22 de març de 2015

Oatcakes (galetes d'avena)

Les oatcakes són unes galetes d'avena típiques d'Escòcia. El clima de les Highlands n'ha afavorit sempre el conreu i és per això que és un cereal que es consumeix en abundància i que es considerat el pla del poble.

L'origen d'aquestes galetes se situa al segle XIV, quan els soldats escocesos n'elaboraven sobre una placa de metall que pot comprar-se encara a l'actualitat. Aquestes galetes són força insípides i és per això que es mengen acompanyades, bé de dolç, bé de salat.




Ingredients (aprox. 40 galetes):
120 gr de flocs d'avena (jo integrals)
120 gr de farina d'avena o flocs triturats amb un molinet
240 ml d'aigua bullint
30 gr d'oli d'oliva
1/2 cullerada petita de sal
opcional: llavors de sèsam i lli

Passos a seguir:
Escalfem el forn a 200º.
En un bol mesclem els flocs i la farina d'avena, l'oli, la sal i les llavors (1 cullerada sopera escassa de cada). Afegim l'aigua bullint i amb una espàtula ho barregem bé, obtindrem una massa bastant seca. La deixem refredar una mica i la fiquem entre dos papers de forn per poder estirar-la sense que se'ns enganxi.
La deixem ben fina i l'anem tallant amb un vas o tallador rodó. Fiquem les galetes sobre dos safates de forn folrades i les fornegem, d'una en una, durant uns 25-30 minuts.
Hem d'aconseguir unes galetes ben seques i cruixents. A mitja cocció podem donar-los la volta perquè es facin igual pels dos costats.


Salat o dolç?
 
Unes galetes tipus crackers que ens poden servir per esmorzars, berenars o aperitius... guardeu-les en una caixa de llauna perquè estiguin ben cruixents.

Recepta extreta de: El foro del pan

9 comentaris:

  1. uix! quin disseny de bloc més xulo, enhorabona per la nova imatge. La recepta m'agrada molt, queda apuntadissima ;) petonets

    ResponElimina
  2. Ben acompanyades d'aliments dolços o potser d'aperitiu amb ingredients salats segur que deuen estar bones.
    Petons.

    ResponElimina
  3. Quina bona idea!! i sana! m'encanta, gràcies Eva :)
    Ptonets
    Anna

    ResponElimina
  4. m'encanten aquestes galetes, quan en faig a casa o són d'avena o d'algun cereal aixi! sanisssimes!! petons

    ResponElimina
  5. Tinc una capseta de flocs d'avena........apunto recepta!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  6. Les he vista a Instagram i ja m'ha picat la curiositat... amb el formatge i la melmelada han de quedar delicioses!
    (per cert, avena en català es diu civada jijiji..)

    ResponElimina
  7. O amb un dip per anar menjant en un aperitiu... mai n'he provat però cada dia anem aprenent, oi?
    Petons,
    Palmira

    ResponElimina