Pàgines

22 de maig del 2017

Farro amb espàrrecs i gambes

L'estiu passat durant el nostre viatge per la Toscana vam descobrir el farro, un dels primers cereals bàsics de la història, originari d'Egipte. És el primer blat salvatge cultivat per l'home des de fa més de 12.000 anys. El seu cultiu abunda a la zona de la Toscana, la Provença i l'Alsàcia.






Allí es troba a tots els supermercats, és més el que vam comprar és de la marca Gallo, però aquí no l'hem vist mai, una llàstima perquè ara que finalment ens hem animat a provar-lo l'hem trobat d'allò més bo. Pot cuinar-se de les mateixes maneres que un arròs: amanides, paelles, risotto... tenim opcions per triar. Avui no ens hem complicat, hem tirat de restes del congelador i el resultat ens ha encantat.

Ingredients (2 persones):
100 gr de farro
2 grans d'all
150 gr de gambes pelades
100 gr d'espàrrecs silvestres
oli, sal i pebre negre
flocs de xile (opcional)

Passos a seguir:
Bullim el farro amb aigua amb sal durant uns 16 minuts. Passat aquest temps escorrem i reservem.
Pelem i laminem els alls i els fiquem a daurar a foc mig en una paella amb una mica d'oli. Passat un minut afegim els espàrrecs trossejats i continuem la cocció fins que aquests estiguin pràcticament cuits, moment en que afegim les gambes i salpebrem. Si us agrada un toc picant afegim un polsim de flocs de xile. Passats un parell de minuts afegim el farro, mesclem bé perquè s'escalfi i s'impregni dels sabors i ja es pot servir.


17 de maig del 2017

Amanida d'alvocat, maduixes i ametlles

Amb aquests dies de calor que ha fet hem començat a pensar en noves amanides, la d'avui és molt senzilla i bona, a la vegada que vistosa gràcies al color de les maduixes.






Ingredients:
mescla de brots tendres o enciams
alvocat
maduixes
ametlles torrades (sense sal)
llavors de sèsam
sal
oli d'oliva
crema d'avet balsàmic Lagrimus (o vinagre balsàmic, mel...)

Passos a seguir:
Netegem bé l'enciam o els brots tendres i els fiquem com a base al plat o safata on vulguem servir l'amanida.
Repartim per sobre les maduixes tallades a làmines, l'alvocat trossejat, les ametlles i les llavors de sèsam.
Amanim amb una mica de sal, oli i crema d'avet, o en el seu defecte vinagre balsàmic, vinagreta de mel, el que més us agradi, encara que el sabor d'aquesta crema conjuga perfectament amb els ingredients.

No fico quantitat perquè dependran del nombre de comensals i dels vostres gustos. Us animeu a provar-la?



10 de maig del 2017

Coquetes d'anís

Per fi trec 5 minuts per entrar al blog i publicar una recepta que no és pas d'ara, és de ja fa unes setmanetes. Aquestes coquetes són delicioses, d'aquelles que quan comences a menjar-ne no pots parar fins que s'acaben (o te les treuen del davant!), i també són molt fàcils de fer, així que espero que us animeu a provar-les.






Ingredients (16 unitats):
50 gr d'oli d'oliva verge extra
la pela de mitja llimona
1 cullerada sopera d'anís en gra
180 gr de farina de força
10 gr de llevat fresc
70 gr d'aigua
20 gr d'anís (licor)
1 cullerada sopera de llavors de sèsam
15 gr de sucre
un polsim de sal

50 gr de sucre

Passos a seguir:
En un cassó escalfem l'oli d'oliva i hi fregim la pela de la llimona, un cop fregida hi afegim l'anís en gra, retirem la pell i reservem fins que es refredi.
En un bol gran fiquem la farina, fem un espai al centre i hi esmicolem el llevat, afegim l'oli amb l'anís i la resta d'ingredients. Ho pastem bé fins a obtenir una massa homogènia, li donem forma de bola i la deixem reposar en un bol greixat durant 1h o fins que doble el seu volum.

Preescalfem el forn a 220º amb calor a dalt i baix. Tallem la massa en 16 porcions d'uns 20 gr i en fem boletes. Les deixem reposar durant 5 minuts i amb el corró les aplanem fins a deixar-les ben fines. Empolvorem amb sucre i les col·loquem en una safata folrada amb paper de fornejar.

Fornegem durant uns 7-8 minuts o fins que estiguin daurades. No us despisteu que en un moment es cremen!!

** Recepta extreta de: Pan con Webos Fritos