Pàgines

4 de desembre del 2014

Roscos de vino

Els Roscos de vino són un dels meus dolços preferits de les festes nadalenques, i a les caixes d'assortits de polvorons n'acostuma a haver-n'hi només un parell... així que després de veure el fàcil que és fer-los a casa  aquest any ningú es quedarà sense ;)




També és interessant que és un dolç fet sense mantega i per tant és prou sa en comparació amb altres, així que som-hi!

Ingredients (26 unitats):
500 gr de farina rebostera
125 gr de sucre
200 ml d'oli d'oliva suau
125 ml de moscatell o vi dolç
2 cullerades grans de llavors de sèsam
1 cullerada gran d'anís (licor)
1 cullerada petita de canyella
la ratlladura de la pell d'una llimona
sucre llustre

Passos a seguir:
Fiquem la farina en un bol gran, fem un forat al centre i hi afegim l'oli. Amb una cullera de fusta o una espàtula barregem lleugerament i tot seguit hi afegim la resta d'ingredients i els integrem. Quan la massa comenci a tenir cos l'aboquem al taulell i l'amassem una mica amb les mans per tal que tots les ingredients s'integrin bé.
Preescalfem el forn a 185º i mentrestant amb un corró estenem la massa fins a obtenir una alçada d'1 cm aproximadament.
Amb un tallador rodó (o un vas) anem tallant cercles als que també traurem un petit cercle del mig, per exemple amb l'instrument per treure el cor de les pomes, amb la part ampla d'una broqueta, etc.
Fiquem els roscos a sobre una safata de forn folrada i els fornegem durant 25 minuts amb calor a dalt i baix.
Un cop fora del forn i encara calents els arrebossem amb el sucre llustre.
Els deixem refredar i ja estan llestos per menjar!




El resultat és deliciós i cruixent, amb un interior a capes com si fos pasta de full, boníssims!

Aquesta és la primera recepta nadalenca d'aquest any, i és que com passa el temps, oi?? sembla que fos ahir que vaig publicar el tortell de Reis i ja ha passat gairebé un any... en fi, que us animo a provar-los perquè us agradaran segur!!

Recepta extreta de: Isasaweis


22 comentaris:

  1. Que bones!! A mi és el polvoró que més m'agrada i és veritat que n'acostumen a posar poques!!! Així que m'apunto ara mateix la recepta i a veure si la poso en pràctica!! Tinc ganes de fer tantes receptes, que no ser pas si donaré a l'abast! hahaha

    Un petonet bonica!

    ResponElimina
  2. Hola guapa!! A mi también me encantan estos roscos son de mis preferidos!!! A ti te han quedado perfectos!!
    Un beso!!!

    ResponElimina
  3. M'encanten... i semblen fàcils de fer... no tinc excusa

    ResponElimina
  4. L'any passat vaig provar de fer els polvorons, crec que aquesta vegada provaré de fer els tewus "roscos" ja t'explicaré.
    Salutacions,

    ResponElimina
  5. Els tinc pendents, ja que per a mi també són un dels dolços prefertis.
    petonets

    ResponElimina
  6. Tens raò, a les caixes variades quasi no surten roscos, estic segura que els que has fet son molt millors.
    Petons.

    ResponElimina
  7. El meu dolç prefeirt del Nadal desde ben petita... què bons!!! I què bonics t'han quedat :)
    petons

    ResponElimina
  8. Entre els roscos i els nevaditos......amb nosaltres no faran negoci les cases de dolços nadalencs!!!!
    M'apunto la recepta!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  9. Els faré perquè a la meva mare li encaaaaaanten!!!! Petonarros!

    ResponElimina

  10. Eva; Un bon assortit de rosques de vi. Un sol "model" dels que t'agraden i poguer-los disfrutar.
    Salutacions Eva¡¡ :O)

    ResponElimina
  11. ¿Que et fa res que n'agafi un?
    I es que m'encanten, i aixó de que no portin llard de porc m'els fa encara mes irresistibles.
    PETONETS BONICA I UN AGRADABLE PONT :)))

    ResponElimina
  12. Tens tota la raó, sempre hi ha ben poquets, amb lo bons que estan, i quina bona idea això de fer-los casolans, me'ls apunto!

    Petons, bon cap de setmana!

    ResponElimina
  13. Aquests dolços típics quan comences a veure blogs et dones compte de lo senzills que són de fer a casa i després fas el teu surtit cassolà amb els que més agraden a casa teva, oi?
    Els roscos sempre els faig amb manteca de porc però m'apunto aquesta versió amb oli perque a parís la manteca de porc s'ha d'encarregar i no és un dolç que puc "improvisar"
    Petons i bon cap de setmana,
    Palmira

    ResponElimina
  14. Una recepte d'allò més nadalenca, i ben bons que han de ser! Jo mai no he preparat aquests dolços, a veure si m'animo aquest any! un petó maca

    Les receptes que m'agraden

    ResponElimina
  15. amb el que a mi m'agraden els roscos de vi i d'anís... tenen una pinta increíble!!!!! ets una artista. petonets

    ResponElimina
  16. Sí, això es ben cert, nomès n'entren un parell i sempre m'els menjo jo a casa. Ara ja en faré per que ningú s'en quedi sense. T'han quedat fabulosos. Besades guapa

    ResponElimina
  17. un clàssic de nadal, que no pot faltar mai a taula aquests dies. I com tu dius, sense gens de mantega ni llard, molt més sa!

    ResponElimina
  18. UUiii..... me l'apunto ràpidament... han d'estar boníssims i a sobre sans!!!
    Una abraçada!

    ResponElimina
  19. Son mi debilidad, me encantan !!!!
    Besos
    Miguel
    lareposteriademiguel.com

    ResponElimina
  20. A veure si provo de fer-los perquè fan una fila deliciosa!

    ResponElimina
  21. A mi marido le pirran los roscos de vino, yo no los sé hacer, pero con tu receta se han acabado las excusas jejeje...

    Saludos!

    ResponElimina
  22. Eva, acabo de fer els teus roscos de vi i estan boníssims....
    https://cuinarperalsmeus.wordpress.com/2014/12/21/roscos-de-vi/

    Bones festes i bon any nou!!!
    Una abraçada

    ResponElimina