A la última entrada us explicava com fer un bescuit genovès perfecte, i aquest va ser la base del pastís que vaig fer per celebrar el 2n aniversari del Bernat.
Pel primer aniversari vaig fer un layer cake de nata i fruits vermells molt vistós. Aquest any, però, com que ja té interessos m'he adaptat a ells i no m'ha costat gaire decidir-me a fer un pastís "tractor". Com que el fondant ni m'agrada menjar-lo ni n'he utilitzat mai he fet una versió molt més senzilla però també força vistosa i he triomfat!
Ingredients (15 racions aprox.):
Base:
1 bescuit genovès de 26 cm de diàmetre
Almívar:
175 gr de sucre
175 gr d'aigua
Cobertura:
225 gr de xocolata fondant
75 gr d'aigua
75 gr de mantega
Farciment:
1 pot de melmelada de préssec
Decoració: 1 tractor + boles de xocolata amb interior de cereal
Passos a seguir:
Preparem el bescuit el dia abans i un cop fred el reservem ben tapat amb paper film. L'endemà el tallem dos cops, de manera que ens quedi un bescuit de tres pisos.
Preparem l'almívar escalfant l'aigua i el sucre fins a portar-ho a ebullició. Tanquem el foc i deixem refredar una mica.
Mentrestant preparem la cobertura ficant els tres ingredients en un cassó al bany maria. Anem remenant fins que estiguin desfets i integrals. Reservem.
Comencem amb el muntatge del pastís humitejant el bescuit inferior amb almívar, repartim per sobre una cama de melmelada i cobrim al següent bescuit, al que fem els mateixos passos. Tanquem amb l'últim bescuit i també l'humitegem amb almívar.
Banyem el pastís amb la cobertura de xocolata, ajudant-nos amb una espàtula per a repartir-la per tota la superfície i laterals. Amb la xocolata encara tova repartim les boles de xocolata en cascada, per la superfície i lateral del pastís. Reservem a la nevera i un cop la xocolata està presa col·loquem a sobre el tractor, amb unes quantes boles més a la pala perquè simuli que està carregant/descarregant.
Va quedar un pastís boníssim, i el Bernat va flipar amb el tractor i les boletes ;)
El Bernat, el més feliç del món amb aquest pastís tractor mona ;o)
ResponEliminaM'encanta com ha quedat amb les boles de cereals i el sabor clàssic però ideal pels nens.
Petons,
Palmira