Pàgines

18 de juny del 2014

Pizza de carxofes, brie i farigola

Després del taller amb el Daniel Jordà no vaig tardar massa a provar de fer la massa màgica jo soleta a casa, i el resultat va ser genial, a més de súper productiu! Vaig fer una focaccia, dues coques de sucre i amb la última porció de massa vaig decidir-me per una pizza.

Després de fullejar el llibre 1 base, 100 pizzas: 1 única receta para 100 pizzas diferentes de Rachel Carter d'on ja vaig provar la pizza barbacoa em vaig decidir per aquesta que us porto avui, espectacular!




La recepta per la massa és la de l'entrada del taller, però us la torno a ficar aquí.

Ingredients (4 bases de pizza):
500 g de farina de mitja força
300 ml d’aigua
40 ml d’oli d’oliva
40 g de mantega (textura pomada)
15 g de llevat fresc
10 g de sal

* la massa que no gasteu podeu ficar-la al congelador i guardar-la durant un mes.

Per a l'acabat (2 pizzes):
200 gr de salsa de tomàquet
1 ceba petita
200 gr de cors de carxofa
200 gr de formatge brie
farigola seca
sal i pebre

Passos a seguir:

Per fer la massa fiquem un un bol la farina, la sal i la mantega. Amb una mà l’aguantem i amb l’altra barregem. Tot seguit hi afegim el llevat, que anirem desgrunant i integrant, i finalment l’oli i l’aigua. El moviment que hem de fer amb la mà és el que fa la pala amassadora, amb els dits ben oberts fem moviments circulars, els justos perquè els ingredients s’integrin.

Un cop feta la barreja la tirem al taulell untat amb oli. Té un alt grau d’hidratació, així que al primer moment ens costarà una mica però no desistiu ni afegiu farina!

Durant 20 segons i amb les dues mans l’estirem i pleguem sobre sí mateixa, agafant les puntes que estirem i portant-les al centre. Li donem la volta i la deixem amb forma de bola (us podeu ajudar d’una espàtula en aquests passos) perquè reposi durant 10 minuts.

Passat aquest temps la tornem a estirar i plegar durant uns 5 segons més i altre cop a reposar reposar 10 minuts.

I per acabar un 3r estirat, plegat i repòs.

Preescalfem el forn a 220º. Partim la massa en 4 parts i en formem boles. Cada bola serà una base de pizza. Per estirar-la podem utilitzar un corró o fer-ho simplement amb els dits, jo ho vaig fer així i li dóna aquest aspecte rústic.

Un cop feta la base la passem a una safata de forn folrada, hi estenem la salsa de tomàquet, repartim la ceba tallada ben petita, els cors partits a quarts i el formatge. Ho empolvorem amb la farigola i una mica de sal i pebre.

Les fiquem al forn preescalfat durant 12 minuts o fins que estiguin ben daurades, això al gust de cadascú.




Aquesta pizza ha passat al meu top 10, amb això us ho dic tot ;)

23 comentaris:

  1. Mmmmm aquesta pizza es vei completament deliciosa. La masa segur que es espectacular i la combinació d'ingredients bonísima. Ja la tenc com a pendent. Una abraçada forta

    ResponElimina
  2. m'enanten les pizzes pq hi podem posar de tot, però amb lo que m'agrada la farigola i mai se m'havia ocorregut. petonets

    ResponElimina
  3. Una pizza molt original i molt gustosa!

    ResponElimina
  4. m'encanta posar-hi carxofes a la pizza, i el punt de farigola es perfecte , fa de muntanya total! petons

    ResponElimina
  5. Oh, què bona aqursta pizza, Eva! La veritat és que dóna per molt aquesta massa, l'hairem de provar ben aviat. Petons.

    ResponElimina
  6. Entre la masa i el farciment venen ganes de fer una bona queixalada a aquesta pizza.
    Petons.

    ResponElimina
  7. De ben segur que provaré la recepta de la massa!!! Els complements....per quan em prepari una pizza només per mi!!! De moment, les de casa són per adolescents!!!
    Petons, Eva!
    Olga

    ResponElimina
  8. Si hem vols veure cara de felicitat i satisfeta, donam una pizza.
    Trobo que es un apat tan complert i saborós que no li manca res.
    De fet aquesta teva l'agafaría amb ganes perque tot el que porta es deliciós, i aquest toc de farigola li deu donar una certa gracia.
    Bon cap de setmana bonica, a gaudir dels descobriments que has fet al curset.
    MOLTS PETONS I MIL GRACIES PER LA TEVA COMPANYÍA :)))

    ResponElimina
  9. Una combinación deliciosa Eva, habrá que probarla! Bss

    ResponElimina
  10. Quina pinta què fa la pizza....mmmm! Molt bona combinació!! :)

    ResponElimina
  11. Q es aquesta maravella? Quina pizza casolana mes perfecte! La masa es veu cruixenteta, q bona noies! Un ptó wuapas

    ResponElimina
  12. Oooohhh, Eva!! Ja m'has donat una molt bona idea per sopar avui mateix! Aquesta pizza ha d'estar boníssima!
    Petons!

    ResponElimina
  13. Uff, para mí las masas son un poco complicadas, no les hallo el punto y a veces ni la gracia, jajaja. Para la gente como yo existen las masas preparadas o congeladas y oye, no estarán tan buenas pero me sacan del apuro. Todo lo demás me lo quedo!!!
    Un besote guapetona, feliz finde!!!

    ResponElimina
  14. Ver la última foto y tener claro que hay que hacerla.....una pinta riquisima !!!!
    Besos
    Miguel
    lareposteriademiguel.com

    ResponElimina
  15. Una pizza exquisida!! El taller d'en Daniel Jordà val molta pena!! Petonets!

    ResponElimina
  16. <menuda pizza rica te ha quedado, acabo de cenar, pero un buen trozo te aseguro que me tomaba, me encanta!!
    Un abrazo!

    ResponElimina
  17. Ohh! Tinc pendent la massa de la pizza i amb l'aspecte d'aquesta teva doncs em sembla que me la guardo i la provo segur!!

    ResponElimina
  18. Me ha gustado mucho esta pizza querida amiga, tanto su masa como lo que has puesto por encima, ese toque de tomillo seguro que le va de perlas. Mil besicos cielo mio

    ResponElimina
  19. Quina pizza més deliciosa! a casa tindria moooolt d'èxit! jejeje Un petó!

    "Les receptes que m'agraden"

    ResponElimina
  20. Una pizza boníssima! la farigola li ha de donar un bon gust i perfum!

    ResponElimina
  21. Pintassa!!! Que bona, fa venir una salivera...

    Petons!!

    ResponElimina
  22. Eva, veig que t'estàs tornant una especialista en masses de pa! Fa molt bona cara.. I m'encanta la combinació de carxofes amb brie! Felicitats!

    ResponElimina