Pàgines

29 de març del 2017

Patates amb sèpia

Avui us porto un plat típic de la cuina tradicional, un guisat de patates amb sèpia. És una recepta que recorda molt als calamars amb pèsols que també teniu al blog, i ambdós són èxit assegurat!





Ingredients (4 persones):
600 gr de sèpia neta (jo només en tenia 400 gr i va quedar just)
800 gr de patates
250 gr de pèsols congelats
1 ceba
200 gr de tomàquet natural triturat
200 ml de vi blanc
2 grans d'all
julivert
12 avellanes
uns brins de safrà
sal, pebre i oli d'oliva

Passos a seguir:
Tallem la sèpia a trossos petits i la patata a trossos més grans i regulars. Reservem.
Piquem la ceba fina i també reservem.
Fiquem al vas de la batedora els alls, les avellanes, una mica de julivert, uns brins de safrà i el vi blanc i triturem i reservem.

Fiquem un fons d'oli en una cassola i sofregim la sèpia a foc alt fins que perdi l'aigua i comenci a daurar-se, abaixem el foc i hi afegim la ceba. Ho sofregim tot fins que aquesta estigui transparent i llavors afegim el tomàquet natural i continuem amb la cocció fins que s'evapori el líquid i la salsa s'espesseixi.

Afegim les patates, la picada, els pèsols i ho cobrim tot amb aigua freda. Ho salpebrem, removem tot i deixem coure fins que les patates estiguin tendres, uns 15-20 minuts segons la mida en que les haguem tallat.

7 comentaris:

  1. Es un plat que m'encanta. En comptes d'avellanes posso ametlles o ambdues coses. Sigui com sigui, està bo que es ho que importa.
    Petons.

    ResponElimina
  2. M'encanten aquests plats! Són molt saborosos! Una delícia!
    Petonets, Eva!
    Olga

    ResponElimina
  3. Aquests plats de tota la vida m'encanten, tenen el sabor de quan era nena :o)
    A veure si toca sipia a la cistella del mar que fa temps que no en tenim!
    Petons
    Palmira

    ResponElimina
  4. Donde esté un buen guiso con patatas, que se quite lo demás. De diez, me encanta esta receta!!
    Un besito

    ResponElimina
  5. A casa també ens encanta aquest plat!!! boníssim!

    ResponElimina

  6. Eva; Quin plat tant bo, i com molt bé dius, éxit assegurat.Un mar i muntanya d'éxit definitiu¡¡
    Salutacions Eva¡¡ :O)

    ResponElimina
  7. Les receptes tradicionals sempre tenen el seu encant i aquell gust tan bo! en prenc bona nota! Una abraçada

    ResponElimina