Pàgines

17 d’octubre del 2024

Cruixent de poma {apple crumble}

La d'avui és una recepta que havia vist mil cops però que mai m'havia animat a cuinar. Però avui ha estat un dia plujós de tardor ideal per engegar el forn i a més tinc a casa moltes pomes per gastar... 

Aquest binomi ha estat una sort, perquè no us imagineu lo bones que han quedat aquestes postres fetes amb només 4 ingredients i pocs minuts. Espero que us animeu a fer-les!




Ingredients (3-4 persones):

  • 750 gr de pomes
  • 50 g de mantega freda
  • 50 g de sucre morè
  • 60 g de farina

Passos a seguir:

Fiquem el sucre, la farina i la mantega tallada a trossets petits en un bol. Ho mesclem ràpidament amb el tou dels dits fins a obtenir una consistència arenosa. Ho reservem a la nevera.

Escalfem el forn a 180 graus. 

Pelem les pomes, les tallem a quarts (o a octaus si són grans), i partim cada tros en 3-4 trossos. Fiquem la poma en una safata d'aproximadament 20x12 cm i la cobrim amb el crumble, la massa que hem fet amb farina, sucre i mantega. Fornegem durant uns 45 minuts o fins que la massa quedi daurada, els últims minuts podem ficar el gratinador.

La temperatura idònia per consumir aquestes postres són a temperatura ambient, i si voleu fer-les més exclusives podeu acompanyar-les de nata espessa o una bola de gelat vainilla.


** Recepta extreta de: Fauda-Rôle, Sabrina, Crumbles. Barcelona: Círculo de Lectores, 2017. ISBN: 978-84-672-7017-4. 


13 d’octubre del 2024

Vinagreta de nous

Un plat molt habitual a casa són les amanides i, tot i que acostumem a amanir amb oli d'oliva, vinagre i sal, de tant en tant provo alguna vinagreta nova per donar-los un toc especial.

La d'avui és ben senzilla, amb ingredients que acostumem a tenir a casa i perfecta per qualsevol tipus d'amanida. A més les nous aporten moltes propietats a nivell nutricional. Us animeu a provar-la?



Ingredients:

  • 100 g de nous pelades
  • 20 g de vinagre
  • 1 c/c de sal
  • 1 polsim de pebre negre mòlt
  • 100 g d'oli d'oliva

c/c: culleradeta de cafè


Passos a seguir (tradicional):

Trossegem les nous ben petites. Les fiquem en un pot de vidre hermètic i hi afegim el vinagre, la sal, el pebre i l'oli d'oliva. Tapem el pot i mesclem enèrgicament.
L'utilitzem al gust per amanir les nostres amanides preferides.


Passos a seguir (Thermomix):

Posem les nous al vas i les trossegem 3 seg / vel 5.
Hi afegim el vinagre, la sal, el pebre i l'oli d'oliva i mesclem 20 seg / vel 2.
Guardem la mescla en un pot hermètic i l'utilitzem al gust per amanir les nostres amanides preferides.




5 d’octubre del 2024

Bescuit de poma al rom

Aquest bescuit de poma al rom és un clàssic a casa dels meus pares i agrada molt a tothom. És un bescuit bastant pla i aromàtic gràcies al toc del rom.

Ideal com a postres acompanyat d'una bola de gelat de vainilla o a mitja tarda per acompanyar un cafè o infusió. Ara que comença a refrescar no us sembla un bon pla?



Ingredients:

  • 150 g de farina
  • 150 g de sucre
  • 100 g de mantega a temperatura ambient
  • 2 ous
  • 1 c/c de llevat químic
  • 2 pomes
c/c: culleradeta de cafè


Passos a seguir:

En un bol fiquem el sucre i els ous i mesclem bé amb unes varetes manuals. Afegim la mantega i l'integrem.  Tamissem la farina i el llevat i els afegim a poc a poc al bol, mentre seguim mesclant fins a botenir una massa fina. Bolquem aquesta mescla en un motlle de 24 cm de diàmetre greixat.

Netegem les pomes, les pelem opcionalment, les tallem a làmines fines i les repartim per sobre de la massa. Empolvorem amb una mica de sucre per sobre.

Escalfem el forn a 180º i fornegem uns 25-30 minuts o fins que quan clavem una agulla aquesta surti neta. Tot just al treure'l del forn reguem per sobre amb un raig de rom.