Ingredients (1 coca gran):
220 gr d'aigua
25 gr de llevat fresc o 8 gr de llevat sec de panader
400 gr de farina de força
30 gr d'oli d'oliva
1 c/c de sal
per sobre: oli, sucre i anís
c/c: culleradeta de cafè
Passos a seguir (tradicional):
En un bol fiquem tota l'aigua menys un parell de dits que la reservem en un vas. La del vas l'escalfem lleugerament, només perquè estigui tèbia, i hi desfem el llevat dins. Deixem reposar 5 minuts, afegim el contingut del vas al bol de l'aigua i mesclem bé.
Hi afegim la farina, els 30 gr d'oli i la sal, ho mesclem i posteriorment pastem durant uns quants minuts. Si ho fem a mà, uns 5-7 minuts, si ens ajudem d'alguna màquina amb menys o tindrem, cal que quedi una massa integrada, llisa i poc enganxosa.
Retirem la massa del bol, li donem forma de bola i la deixem 20 minuts sobre una safata de forn folrada amb paper de fornejar, tapada amb un drap net.
Passat aquest temps escalfem el forn a 220º i mentrestant, amb les mans, anem estenent la massa fins a fer-la de la mida de la safata del forn. Clavem els dits per tota la superfície, la reguem amb oli i l'empolvorem generosament amb sucre.
Fornegem durant 15-20 minuts, i just recent treta del forn la reguem amb un bon raig de licor d'anís. Deixem refredar sobre una safata i a berenar 😋
Passos a seguir (Thermomix):
Posem al vas l'aigua i el llevat i mesclem 1 min / 37º / vel 2.
Hi afegim la farina, els 30 gr d'oli i la sal i pastem 1 min / vel espiga.
Retirem la massa del vas, li donem forma de bola i la deixem 20 minuts sobre una safata de forn folrada amb paper de fornejar, tapada amb un drap net.
Passat aquest temps escalfem el forn a 220º i mentrestant, amb les mans, anem estenent la massa fins a fer-la de la mida de la safata del forn. Clavem els dits per tota la superfície, la reguem amb oli i l'empolvorem generosament amb sucre.
Fornegem durant 15-20 minuts, i just recent treta del forn la reguem amb un bon raig de licor d'anís. Deixem refredar sobre una safata i a berenar 😋