Pàgines

14 d’agost del 2014

Empanada de tonyina

Les pizzes, coques i quiches salades a casa ens encanten, però ens quedava provar alguna empanada casolana, i us he de dir que ha passat la prova amb nota!

Molt senzilla de fer i resultona, ideal per a un sopar de picoteo ja que a més pots fer-la amb antelació i no haver de patir els típics nervis de "no em donarà temps" ;-)


 

Ingredients (1 empanada petita):
1 massa per a empanada de la Cocinera [boníssima!]
75 gr de tonyina en oli
3 tomàquets madurs
1 ceba
1 pebrot verd italià
1 pebrot vermell
1 ou dur
2 grans d'all
oli i sal

Passos a seguir:
Tallem la ceba i els pebrots a trossets petits i regulars i els sofregim en una paella amb una mica d'oli durant 10 minuts. Tot seguit hi afegim els alls picats i els tomàquets pelats i trossejats i ho coiem tot junt durant 20 minuts més. Retirem del foc i afegim l'ou dur a trossets i la tonyina esmicolada, i salem tota la mescla.

Preescalfem el forn a 200º. Estenem la massa per a empanada i hi repartim la mescla sobre una de les meitats, deixant una mica de marge per a tancar l'empanada. La tancarem prement amb els dits i doblegant-la.

Fem un forat d'aproximadament un centímetre al centre de l'empanada, per tal que el vapor pugui sortir. Jo vaig utilitzar l'aparell de treure el cor a les pomes...

Fornegem durant 20 minuts o fins que veguem que agafa el color daurat.




Està impressionant, així que espero que la feu ben aviat!

Recepta extreta de: La Cocinera

L'han fet...

Gemma M.

12 comentaris:

  1. Te ha quedado espectacular, genial, se ve de lo más apetecible, seguro que no duró ni un minuto en el plato
    Besos guapetona

    ResponElimina
  2. Quin resultat més bo!! Les fotos fan venir una salivera... hehehe A casa també ens agrada molt fer sopars com aquest, però és veritat que d'empanada fa moltíssim que no en faig... hi hauré de posar solució ;P

    Petons!

    ResponElimina
  3. Nunca e probado esa masa de empanadas, pero si tú la recomiendas la pondré en mi lista :)

    ResponElimina
  4. Ummm que bona Eva! LEs fotos t'han quedat divines! Fa venir una gana... Un petó guapa

    "Les receptes que m'agraden"

    ResponElimina
  5. Si hay algo que me fascina es la empanada, sobre todo la de bonito/atún, yo suelo hacer la masa con ayuda de la thermomix, pero probaré la de la cocinera, que la de pizzas me encanta!!! Así que con tu permiso me llevo un buen trozo!!

    Besos y buen finde!
    http://bakelosophy.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  6. Sembla facileta, i el resultat a la vista está.
    Quin goig i quina delícia portarla a taula; agrada a menuts i grans, omple i es disfruta de la barreija de sabors, ¿que mes es pot demanar?
    A GAUDIR LA PRÓXIMA BONICA, PERQUE N'ESTIC SEGURA QUE D'AQUESTA NO VAN QUEDAR NI LES MOLLES!!!
    Petonets :)))

    ResponElimina
  7. Doncs mira, m'has acabat d'animar!!!! Ens venen dies de Festa Major i sopars amb amics.....
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  8. Ohhhh me encanta !!! Has tocado mi punto débil...de todas las variedades de empanadas, es la que más me gusta !!!
    Besos
    Miguel
    lareposteriademiguel.com

    ResponElimina
  9. Quina pinta!! Aquesta recepta me l'apunto a "pendents"

    ResponElimina
  10. Eva, m'has d'explicar això del pebrot verd italià!!! Com els diferencio dels catalans??? Una gran empanada! Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Mònica!! el pebrot verd italià és l'allargat i el "morrón" seria com el típic vermell. Un petó!!

      Elimina
  11. Aquesta empanada també amb sembla boníssima....aixo i el gelat de dalt...requebon àpat !!!
    Un petonet i si vols podem anar veiennus, seras molt ben rebuda...mamiluleando.blogspot.com...i veig que ets de Girona cosa que amb fa molta ilusiò !!!

    ResponElimina