14 d’abril de 2018

Layer cake de nata i fruits vermells

Avui el Bernat ha fet 1 any!

Un any intens, ple de noves experiències, amb menys hores de son de les que ens agradaria però amb mil moments positius per recordar.
Com tots els dies especials l'hem celebrat al voltant de la taula i l'hem rematat amb un súper pastís!




Ingredients (12-14 racions):

Pels bescuits:
150 gr de mantega
8 ous
160 gr de sucre (a la recepta original 250gr)
250 gr de farina
1/2 sobre de llevat químic
1 polsim de sal

Pel farciment i cobertura:
600 gr de nata per montar
300 gr de maduixes
10 gr de sucre
150 gr de gerds

Passos a seguir (Thermomix):
Greixem amb mantega 4 motlles especials per a layer cakes (jo he utilitzat els Wilton) o 2 motlles de 20 cm desmuntables.
Posem la mantega al vas i programem 3 min/70º/vel 1. Reservem la mantega fosa en un altre recipient.
Posem la mariposa a les fulles, afegim els ous i el sucre i batem 9 min/37º/vel 4. Després programem 3 min/vel 4 i anem tirant la mantega fosa a poc a poc sobre la tapa, al voltant del cubilet perquè caigui en fil.
Afegim la farina, el llevat i la sal al voltant de les fulles i mesclem 5 seg/vel 3. Retirem la mariposa i acabem de mesclar amb l'ajuda d'una espàtula. Repartim la mescla als motlles i fornegem en dues vegades durant 10 minuts (20-22 si utilitzeu 2 motlles de 20cm) o fins que al clavar una agulla aquesta surti neta.
Un cop fora del forn ens esperem 10 minuts, desmotllem i deixem refredar totalment sobre una reixeta.

Per fer el farciment fiquem la mariposa a les fulles, afegim la nata al vas i la muntem a vel 3 fins que agafi la consistència desitjada, vigilant que no es munti en excés. Traiem la mariposa i reservem la nata en un bol.

Posem 100 gr de maduixes i 10 gr de sucre al vas i triturem 10 seg/vel 10.

Per muntar el pastís agafem una primera capa de bescuit (si n'heu fet 2 de 20 cm caldrà partir-los) i la fiquem sobre la safata o plat de servir, repartim per sobre amb l'ajuda d'una cullera 1/4 part de la nata i 2 cullerades soperes de les maduixes triturades. Col·loquem uns quants gerds tot al voltant. Cobrim amb una nova capa de bescuit i repetim l'operació fins a acabar amb la última, coberta de nata i decorada amb les maduixes tallades a quarts.

** Recepta extreta de: Cookidoo (adaptades les quantitats de sucre)

5 comentaris:

  1. Per molts anys Bernat!! 1 any ja!! Passa ràpid, oi? Bé, a gaudir del 2n que no te n'adonaràs i ja estaràs fent un altre pastís!
    Molts petons a tots!!

    ResponElimina
  2. Moltíssimes felicitats a tota la família, però molt especialment al Bernat! Quin pastís més bonic has preparat!
    Petonets i molt bona setmana,
    Olga

    ResponElimina
  3. T'ha quedat d'escàndol!Ideal per la celebració!

    ResponElimina
  4. Aquests pastissos m'encanten tenen una presentació espectacular. Una abraçada

    ResponElimina
  5. Moltes felicitats família!! Un gran pastís per una gran celebracio!!! Petonets!!

    ResponElimina