Després del taller amb el Daniel Jordà no vaig tardar massa a provar de fer la massa màgica jo soleta a casa, i el resultat va ser genial, a més de súper productiu! Vaig fer una focaccia, dues coques de sucre i amb la última porció de massa vaig decidir-me per una pizza.
Després de fullejar el llibre 1 base, 100 pizzas: 1 única receta para 100 pizzas diferentes de Rachel Carter d'on ja vaig provar la pizza barbacoa em vaig decidir per aquesta que us porto avui, espectacular!
La recepta per la massa és la de l'entrada del taller, però us la torno a ficar aquí.
Ingredients (4 bases de pizza):
500 g de farina de mitja força
300 ml d’aigua
40 ml d’oli d’oliva
40 g de mantega (textura pomada)
15 g de llevat fresc
10 g de sal
* la massa que no gasteu podeu ficar-la al congelador i guardar-la durant un mes.
Per a l'acabat (2 pizzes):
200 gr de salsa de tomàquet
1 ceba petita
200 gr de cors de carxofa
200 gr de formatge brie
farigola seca
sal i pebre
Passos a seguir:
Per fer la massa fiquem un un bol la farina, la sal i la mantega. Amb una mà l’aguantem i
amb l’altra barregem. Tot seguit hi afegim el llevat, que anirem
desgrunant i integrant, i finalment l’oli i l’aigua. El moviment que hem
de fer amb la mà és el que fa la pala amassadora, amb els dits ben
oberts fem moviments circulars, els justos perquè els ingredients
s’integrin.
Un cop feta la barreja la tirem al taulell untat amb oli. Té un alt grau
d’hidratació, així que al primer moment ens costarà una mica però no
desistiu ni afegiu farina!
Durant 20 segons i amb les dues mans l’estirem i pleguem sobre sí
mateixa, agafant les puntes que estirem i portant-les al centre. Li
donem la volta i la deixem amb forma de bola (us podeu ajudar d’una
espàtula en aquests passos) perquè reposi durant 10 minuts.
Passat aquest temps la tornem a estirar i plegar durant uns 5 segons més i altre cop a reposar reposar 10 minuts.
I per acabar un 3r estirat, plegat i repòs.
Preescalfem el forn a 220º. Partim la massa en 4 parts i en formem boles. Cada bola serà una base de pizza. Per estirar-la podem utilitzar un corró o fer-ho simplement amb els dits, jo ho vaig fer així i li dóna aquest aspecte rústic.
Un cop feta la base la passem a una safata de forn folrada, hi estenem la salsa de tomàquet, repartim la ceba tallada ben petita, els cors partits a quarts i el formatge. Ho empolvorem amb la farigola i una mica de sal i pebre.
Les fiquem al forn preescalfat durant 12 minuts o fins que estiguin ben daurades, això al gust de cadascú.
Aquesta pizza ha passat al meu top 10, amb això us ho dic tot ;)
Mmmmm aquesta pizza es vei completament deliciosa. La masa segur que es espectacular i la combinació d'ingredients bonísima. Ja la tenc com a pendent. Una abraçada forta
ResponEliminam'enanten les pizzes pq hi podem posar de tot, però amb lo que m'agrada la farigola i mai se m'havia ocorregut. petonets
ResponEliminaQuina bona combinació d'ingredients!!
ResponEliminaUna pizza molt original i molt gustosa!
ResponEliminam'encanta posar-hi carxofes a la pizza, i el punt de farigola es perfecte , fa de muntanya total! petons
ResponEliminaOh, què bona aqursta pizza, Eva! La veritat és que dóna per molt aquesta massa, l'hairem de provar ben aviat. Petons.
ResponEliminaEntre la masa i el farciment venen ganes de fer una bona queixalada a aquesta pizza.
ResponEliminaPetons.
De ben segur que provaré la recepta de la massa!!! Els complements....per quan em prepari una pizza només per mi!!! De moment, les de casa són per adolescents!!!
ResponEliminaPetons, Eva!
Olga
Si hem vols veure cara de felicitat i satisfeta, donam una pizza.
ResponEliminaTrobo que es un apat tan complert i saborós que no li manca res.
De fet aquesta teva l'agafaría amb ganes perque tot el que porta es deliciós, i aquest toc de farigola li deu donar una certa gracia.
Bon cap de setmana bonica, a gaudir dels descobriments que has fet al curset.
MOLTS PETONS I MIL GRACIES PER LA TEVA COMPANYÍA :)))
Una combinación deliciosa Eva, habrá que probarla! Bss
ResponEliminaQuina pinta què fa la pizza....mmmm! Molt bona combinació!! :)
ResponEliminaQ es aquesta maravella? Quina pizza casolana mes perfecte! La masa es veu cruixenteta, q bona noies! Un ptó wuapas
ResponEliminaOooohhh, Eva!! Ja m'has donat una molt bona idea per sopar avui mateix! Aquesta pizza ha d'estar boníssima!
ResponEliminaPetons!
Uff, para mí las masas son un poco complicadas, no les hallo el punto y a veces ni la gracia, jajaja. Para la gente como yo existen las masas preparadas o congeladas y oye, no estarán tan buenas pero me sacan del apuro. Todo lo demás me lo quedo!!!
ResponEliminaUn besote guapetona, feliz finde!!!
Ver la última foto y tener claro que hay que hacerla.....una pinta riquisima !!!!
ResponEliminaBesos
Miguel
lareposteriademiguel.com
Una pizza exquisida!! El taller d'en Daniel Jordà val molta pena!! Petonets!
ResponElimina<menuda pizza rica te ha quedado, acabo de cenar, pero un buen trozo te aseguro que me tomaba, me encanta!!
ResponEliminaUn abrazo!
Ohh! Tinc pendent la massa de la pizza i amb l'aspecte d'aquesta teva doncs em sembla que me la guardo i la provo segur!!
ResponEliminaMe ha gustado mucho esta pizza querida amiga, tanto su masa como lo que has puesto por encima, ese toque de tomillo seguro que le va de perlas. Mil besicos cielo mio
ResponEliminaQuina pizza més deliciosa! a casa tindria moooolt d'èxit! jejeje Un petó!
ResponElimina"Les receptes que m'agraden"
Una pizza boníssima! la farigola li ha de donar un bon gust i perfum!
ResponEliminaPintassa!!! Que bona, fa venir una salivera...
ResponEliminaPetons!!
Eva, veig que t'estàs tornant una especialista en masses de pa! Fa molt bona cara.. I m'encanta la combinació de carxofes amb brie! Felicitats!
ResponElimina