Pàgines

12 de febrer del 2019

Carxofes a la cervesa

Avui cuinem amb un dels productes frescos de temporada que més ens agraden, ja siguin al vapor, arrebossades, en un guisat o en truita a casa triomfen sempre.

La proposta d'avui us servei tan d'aperitiu, com d'acompanyament o primer plat. Proveu-les, us encantaran!




Ingredients:
2 grans d'all
30 gr d'oli d'oliva
1 cullerada de postres de maicena
1 polsim de pebre blanc mòlt
1 polsim de brins de safrà
330 gr de cervesa
1 kg de carxofes fresques (aprox. 600 gr de carxofes un cop netes i partides per la meitat)
100 gr de pernil salat (o bacon) en daus

Passos a seguir (Thermomix):
Posem els alls i l'oli al vas, piquem 5 seg / vel 5 i sofregim 1 min / 120º / velocitat cullera.
Afegim la cullerada de maicena, el pebre i el safrà i mesclem 5 seg / vel 5.
Col·loquem la mariposa a les fulles, incorporem la cervesa i les carxofes i programem 15 min / Varoma / gir esquerra / vel 1.
Afegim el pernil i programem 8 min / Varoma / gir esquerra / vel 1.
Servim calent.

Passos a seguir (tradicional):
Piquem els alls a trossets ben petits i els sofregim amb l'oli en un cassó ample durant un parell de minuts. Afegim la cullerada de maicene, el pebre i el safrà i mesclem. Incoporem la cervesa i les carxofes i coem durant uns 15-20 minuts, remenant sovint. Afegim el pernil i continuem cuinant uns 10 minuts més, remenant de tant en tant.
Servim calent.

** Recepta adaptada de: Cookidoo.

1 comentari: