Encara que el temps no acompanyi massa, avui us porto un plat típic de la cuina catalana ideal per l'estiu. Hi ha moltíssimes versions d'aquesta amanida, perquè a partir de la base feta amb el bacallà dessalat cadascú hi afegeix allò que més li agrada o que té a mà.
Aquí us deixo la meva versió.
Ingredients (3-4 racions):
300 gr de bacallà dessalat
1 ceba tendra
3 tomàquets
1/2 pebrot verd
1/2 pebrot vermell
1 all
olives negres
sal, pebre i oli d'oliva
Passos a seguir:
Esqueixeu el bacallà amb els dits, i fiqueu-lo com a base en una safata. A sobre hi afegim la ceba tallada longitudinalment, els pebrots a dauets, els tomàquets ratllats, les olives i l'all tallat ben petitó.
Amanim amb força oli d'oliva, i sal i pebre. Anem amb compte perquè el bacallà pot ser un xic salat, així que podem provar-lo abans per aconseguir que el plat tingui la sal necessària.
Una altra recepta fàcil, sana i ràpida. Quina és la vostra versió?
Pues hija, el tiempo no acompañará por allí pero aquí esquivamos todas las tormentas y nos seguimos muriendo de calor, jajaja, así que para mi tu esquixada es fantástica!!
ResponEliminaUn besazo
Que gustosa i refrescant es la nostre ESQUEIXADA, un primer plat o un acompanyament que agrada a tothom.
ResponEliminaLa teva es veu estupenda, haure de tornar a comprar bacallá, m'has obert la gana.
UNA ABRAÇADA XATA PLENA DE CARINYO :)))
Boníssima, Eva! Un dels meus plats preferits!
ResponEliminaTan es q no fagi gaire calor, aquesta esqueixada me la cruspiria jo sota la neu si calgués, es un plat molt d casa nostra, super sá i boníssim, i vosaltres dues l'heu clavat. Bon cap d setmana!
ResponEliminaUn clàssic nostre que sempre és boníssssim! T'ha quedat espectacular! Molts petons preciosa!
ResponEliminaTeniu una sorpresa al meu blog! Espero que us agradi!
ResponEliminam'apassiona!! quina pinta té!!petons
ResponEliminaQue bona esqueixada. Quina ensalada mes fácil , mes vistisa i mes bona t'ha quedat. M'encanta!!!
ResponEliminaPer Mallorca no cau ni una gota a fa una calor per morir-se. Besets guapa
Un plat tradicional que sempre ve de gust.
ResponEliminaNo sóc gaire de bacallà, però així en esqueixada me'l menjo molt de gust, sobretot ara a l'estiu. Té un aspecte sensacional!
ResponEliminaQue delicia de ensalada querida amiga, y de lo mas veraniega, por aqui hacemos una muy parecida que le llamamos pipirrana. Mil besicos cielo
ResponEliminaUuummmm.... que bona!!!
ResponEliminaUna abraçada. Bon estiu i bones receptes refrescants!
Laura
Un clàssic boníssim i refrescant!
ResponEliminaUn plat dels de sempre, que durant generacions i generacions ha perdurat i perdurarà!
ResponEliminaQue bona l'esqueixada! jo també la faig sempre, és un dels meus imprescindibles de l'estiu. Fresca i boníssima. Una abraçada maca!
ResponElimina"Les receptes que m'agraden"
És un gran plat!!! La nostra cuina és espectacular!!!
ResponEliminaPetons,
Olga
L'esqueixada m'encanta...ma mare me'n feia sovint quan era jove...amb tomàquet ratllat ja és insuperable! Com a mi més m'agrada! PEtons!
ResponElimina