afegir fruita fresca! Aquesta me l'apunto per fer-la. Moltes gràcies per compartir!

    ResponElimina