Pàgines

10 de desembre del 2014

Appeltaart, pastís de poma {Holanda}

Ja ha passat un mes des que vam viatjar a Suècia i us vaig proposar unes delicioses chokladbollar pel repte #reposterasporeuropa, i avui dia 10 tornem a agafar l'avió de mà de la Rosi del blog Mi mundo pincake, i la seva elecció ha estat Holanda.

La veritat és que no conec massa d'aquest país, sense pensar gaire em ve al cap la imatge dels tulipans, dels formatges i dels canals d'Amsterdam. I per tant m'he sorprès al buscar-ne informació i veure que Holanda no és el país sinó que juntament amb els països caribenys d'Aruba, Curaçao i Sint Maarten conformen l'estat conegut com Països Baixos. Ja sabem una cosa més!

Pel que fa a la gastronomia dolça tenen tot tipus de pastissos i galetes, que varien en funció de cada regió. Aquest cop no m'he pogut resistir a fer un pastís de poma... us heu adonat que a gairebé tots els països que hem visitat amb el repte en tenen algun de típic?




La recepta l'he tret del fantàstic blog Raquel's Kitchen, una catalana resident a Holanda, i tal com ella ens explica és un pastís molt conegut i que es troba a gairebé totes les cartes dels cafès. S'acostuma a presentar amb un enreixat a la part superior, però m'ha agradat la seva proposta sense ja que així és una mica més lleuger.

Ingredients:

Per la base:
300 gr de farina
100 gr de sucre
un polsim de sal
200 gr de mantega freda tallada a daus
1 ou L

Pel farciment:
1 kg de pomes --> 750 gr quan estan tallades
el suc de mitja llimona
80 gr de panses
50 gr de anous trossejades
200 gr de compota de poma
1 culleradeta de canyella en pols
2 culleradetes de sucre llustre
3 cullerades de mermelada d'albercoc




Passos a seguir:
Mesclem la farina, el sucre i la sal en un bol. Hi afegim la mantega i l'ou i ho mesclem. Podem fer-ho amb una amassadora o amb les mans, aquest cop ho he fet amb les mans fins a obtenir una massa consistent, moment en què li donem forma de bola, l'envoliquem amb film i la deixem a la nevera entre 30 minuts i una hora.
Tallem les pomes, les pelem i les tallem a daus. En reservem mitja per a decorar. Les fiquem en un bol gran amb el suc de la llimona, la canyella, el sucre, les anous i panses i la compota de poma. Ho barregem tot i reservem.
Preescalfem el forn a 175º.
Enfarinem el taulell, extenem la massa amb l'ajuda d'un corró i folrem un motlle desmontable d'uns 24 centímetres de diàmetre. Cobrim el fons i els costats presionant lleugerament amb els dits.
Afegim el farciment i fornegem durant 60 minuts o fins que veguem que els costats es comencen a daurar. Agafem la mitja poma reservada i la tallem a làmines ben fines. Traiem el pastís del forn, el cobrim amb les làmines de poma i el tornem al forn 15 minuts més.
El deixem refredar del tot i el pintem amb la melmelada d'albercoc.




El resultat és un pastís deliciós, amb un contrast entre la massa cruixent i l'interior melós. Proveu-lo que no us decebrà!



20 comentaris:

  1. Quin pastís més bo i sense el reixat a sobre queda preciós també, i com dius, més sa!! ;)

    M'imagino la seva olor, quina delícia!! Ja en berenaria de qui una estoneta un trosset!

    Un petonet!

    ResponElimina
  2. Me'l menjava ara mateix!! Què deliciós!!...
    Una abraçada!

    ResponElimina
  3. Una pasada de tarta... res a envejar a les que es compren aqui a Holanda... tot el contrari, aquestes tartes han d'envejar molt a la teva.
    petons

    ResponElimina
  4. Els pastissos de poma ens agraden molt a casa, i aquest es veu força bo, donen ganes de tastar-lo.
    Petons.

    ResponElimina
  5. els pastissos de poma son un èxit assegurat, siguin del país que siguin. Bona elecció!!!

    ResponElimina
  6. Eva, esto va directo a favoritos. Me encanta todo: la pinta, los ingredientes, la foto...menuda pasada de tarta!!! Un besote guapa!!!

    ResponElimina
  7. La veritat es que la pinta que te es meravellosa!!!! Mira que a mi els dolços amb fruites fets al forn no m'agraden gens, però aquest pareix que la poma estiga torraeta i m'agrada molt com t'ha quedat... potser el cuine per a ma mare (que li encatarà de segur) i jo menje una miqueta... jejeje!
    Bessets!!! :D

    ResponElimina
  8. M'encanta aquesta textura cruixent i humida per dins, per mi lo millor de un pastís de poma.
    T'HA QUEDAT MOLT MACO, a gaudirlo :))))

    ResponElimina
  9. ufff quina bona pinta té aquest postre! ultimament veig molts postres amb fruita! petons

    ResponElimina
  10. M'encanta seguir les teves receptes de "Reposteras por Europa"!! Són com una classe de cuina i cultura internacional!!! I, evidentment.....les propostes......delicioses.....
    Petons, Eva!!
    Olga

    ResponElimina
  11. mmm... m'encanten els pastissos de poma ben farcits de poma... i aquest en porta molta! Amb les panses i els fruits secs ha de quedar molt gustós.

    ResponElimina
  12. Que rica tarta! seguro la probaremos :)
    Soy Lucía de Le petit cookie
    Un beso!

    ResponElimina
  13. Que pinta chiquilla!!! Se ve deliciosa!!! Me encanta esta tarta!!! Muy buena elección!!!
    Un beso!!! Elisa.

    ResponElimina
  14. Quin aspecte més bo té aquest pastís de poma, segur que está deliciós, em mengaria una mica ara mateix!

    Un petonet!
    Raquel

    ResponElimina
  15. ¡Menudo pastel de manzana! Encantada me llevaba un trocito ahora mismo para el desayuno, aunque temo que ya no quede nada

    ¡Besos mil!
    http://losdulcessecretosdecuca.blogspot.com.es

    ResponElimina
  16. Este pastel ha de estar delicioso, me gusta que dentro lo posible trates de aligerar un pelín los postres, creo que el enrejado no es indispensable, con esa base crujiente y ese relleno jugoso no hacía falta nada más.

    Saludos!!

    ResponElimina
  17. Mi debilidad número uno. La tarta de manzana. Esta se ve exquisita. Ummm. Un beso y felices fiestas.

    http://dulcespecadosyotraslujurias.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  18. muero por la manzana, así que esta tarta tiene que estar muy rica, un beso grande para ti y muy felices fiestas
    Mariana
    http://thecakequeenmadrid.blogspot.com.es

    ResponElimina
  19. Me pierden las tartas de manzana......y esta tiene una pinta deliciosa ;)

    ResponElimina
  20. Muy buena pinta! Se ve deliciosa y crujiente por fuera.. mmm!

    ResponElimina