Que sóc molt fan dels llibres m'imagino que no sorprén a ningú, però és que amb els de cuina últimament tinc un problema ;-). Per la última adquisició, però, tinc una excusa molt bona... és un llibre de cuina saludable que es titula Los 100 alimentos más sanos (Parragon), i que a cada pàgina presenta un ingredient amb la seva explicació sobre l'origen, varietats, propietats i valor nutritiu i també una proposta de recepta.
Ja en tinc un munt de marcades, però de moment he escollit com a primer aliment saludable el meló, i aquesta amanida tan bona és la proposta del llibre amb aquesta fruita.
El meló conté més del 92% d'aigua, cosa que el fa ideal per estimular els ronyons i per prendre en dietes d'aprimament. També és ric en vitamina C i potassi, i algunes varietats tenen un contingut elevat de substàncies químiques bioflavonoides, que són anticancerígenes i prevenen les cardiopaties i l'envelliment.
Ja veieu que val la pena menjar-lo, així que aquí us deixo una idea.
Ingredients (2-4 persones):
200 gr d'espàrrecs de marge
1/2 meló gàl·lia
pernil salat tallat fi
enciam o mesclum
formatge parmesà
Passos a seguir:
Comencem netejant els espàrrecs, els tallem la part de baix de la tija i els bullim en una cassola amb aigua i sal durant 5 minuts o fins que estiguin tendres. Els escorrem, els refresquem sota l'aigua fresca de l'aixeta i els tornem a escórrer.
Tallem el meló en 4 trossos, li retirem les llavors i la pell i l'envoltem amb el pernil salat.
En una safata o plat fiquem com a base l'enciam o el mesclum, els espàrrecs i a sobre el meló amb pernil. Ratllem una mica de parmesà per sobre i amanim amb sal, oli i vinagre balsàmic.
Què us ha semblat? Ideal per aprofitar els primers melons de la temporada, oi? Nosaltres sens dubte que repetirem!
Buenas noches Eva!! Yo también tengo ese libro jajaj pero se llama los 100 alimentos curativos!! El melón con el jamón lo he probado hace poco y la verdad es que combina a las mil maravillas :))) Me ha encantado tu receta! Un besote guapa
ResponEliminaUn clàssic que no passa mai de moda! I has fet una presentació espectacular. Ara feia dies que no podía estar pel blog...i em sabia un greu. He estat molt liada! Espero posar-me al dia de tot el que has anat publicant! Molts petons
ResponEliminaAquesta versió del meló amb pernil t'ha quedat de luxe, Compro! jejeje segur que aquest estiu ho faré més d'un cop! Una abraçada maca!
ResponEliminaUn clàssic millorat que no falla!!!
ResponEliminaQue macos son els llibres de PARRAMON, I que bonic t'ha quedat aquest entrant. saborós a tope.
ResponEliminaGracies maca, bona tarda tinguis i molts petonets :))))
Melón con jamón es una de mis combinaciones preferidas, incluso cuando el melón es un poco soso también está bueno, siempre que el jamón esté bueno, claro. Con lechuga y queso lo tengo que probar, seguro que me gusta!!
ResponEliminaUn besazo
mmmmm que bo. Aquesta mescla de dolç i salat me encantaaaaaa... Una abraçada!!!
ResponEliminaLlibres i bon menjar...no hi ha gaire res més a desitjar! Petons!
ResponEliminaUff!! Com pot un simple meló i pernil tenir aquesta pinta tan bona!! T'ha quedat espectacular i amb ganes de provar-la!! :)
ResponEliminaTot un clàssic que està de mort!!! :)
ResponEliminapetons
un plat, senzillíssim, sa i saborós,.
ResponEliminaM'agrada aquesta amanida, trobo que els espàrrecs hi combinen molt bé. Sana, senzilla I saborosa. Què més es pot demanar? Petons.
ResponEliminaSe'm fa la boca aigua, Eva !!! Molt apropiat pel bon temps !!
ResponEliminaUna abraçada
Això dels llibres de cuina ens passa a tots, je je je...
ResponEliminaUna amanida molt sana i molt gustosa!
Quina passada de plat!!! No hagués combinat mai el meló amb els espàrrecs..... què bo ha de ser!!!!
ResponEliminaPetons, Eva!!!!
Olga
Las ensaladas me encantan y en mi casa nunca falta. Da igual que se invierno que verano, y esta receta me parece riquísima porque los espárragos casan muy bien con el jamón, y éste con el melón, de modo que el conjunto me parece genial.
ResponEliminaUn besín
Així encara m'entren més ganes de menjar-ne de meló, savent que és tant sa! Molt bona recepta! petons
ResponEliminaUn plat q no porta gens d feina però q es un éxit assegurat a taula, i ara, fresquet, entra sol. Ptonets
ResponEliminaQue rico y que bien presentado! Un plato de 10!!!
ResponEliminaUn abrazo!
Perfectes per quan fa caloreta... Ara mateix me'n menjaria un trosset!
ResponEliminaMarta
Molt saludable, sí i amb una presentació molt bonica.
ResponEliminaMi querida amiga, me ha enamorado esta ensalada, rica sana, y con una preciosa presentacion, has hecho muy buena compra con ese libro. Mil besicos cielo
ResponEliminaNo solo la presentación es de diez, además es una enslada muy completa. El jamón con melón siempre me ha gustado mucho, ahora toca probar con los espárragos que pinta todo de maravilla.
ResponEliminaBesinesss
Un clasico que lo has mejorado con este lecho de ensalada y esparragos y parmesano
ResponEliminaBon cap de setmana
peto
Como se nota ya el buen tiempo en nuestras cocinas! que rica hjamon y melon, me añades el esparrago que no he probado nunca pero que seguro que queda de 10 tambien! un besote guapa y que empieces bien la semana
ResponEliminaUn classic que no falla mai!!! i acostuma a agradar tothom!
ResponEliminaEsto está muy rico!!! Y con espárragos, seguro que también, es un plato ideal para el veranito, tan fresquito.
ResponEliminaBesos
Cocinando con Montse