28 de març del 2020

Xarop de dàtils {endolcidor natural}

Després de molt temps sense publicar, la situació actual de confinament ens porta, encara que costi de veure, coses positives.

Aquests dies passem molt temps en família i gaudim de les petites coses que podem fer dins de casa, en el nostre cas una d'elles és la cuina. I com que ens agrada fer dolços hem buscat una opció més saludable i alternativa a l'ús dels sucres, a la vegada que hem donat sortida a uns dàtils que teníem a la nevera.

El xarop de dàtils s'utilitza per endolcir en una proporció aproximada de 70 gr per 100 gr de sucre, però això va al gust. No us espereu un resultat igual al que obtindríem si utilitzéssim els endolcidors de sempre, però un cop entrenat el paladar és una opció boníssima.




Ingredients:
250 gr de dàtils (pes sense pinyol)
aigua 

Passos a seguir:
Escalfem aigua en un cassó fins que estigui ben calenta, a punt de bullir. Hi afegim els dàtils i els deixem estovar aproximadament una hora. Passat aquest temps els escorrem i reservem una mica de l'aigua.
Fiquem els dàtils i 3 o 4 cullerades d'aigua en una picadora i triturem bé. Afegim aigua fins aconseguir la textura desitjada. El guardem en una pot i a la nevera, on ens aguantarà aproximadament fins a dues setmanes.

Ben aviat us ensenyo la nostra primera proposta utilitzant aquest xarop de dàtils ;).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada