Pàgines

31 d’octubre del 2014

Panellets

Aquest mes el repte proposat per Memòries d'una cuinera eren els panellets, i aquí van els meus, a última hora! aquest any ja no podeu aprofitar la recepta, almenys no pels d'aquesta nit, però us animo a que la proveu perquè surten realment molt bons (tot i que no és dels dolços que a mi m'agraden més).

Us porto una recepta base del massapà, que a casa fem sense patata ni moniato i no massa dolç, i amb aquesta base he preparat 5 tipus de panellets. Els meus preferits, i amb diferència, són els de codonyat.




Ingredients (50-60 unitats):

Pel massapà:
500 gr de farina d'ametlla
250 gr de sucre
2 ous grans

Per l'acabat:
pinyons
ametlla en gra
cacau en pols
cafè soluble
codonyat

ou batut

Passos a seguir:
Unes hores abans o fins i tot la nit abans de fer els panellets preparem el massapà. Només ens cal mesclar els tres ingredients i treballar-los una mica, no massa. Fiquem la massa en un bol, el tapem i el reservem a la nevera. Un parell d'hores abans d'utilitzar-la la traiem perquè agafi temperatura.




Dividim la massa en 5 parts, no cal que siguin iguals, depenent de la quantitat que vulgueu fer-ne de cada.

Pels panellets de pinyons:
Agafem una bola de massa i en fem un xurro amb les mans. La tallem a trossets d'uns 2 cm i amb cada trosset en fem una boleta, la passem per ou batut (hi ha qui ho fa només amb rovell) i l'arrebossem amb pinyons.
Aquests són els més entretinguts de fer i els més cars perquè els pinyons estan pels núvols!
Fiquem els panellets en una safata folrada amb paper de forn i els pintem amb ou batut.

Pels panellets d'ametlla:
Fem el mateix que en el cas anterior, però quan tinguem la boleta l'aixafem i li donem una forma més allargada, l'arrebossem amb gra d'ametlla i el pintem amb ou batut.

Pels panellets de xocolata:
Afegim al massapà cacau en pols al gust i l'integrem (també podeu posar-hi Nocilla, Nutella...). Fem les boletes seguint les indicacions anteriors i hi fem una marca amb la punta del dit. Han de quedar rodonets, ja s'aplanaran una mica al forn.

Pels panellets de cafè:
Fem el mateix que amb els de xocolata però integrant al massapà cacau soluble al gust. Un cop tenim les boletes els donem una forma una mica més ovalada i amb un ganivet fem una petita incisió per simular un gra de cafè.

Pels panellets de codonyat:
Agafem el massapà i l'estenem amb les mans de tal manera que poguem ficar una tira de codonyat al centre i tapar amb els laterals. Es tracta de fer un xurro farcit de codonyat, i tallar-lo a trossets d'entre 1 i 2 centímetres.

Un cop preparada la safata o safates només falta fornejar.
El forn cal que estigui ben calent, a 220º, amb calor a dalt i baix i ventilador. Els panellets no s'han de coure gaire ja que quedarien durs, jo els he tingut uns 6-7 minuts ficant la safata a la part baixa del forn, però ja sabeu que cada forn és un món, així que un cop passats els primers minuts val la pena quedar-se vigilant perquè no se'ns cremin!




Que passeu una bona i dolça Castanyada!!

14 comentaris:

  1. A mi els que més m'agraden son els de pinyons i després els de codonyat.
    Els teus tenen tots molt bona pinta.
    Petons.

    ResponElimina
  2. Amb aquests panellets celebrareu una castanyada luxe!!!
    Petons, Eva!Olga

    ResponElimina
  3. Uns panellets fantàstics per passar una bona castanyada! Pertons bonica!

    Les receptes que m'agraden

    ResponElimina
  4. Jo com tu Eva...els meus preferits els de codonyat...t'han quedat genials! Petons!!!

    ResponElimina
  5. Tot i que m'ha arribat avui la publicació, encara arrivo a temps ¿oi?
    pero tinc els meus dubtes perque.... ¿vols dir que hen va sobrar algún?
    Si es així, a disfrutarlos avui xata. ( i per cert, els meus son els de codonyat tambe)
    PETONETS!!!

    ResponElimina
  6. Que bons, Eva! Tots els gustos que proposes m'encanten. També els vaig intentar fer amb curri i van quedar estupendos! Ara, els clàssics de pinyons continuen triomfant a casa... ha ha ha. Petons!

    ResponElimina
  7. t'han quedat sensacionals!
    Els meus preferits són els de pinyons :)

    ResponElimina
  8. Quina varietat i que bons deuen estar, jo només els faig de pinyons.
    Eva he fet la teva recepta del Bescuit Zebra (fantàstica) veig que la gent t'envia fotos però no se on, si passes pel blog el veuràs!
    Una abraçada

    ResponElimina
  9. Quina pinta que tenen aquests panellets, Eva. Provaré la teva recepta, això que no porti patata m'ha agradat !
    Una abraçada !

    ResponElimina
  10. Que bons aquets panellets. I de tots els sabors possibles. Crec que en faré de xocolate i de pinyons. Una marevella!!! Una abraçada

    ResponElimina
  11. Aquest any em vaig estrenar a fer panellets i em va agradar molt més que els comprats (tot i que a Paris no s'en venen si en voliem els haviem de fer!). Els de codonyat les apunto pel proper any!
    Una abraçada ben forta!
    Palmira

    ResponElimina
  12. et van quedar de luxe Eva!!!! moltíssimes gràcies per deixar-nos l'enllaç i participar al Memòries. Petonets

    ResponElimina
  13. Sensacionales y divinos,otra gran fiesta que pudisteis saborear.
    peto

    ResponElimina
  14. Que buenos te han quedado!!! Me gustan todos.
    besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina