22 d’abril del 2019

Mona de Pasqua (sara)

La mona de Pasqua tipus sara és la que està feta de mantega pastissera i coberta amb ametlla torrada.

Després de molts anys fent la mona de Pasqua de xocolata (a petició de l'interessada) aquest any m'he animat a canviar i provar aquesta versió que queda, al meu gust, molt elegant.




Ingredients (per una mona de 20 cm):

Pa de pessic:
bescuit genovès (la meitat de la recepta)

Per l'almívar:
100 ml d'aigua
100 gr de sucre

Pel farciment:
melmelada de préssec

Per la crema de mantega:
175 gr de mantega a temperatura ambient
60 gr de llet
60 gr de sucre llustre

Per decorar:
ous de xocolata
125 gr d'ametlla laminada


Passos a seguir:

Preparem el pa de pessic el dia abans i un cop fred el reservem ben tapat amb paper film. Aprofitem també per torrar les ametlles si són crues. Amb 5-8 minuts a 180º amb ventilador és suficient.

Preparem l'almívar escalfant l'aigua i el sucre fins a portar-ho a ebullició. Tanquem el foc i deixem refredar una mica.

Mentrestant preparem la cobertura de crema de mantega. Col·loquem la mariposa al vas de la Thermomix, posem tots els ingredients i programem 3 min / vel 3.

Partim el pa de pessic per la meitat, humitegem les dues parts amb almívar (en reservem una mica) i repartim melmelada per la superfície de la part inferior. Tapem amb la part superior i mullem amb l'almívar reservat.

Amb l'ajuda d'una espàtula cobrim tot el pastís amb una capa fina de crema de mantega. La que sobri la fiquem en una màniga pastissera amb un filtre arrissat i reservem. Enganxem per sobre i pels laterals les ametlles laminades.

Ja només falta la decoració, jo he fet unes floretes amb de mantega amb la màniga pastisseria i hi he ficat a sobre uns ous petits de xocolata negra. També he adornat amb un pollet i unes plomes.

Que passeu un bon dia de la Mona!


3 comentaris:

  1. ¡Hola Eva! Tu lo has dicho... y para mi... también queda muy elegante esta mona con las almendras... es verdad que el chocolate nos tienta a todos... pero me encanta esta que has hecho este año... Un beso

    ResponElimina
  2. Hello Everybody,
    My name is Mrs Sharon Sim. I live in Singapore and i am a happy woman today? and i told my self that any lender that rescue my family from our poor situation, i will refer any person that is looking for loan to him, he gave me happiness to me and my family, i was in need of a loan of $250,000.00 to start my life all over as i am a single mother with 3 kids I met this honest and GOD fearing man loan lender that help me with a loan of $250,000.00 SG. Dollar, he is a GOD fearing man, if you are in need of loan and you will pay back the loan please contact him tell him that is Mrs Sharon, that refer you to him. contact Dr Purva Pius, call/whats-App Contact Number +918929509036 via email:(urgentloan22@gmail.com) Thank you.

    ResponElimina
  3. Preciosa i deliciosa! Com xales fent mones, oi?
    Petonets, Eva!
    Olga

    ResponElimina