Com us deia a l'anterior entrada, no podem esperar el mateix sabor tradicional al que estem acostumats, però el resultat ens ha agradat molt i hem gaudit d'uns esmorzars de confinament una mica més especials gràcies a aquest bescuit.
Ingredients:
3 ous (clares i rovells per separat)
100 gr d’oli d’oliva
125 de iogurt natural
140 gr de xarop de dàtils
150 gr de farina integral
30 gr de cacau pur
Mig sobre de llevat químic (tipus Royal)
Ralladura d’una taronja
60 gr d’ametlles trossejades
Unes gotes de suc de llimona i un polsim de sal
Passos a seguir (tradicional):
En un bol hi fiquem les clares, unes gotes de suc de llimona i un polsim de sal i muntem a punt de neu. Reservem.
En un altre bol fiquem la resta d'ingredients, a excepció de les ametlles trossejades, i mesclem bé. Un cop ben mesclar hi incorporem les ametlles i remenem. Finalment incorporem les clares muntades, a poc a poc i amb moviments envoltants, per tal d'aconseguir una massa airejada.
Greixem un motlle i hi fiquem la massa. Preescalfem el forn a 160º amb calor dalt i baix (sense ventilador) i fornegem durant uns 25-35 minuts o fins que al clavar una agulla aquesta surti neta. Jo com que he utilitzat un motlle corona amb 25 minuts n’he tingut suficient.
Desemmotllem i deixem refredar.
Passos a seguir (Thermomix):
Posem al vas les clares, unes gotes de suc de llimona i un polsim de sal, i programem 7 min / 37º / vel. 3’5. Retirem i reservem.
Fiquem al vas la resta d’ingredients, a excepció de les ametlles trossejades, i mesclem 15 seg / vel 4. Afegim les ametlles i mesclem. Fiquem la mescla en un bol i hi afegim les clares montades, a poc a poc i amb moviments envoltants, per tal d’aconseguir una massa airejada.
Greixem un motlle i hi fiquem la massa. Preescalfem el forn a 160º amb calor dalt i baix (sense ventilador) i fornegem durant uns 25-35 minuts o fins que al clavar una agulla aquesta surti neta. Jo com que he utilitzat un motlle corona amb 25 minuts n’he tingut suficient.
Desemmotllem i deixem refredar.
** Recepta extreta de: Velocidad cuchara.
Uuaaauuu!! Ens portes una proposta ben bona!!! Almenys ens fem dolços aquests dies!
ResponEliminaMolts petons,
Olga
Una proposta ben bona! Tinc experiènces molt dolentes amb el xarop de dàtils perque sempre fermenta i no es pot consumir però si es fa al moment potser funcionarà!
ResponEliminaUna abraçada,
Palmira