10 de març de 2015

Apfelstrudel {Àustria}

Com passa el temps, altre cop estem a dia 10 i toca publicar la recepta del repte #reposterasporeuropa.

Aquest mes el destí l'ha triat la Carolina de Carris Cupcakes, i ens n'anem a Àustria, un país que m'encantaria visitar i que associo a la Sissi i al pastís Sacher ;)

Com que no tenia temps per fer un Sacher he escollit l'strudel de poma, ja sabeu com m'agraden les postres fetes amb aquesta fruita, oi? no és el primer cop que en aquests viatges per Europa em decanto per aquest tipus de proposta, podeu veure l'appeltaart d'Holanda i la tarta tatin de França. No podria escollir-ne només una!




L'autèntic apfelstrudel austríac es fa amb una massa molt fina, tipus fil·lo, i s'enrotlla sobre si mateixa fins a aconseguir un rotlle. Jo l'he fet amb pasta de full, l'he aplanat una mica i li he donat forma de rotlle però sense capes.




Ingredients:
1 làmina de pasta de full rectangular
500 gr de poma
20 gr de pa ratllat
30 gr de mantega desfeta
30 gr de panses
vi dolç (opcional)
40 gr de sucre (jo morè)
1 cullerada petita de canyella en pols
sucre llustre

Passos a seguir:
Fiquem les panses a remull amb aigua o vi dolç.
Pelem les pomes, els traiem el cor i les tallem a làmines, no cal que siguin molt fines. Les fiquem en un bol, hi afegim el sucre i la canyella i ho barregem bé.
Preescalfem el forn a 200º i mentrestant estenem la làmina de pasta de full i amb un corró l'aplanem per fer-la ben fina.Amb un pinzell la pintem amb la meitat de la mantega i repartim el pa ratllat per sobre. La funció d'aquest és absorvir la humitat del farciment.
Repartim per sobre la poma, deixant uns 2cm als costats més llargs. Escorrem les panses i les repartim per sobre. Ara només cal que tanquem el rotlle, agafem un lateral, el portem al centre i en pintem uns 2cm amb mantega. Agafem l'altre lateral i l'empeguem. Donem la volta al rotlle amb cura, per tal que l'obertura quedi a la part inferior, pintem amb la resta de mantega i fornegem durant 25 minuts a 200º.
Al treure'l del forn el deixem refredar sobre una reixeta per tal que no s'humitegi la base.




El podem servir tebi o bé fred, sol o acompanyat, per exemple, d'una bola de gelat de vainilla. Boníssim!

Per cert, aquesta és l'entrada 200!! ;)


35 comentaris:

  1. Muy rica propuesta!!!
    Los postres con manzana me encantan!!!
    Besotes

    ResponElimina
  2. Una propuesta muy rica, aunque a mi la fruta horneada no me gusta la verdad, pero eso no quita para decirte que la pinta es espectacular y seguro que estaba delicioso!!
    Besitos!

    ResponElimina
  3. Te ha quedado con un aspecto de lo más apetecible ¡me encanta! otra receta que pasa a mis pendientes


    ¡Besos mil!
    http://losdulcessecretosdecuca.blogspot.com.es

    ResponElimina
  4. Me encanta y el aroma a canela que desprende para mi es sublime.
    Un postre fantastico
    petons

    ResponElimina
  5. Una proposta perfecta pel repte d'aquest mes! A més coincidim amb la poma avui :o)
    A mi també m'agradaria viatjar a Austria, crec que és un país que val la pena conéixer!
    Petons,
    palmira

    ResponElimina
  6. Doncs t'ha quedat molt xulo! A mi també m'encanten els pastissos fets amb poma, aquest teu ha de ser ben bo! un petó!

    ResponElimina
  7. Li tenc l´ull posat a n´aquest pastís. La teva verció amb pasta de full també em pareix molt interesant. Es tall es perfecte, vaja pinta que te! Petons

    ResponElimina
  8. És que els dolços de poma són els millors, només superats pels de xocolata, ha, ha....!! T'ha quedat boníssim! Un petó.!

    ResponElimina
  9. Que bo! felicitats per l'entrada número 200 i per la recepta!!
    Una abraçada!

    ResponElimina
  10. Un bocado delicioso y de lo más apetecible, me encanta como se ve!!!
    Un abrazo!!

    ResponElimina
  11. Eva, qué rico!! El relleno de manzana se muy jugoso, ya vengo que voy a buscar el helado.

    Saludos!!

    ResponElimina
  12. Es un dolç molt llaminer. A mi m'agrada com queda amb la pasta de full.
    Petons.

    ResponElimina
  13. M'encanta l'apfelstrudel! I si és amb la massa fina de veritat encara millor ;)

    ResponElimina
  14. Deu meu! t'ha quedat de luxe!! l´has clavat!! aquest apfelstrudel es un dolç ben gustos que a mi personalmente m'encanta prendre tebi. ptonets

    ResponElimina
  15. MMmm que rico!!! Yo pensé en este postre pero en casa no somos muy amigos de las pasas y un apfestrudel sin pasas no es lo mismo...hihi te ha quedado muy rico!!. Por cierto, por aquí me quedo. Besos!!

    ResponElimina
  16. Se ve delicioso así que el proximo hojaldre que compre será par prepararlo, muchas gracias. Te animo a que te unas al grupo de facebook https://www.facebook.com/groups/comederepanisconmisamigos/ Besos!

    ResponElimina
  17. Genial Eva!! una tarta estupenda enhorabuena por la receta y por la entrada 200....
    Un peto.

    ResponElimina
  18. A mi, Àustria també em recorda a la Sissi!!! Ha de ser molt bo! A veure si m'engresco i el preparo, que ens ho has explicat molt bé!!!
    Petons, Eva!
    Olga

    ResponElimina
  19. ¡Me tientas demasiado con estas delicias!
    Un saludo :)

    ResponElimina
  20. Eva això ha d'estar deliciós!! i a sobre ben fàcil de fer...no em quedarà més remei que fer-lo i menjar-me'l! jajaja
    Petons guapa!

    ResponElimina
  21. Pues yo dudaba entre hacer un strudel de manzana o la Sacher y al final me decidí por la Sacher porque en el reto anterior había usado manzanas ( de la huerta de mis padres, mmmm que boas mazás!) A ver si pruebo a hacer tu receta ;) Bicos!

    ResponElimina
  22. Eva, que seria del nostre repte sense Receptes amb pomes? Jijijii

    ResponElimina
  23. Me encantan los postres con manzanas, y este es uno de ellos. Además está hecho con la masa filo, que es una delicia al paladar. Te ha quedado muy bien, tiene que estar delicioso! :)
    Un beso!
    Raquel

    ResponElimina
  24. A mi també m'encanten les postres amb poma ..i aquest dolç alemany tb l'he fet amb pasta de full!!! Deliciós!!!

    ResponElimina
  25. Ay Eva, no sé que nos pasa con las manzanas...jajajajajajaja A mí ya se me ha pasado un poco, pero anda que no he preparado yo en los retos repostería manzanil...:D:D:D Pero da igual, siempre triunfa, y este strudel que nos traes no veas...es que salivo y todo! jajajajaja
    Un petó guapi

    ResponElimina
  26. Hola Eva!! Ya he leido que te pasa como a mi, es pensar en Austria y acordarte de Sisí y la sacher jejeee....
    El apfelstrudel es una maravilla, muy apetecible a todas horas, a mi me encanta... muy buena propuesta guapa!!
    Un beso!!

    ResponElimina
  27. Hemos coincidido en la receta!!! YO jamas habia probado el apfelstrudel, y me encanto. Un besazo enormeeeeeee

    ResponElimina
  28. Mira que es fácil i el resultat que dona es pespctacular. Els postres amb poma agraden molt, la veritat es que comences a menjar i no te n'adones. L'apfelstrudel es genial amb una bola de gelat o una mica de nata muntada, no hi pot haver milor combinació... té una pinta!

    ResponElimina
  29. Qué receta más rica, chica!!! Aún no he hecho ninguna! A ver si me animo!! Bss.

    ResponElimina
  30. Qué rico el strudel! Se ve muy apetitoso y jugoso Eva! Guardame un trocito para otra vez! Besis

    ResponElimina