Vaig escollir aquest llibre pel títol, va semblar-me suggerent. Segurament qualsevol títol que inclogui en ell el nom d'alguna capital europea em cridi l'atenció, viatjar m'agrada, bé, m'encanta! ;-)
Després vaig adonar-me que l'autor era en Màxim Huerta i em va venir al cap la imatge d'ell al costat de l'Ana Rosa i vaig arrufar una mica l'expressió... però vaja, que no ens hem de deixar portar per prejudicis perquè al final el que compta és que m'ha agradat llegir-lo.
La història compta amb dues protagonistes: Alice Humbert i Teresa, dues èpoques: els anys 20 i l'actualitat i una sola localització: París, la ciutat de la llum. Amb una prosa planera i fàcil de llegir l'autor ens narra la història de les dues protagonistes i com l'una influeix en la vida de l'altra tot i haver viscut en èpoques diferents.
No us desvetllo res més, deixo a les vostres mans si llegir-lo o no, però per si us pot ajudar us copio el que podeu llegir al revers del llibre:
¿Alguna vez has pensado empezar de cero en otra ciudad? Fue entonces
cuando todo cambió. Justo al acercarme a aquel viejo cartel de madera
escrito en francés que vendían en un anticuario improvisado de Madrid.
Aux tissus des Vosges.
Pàgines
▼
26 de febrer del 2013
25 de febrer del 2013
Bundt cake de cafè
Per si us ha sorprès el títol de la recepta us comento abans que res què és un bundt cake.
No és res més que un bescuit fornejat en un motlle que s'anomena bundt, les característiques del qual són que és circular i té un forat al mig que deixa passar l'aire a l'hora de fornejar i que té unes arestes marcades que permeten obtenir un bescuit amb formes atraients.
Jo en tinc un parell i estic encantada amb ells: un és de silicona de la marca Lekué i l'altre vaig comprar-lo fa poquet a Casa Viva i ja em delia per estrenar-lo!! ;-)
Un cop aclarit el tema, passem directament a la recepta!
Ingredients:
315 gr. de farina
85 gr. de nous picades
1 culleradeta de llevat químic (tipus Royal)
250 + 30 gr. de mantega
85 gr. de xocolata de cobertura
60 ml. de cafè exprès recent fet
1 culleradeta de cafè soluble (instantani)
285 gr. de sucre
4 ous XL
2 culleradetes d’extracte de vainilla
250 ml. de llet
Passos a seguir:
Desfer al bany maria la xocolata amb 30 gr de mantega, el café exprés i el cafè soluble. Batre-ho fins que estigui uniforme, deixar-ho refredar i reservar.
Precalentar el forn a 175º i greixar un motlle corona d’uns 25 cm per tal que després es pugui desmotllar fàcilment (aquest pas és molt important!!).
Tamissar la farina, el llevat i la sal i reservar.
Batre la mantega amb el sucre fins aconseguir una barreja suau i esponjosa. Afegir els ous un a un, a velocitat mitja. No afegir el següent fins que l’anterior estigui totalment integrat. Incorporar l’extracte de vainilla i les nous ben picades.
Afegir la farina que teníem reservada en tres vegades, alternant amb la llet, i batre-ho només fins que s’hagi incorporat, començant i acabant amb la farina (o sigui: 1/3 de farina, ½ de llet, 1/3 farina, ½ de llet i 1/3 de farina).
Amb l’ajuda d’una espátula abocar en un altre bol una mica menys de la meitat de la massa. En aquesta hi afegim la xocolata desfeta i ho integrem tot amb l’espàtula fins que estigui ben integrat.
Abocar la primera barreja (la clara) al motlle i allisem la superficie. Afegir la mescla de xocolata a sobre i l’allisat.
Fornejar durant 50 minuts o fins que al punxar-lo al centre l’agulla surti neta.
Quan el treguem del forn cal deixar el motlle sobre una reixeta durant 10 minuts, i passat aquest temps desmotllar la massa i deixar-la refredar totalment sobre una reixeta.
Observacions:
Cal que tots els ingredients estiguin a temperatura ambient.
Un cop tenim les dues masses dintre el motlle podem integrar-les passant només un cop un ganivet en forma de zig zag. Una altra opció és omplir el motlle alternant cullerades de les dues masses.
Què us ha semblat?? El resultat és un bundt cake esponjós i sabrós, amb un lleuger toc de cafè ideal per acompanyar un cafè a primera hora del matí o per a berenar.
L'original d'aquesta recepta l'he vist a: El rincón de Bea
No és res més que un bescuit fornejat en un motlle que s'anomena bundt, les característiques del qual són que és circular i té un forat al mig que deixa passar l'aire a l'hora de fornejar i que té unes arestes marcades que permeten obtenir un bescuit amb formes atraients.
Jo en tinc un parell i estic encantada amb ells: un és de silicona de la marca Lekué i l'altre vaig comprar-lo fa poquet a Casa Viva i ja em delia per estrenar-lo!! ;-)
Un cop aclarit el tema, passem directament a la recepta!
Ingredients:
315 gr. de farina
85 gr. de nous picades
1 culleradeta de llevat químic (tipus Royal)
250 + 30 gr. de mantega
85 gr. de xocolata de cobertura
60 ml. de cafè exprès recent fet
1 culleradeta de cafè soluble (instantani)
285 gr. de sucre
4 ous XL
2 culleradetes d’extracte de vainilla
250 ml. de llet
Passos a seguir:
Desfer al bany maria la xocolata amb 30 gr de mantega, el café exprés i el cafè soluble. Batre-ho fins que estigui uniforme, deixar-ho refredar i reservar.
Precalentar el forn a 175º i greixar un motlle corona d’uns 25 cm per tal que després es pugui desmotllar fàcilment (aquest pas és molt important!!).
Tamissar la farina, el llevat i la sal i reservar.
Batre la mantega amb el sucre fins aconseguir una barreja suau i esponjosa. Afegir els ous un a un, a velocitat mitja. No afegir el següent fins que l’anterior estigui totalment integrat. Incorporar l’extracte de vainilla i les nous ben picades.
Afegir la farina que teníem reservada en tres vegades, alternant amb la llet, i batre-ho només fins que s’hagi incorporat, començant i acabant amb la farina (o sigui: 1/3 de farina, ½ de llet, 1/3 farina, ½ de llet i 1/3 de farina).
Amb l’ajuda d’una espátula abocar en un altre bol una mica menys de la meitat de la massa. En aquesta hi afegim la xocolata desfeta i ho integrem tot amb l’espàtula fins que estigui ben integrat.
Abocar la primera barreja (la clara) al motlle i allisem la superficie. Afegir la mescla de xocolata a sobre i l’allisat.
Fornejar durant 50 minuts o fins que al punxar-lo al centre l’agulla surti neta.
Quan el treguem del forn cal deixar el motlle sobre una reixeta durant 10 minuts, i passat aquest temps desmotllar la massa i deixar-la refredar totalment sobre una reixeta.
Observacions:
Cal que tots els ingredients estiguin a temperatura ambient.
Un cop tenim les dues masses dintre el motlle podem integrar-les passant només un cop un ganivet en forma de zig zag. Una altra opció és omplir el motlle alternant cullerades de les dues masses.
Què us ha semblat?? El resultat és un bundt cake esponjós i sabrós, amb un lleuger toc de cafè ideal per acompanyar un cafè a primera hora del matí o per a berenar.
L'original d'aquesta recepta l'he vist a: El rincón de Bea
22 de febrer del 2013
Cupcakes rossos
Aquesta espècie de magdalenes són d'origen estadounidenc, i acostumen a portar una decoració a sobre a base de crema, nata, merenga, etc. En aquest cas no porten decoració... però creieu-me que no la necessiten! estan fets de xocolata blanca, cosa que els fa suaus i dolços. Ens ha sorprès força el resultat i no dubto que tornarem a fornejar-los ben aviat!
Ingredients per a 14-16 cupcakes:
100 gr de mantega
300 gr de xocolata blanca
100 gr de nous de macadàmia (les hem comprat a Mercadona)
3 ous
100 gr de sucre morè
1 cullerada de cafè d'extracte de vainilla
180 gr de farina
1 cullerada de cafè de llevadura en pols
un polsim de sal
Passos a seguir:
Col·locar càpsules de paper en una safata de cupcakes (això ens servirà perquè no s'obrin les càpsules, també poden posar-se dins de flameres metàliques o recipients similars que puguin anar al forn). Precalentar el forn a 170º.
Tot seguit cal desfer la mantega i 200 gr de xocolata en un bol al bany maria (ull que és fàcil que es cremi, no us despisteu!).
Partir a trossos irregulars la resta de xocolata (100 gr) i les nous de macadàmia i reservar. Batre els ous i el sucre fins a obtenir una mescla espessa i cremosa, afegir-hi l'extracte de vainilla i la xocolata i la mantega desfeta.
Tamisar la farina, la llevadura i la sal i incorporar-ho a l'anterior mescla. Per finalitzar, afegir-hi els trossos de xocolata i les nous.
L'últim pas és repartir la mescla dins de les càpsules (omplir-les fins a 1/3 de la seva capacitat, no més perquè sinó vessaria la massa al créixer) i fornejar durant uns 20 minuts o fins que estiguin cuites. Podeu comprovar-ho clavant un agulla o escuradents, si surt net ja estan cuites sinó deixeu-les uns minuts més al forn i torneu a comprovar.
Sens dubte és un esmorzar o berenar ideal, i sense cap tipus de complicació en la seva el·laboració, així que esperem que us animeu a fer-los i ens comenteu que us han semblat!
Ho han fet...
Anabel i Mekdes |
19 de febrer del 2013
Bombons de músic
I com gairebé cada dimarts... nova col·laboració!! i sembla que això va de bibliotecàries, perquè aquest cop ens ha enviat una recepta la nostra companya Mercè de la Central, amb qui compartim professió i afició a la cuina.
Ens proposa uns bombons molt fàcils de fer i que per força han d'estar de vici! Jutgeu vosaltres mateixos!
Ingredients per uns 30 bombons:
1 rajola de xocolata negra fondant (200 gr.)
30 avellanes torrades
30 ametlles torrades
30 pinyons
30 festucs
30 panses
15 nous (partides per la meitat)
Podem canviar, treure o afegir algun ingredient segons els nostres gustos (ex: trossets de fruita confitada)
Passos a seguir:
Fonem la xocolata al microones (no fer-ho tot de cop).
Anem fent els bombons amb una cullereta damunt una safata plana folrada amb paper d’alumini.
Al damunt de cada bombó enganxem els diferents fruits secs.
Deixem que es refredin i els guardem en una capsa o en una llauna i se'ns aguanten per varies setmanes... sinó ens els acabem abans! ;-)
Gràcies Mercè per la teva col·laboració!
Ho han fet...
Ens proposa uns bombons molt fàcils de fer i que per força han d'estar de vici! Jutgeu vosaltres mateixos!
Ingredients per uns 30 bombons:
1 rajola de xocolata negra fondant (200 gr.)
30 avellanes torrades
30 ametlles torrades
30 pinyons
30 festucs
30 panses
15 nous (partides per la meitat)
Podem canviar, treure o afegir algun ingredient segons els nostres gustos (ex: trossets de fruita confitada)
Passos a seguir:
Fonem la xocolata al microones (no fer-ho tot de cop).
Anem fent els bombons amb una cullereta damunt una safata plana folrada amb paper d’alumini.
Al damunt de cada bombó enganxem els diferents fruits secs.
Deixem que es refredin i els guardem en una capsa o en una llauna i se'ns aguanten per varies setmanes... sinó ens els acabem abans! ;-)
Gràcies Mercè per la teva col·laboració!
Ho han fet...
Gemma |
Eva |
12 de febrer del 2013
Quiche de bacon, xampinyons i ceba
Arriba la 3a col·laboració altra vegada de mans d'una companya de feina, la Gemma, i és que aquestes companyes són d'allò més col·laboradores!! Ens encanta!! I aquest cop si que us puc dir que aquesta recepta és de les que triomfen, jo ja vaig demanar-li el primer cop que vaig provar-la i l'he feta vàries cops, així que preneu nota!!
Ingredients bàsics:
Base de pizza fresca (marca Buitoni o qualsevol altra)
400 ml de nata per cuinar
1 ou
1 Ceba mitjana
100 gr. de xampinyons laminats
75 gr. de tires de bacon
Oli
Formatge emmental ratllat
Orenga
Passos a seguir:
Estirem la massa de la pizza per a que quedi més fineta i la posem en un motlle amb vores prèviament untat amb mantega, per tal que no s’hi enganxi la massa.
Tallem la ceba a tires fines i la posem a sofregir en una paella.
Quan la ceba comença a sofregir, hi afegim els xampinyons.
Al cap de poca estona, hi afegim les tires de bacon i ho sofregim tot junt.
En un bol, barregem l’ou, la nata, el formatge ratllat al gust i l’orenga.
Un cop tenim el sofregit llest, el repartim per damunt de la massa, intentant que no hi caigui gaire oli, i hi afegim la mescla de l’ou i la nata.
Posem el motlle al forn a uns 200 ºC uns 20 minuts, fins que la quiche s’hagi daurat una mica per damunt.
És una recepta genial tant per sopar com per ficar com aperitiu. A més, queda perfecte també si es menja passades unes hores o fins i tot l'endemà, així que si teniu gent a sopar no us cal anar amb presses d'última hora ;-)
Bon profit!!
Base de pizza fresca (marca Buitoni o qualsevol altra)
400 ml de nata per cuinar
1 ou
1 Ceba mitjana
100 gr. de xampinyons laminats
75 gr. de tires de bacon
Oli
Formatge emmental ratllat
Orenga
Passos a seguir:
Estirem la massa de la pizza per a que quedi més fineta i la posem en un motlle amb vores prèviament untat amb mantega, per tal que no s’hi enganxi la massa.
Tallem la ceba a tires fines i la posem a sofregir en una paella.
Quan la ceba comença a sofregir, hi afegim els xampinyons.
Al cap de poca estona, hi afegim les tires de bacon i ho sofregim tot junt.
En un bol, barregem l’ou, la nata, el formatge ratllat al gust i l’orenga.
Un cop tenim el sofregit llest, el repartim per damunt de la massa, intentant que no hi caigui gaire oli, i hi afegim la mescla de l’ou i la nata.
Posem el motlle al forn a uns 200 ºC uns 20 minuts, fins que la quiche s’hagi daurat una mica per damunt.
És una recepta genial tant per sopar com per ficar com aperitiu. A més, queda perfecte també si es menja passades unes hores o fins i tot l'endemà, així que si teniu gent a sopar no us cal anar amb presses d'última hora ;-)
Bon profit!!
8 de febrer del 2013
Pastís de poma "express"
El pastís de poma, juntament amb el de formatge, és un dels meus postres preferits. I tant de l'un com de l'altre n'existeixen centenars de versions...
La que us explicaré avui no té cap misteri... bé, si... com pot ser tan bona una cosa tan senzilla??
Jutgeu vosaltres mateixos!
Ingredients:
1 làmina de pasta de full (jo compro la del Lidl, és la que més m'agrada i és rectangular)
2 pomes
sucre morè
canyella
mantega
sucre de llustre
Passos a seguir:
Obrim la làmina de pasta de full i la dobleguem sobre sí mateixa pel costat més llarg. La tornem a desdoblegar i així ens queda la meitat marcada.
En una de les meitats coloquem les dos pomes tallades a trossos, empolvorem amb sucre morè i canyella, i posem uns quants trossos de mantega. A l'altra meitat de la massa fem uns talls.
Tanquem cobrint una meitat amb l'altra i precintem les vores amb els dits o amb una forquilla.
Pintem la superfície amb ou batut i ho fiquem al forn precalentat a 180º durant uns 15-20 minuts. Ja només falta empolvorar amb una mica de sucre llustre.
Més fàcil impossible!
Recordeu que la pasta de full és bona el mateix dia, perquè després s'estova i perd el cruixent. Aquest pastís està espectacular si us el megeu tebi, ja m'explicareu!!
L'original d'aquesta recepta l'he vist a: Kanela y Limón.
Ho han fet...
La que us explicaré avui no té cap misteri... bé, si... com pot ser tan bona una cosa tan senzilla??
Jutgeu vosaltres mateixos!
Ingredients:
1 làmina de pasta de full (jo compro la del Lidl, és la que més m'agrada i és rectangular)
2 pomes
sucre morè
canyella
mantega
sucre de llustre
Passos a seguir:
En una de les meitats coloquem les dos pomes tallades a trossos, empolvorem amb sucre morè i canyella, i posem uns quants trossos de mantega. A l'altra meitat de la massa fem uns talls.
Tanquem cobrint una meitat amb l'altra i precintem les vores amb els dits o amb una forquilla.
Pintem la superfície amb ou batut i ho fiquem al forn precalentat a 180º durant uns 15-20 minuts. Ja només falta empolvorar amb una mica de sucre llustre.
Més fàcil impossible!
Recordeu que la pasta de full és bona el mateix dia, perquè després s'estova i perd el cruixent. Aquest pastís està espectacular si us el megeu tebi, ja m'explicareu!!
L'original d'aquesta recepta l'he vist a: Kanela y Limón.
Ho han fet...
Gemma MF |
Gemma |
Antònia |
Judith |
Núria |
Esther |
Anna R.S. |
5 de febrer del 2013
Carxofes saltejades
Ja tenim aquí una altra col·laboració i altre cop d'una companya de feina. L'Anabel ens ha preparat una recepta amb productes de temporada, molt senzilla i de ben segur boníssima! Jo ja tinc les carxofes a la nevera per fer-la... a veure qui més s'hi anima!!
Ingredients per a 2 persones:
4-6 carxofes
1 llimona
4 alls
Julivert
Sal, oli
Passos a seguir:
Rentem les carxofes, tallem les puntes i eliminem les fulles exteriors. Tallem les carxofes a la
meitat i les bullim, amb la llimona tallada per a que no perdin el seu color natural, amb aigua i
sal durant uns 10 o 15 minuts.
Mentrestant podem tallar els alls a làmines i fregir-los a la paella amb un raig d’oli. Quan
estiguin daurats, afegim les carxofes que prèviament hem escorregut. Les fregirem primer per
l’exterior i després pel cor.
Tirem una mica de julivert per sobre les carxofes 2 minuts abans de retirar del foc. I llestos!
És una recepta senzilla, herència de la meva mare, i que pot servir tant com a entrant com per acompanyar carn. Espero que us agradi!
Ho han fet...
Ingredients per a 2 persones:
4-6 carxofes
1 llimona
4 alls
Julivert
Sal, oli
Rentem les carxofes, tallem les puntes i eliminem les fulles exteriors. Tallem les carxofes a la
meitat i les bullim, amb la llimona tallada per a que no perdin el seu color natural, amb aigua i
sal durant uns 10 o 15 minuts.
Mentrestant podem tallar els alls a làmines i fregir-los a la paella amb un raig d’oli. Quan
estiguin daurats, afegim les carxofes que prèviament hem escorregut. Les fregirem primer per
l’exterior i després pel cor.
Tirem una mica de julivert per sobre les carxofes 2 minuts abans de retirar del foc. I llestos!
És una recepta senzilla, herència de la meva mare, i que pot servir tant com a entrant com per acompanyar carn. Espero que us agradi!
Ho han fet...
Gemma MG |
Eva |
3 de febrer del 2013
Scones
Sóc molt fan de la rebosteria britànica i els scones són sens dubte una de les receptes més típiques que podem trobar-nos quan viatgem a Anglaterra. Se serveixen per acompanyar el te i són una mescla entre brioix i galeta que s'acostuma a untar amb clotted cream i melmelades.
Si no els heu provat mai, fiqueu-hi remei! no són gens difícils de fer i tindreu un berenar de luxe!
Ingredients:
265 gr de farina
1 c/p de llevat en pols
1 c/p de bicarbonat de sodi
1/2 c/p de sal
65 gr de sucre
130 gr de mantega a temperatura ambient
110-165 ml de sèrum de llet i una mica més per a pintar els scones --> podeu fer-lo a casa amb llet i suc de llimona, cliqueu a l'enllaç.
c/p = cullerada petita (cafè)
Passos a seguir:
Preescalfem el forn a 220 ºC i cobrim dos safates amb paper de fornejar.
Tamisem la farina, el llevat i el bicarbonat en un bol. Hi afegim el sucre i la sal i ho barregem bé. A continuació hi barregem la mantega amb els dits, fins que ens quedi una massa tipus molles de pa, no cal que sigui perfecta.
Afegim el sèrum de llet de mica en mica fins que aconseguim una massa suau però no enganxosa (pot ser que no el necessitem tot). I comencem de seguida a treballar-la perquè quan el sèrum de llet toca el llevat comença la fermentació. La pastem amb les mans de forma ràpida i la bolquem sobre una superfície enfarinada. Dividim la massa en dos parts i n'extenem la meitat amb un gruix d'entre 2 i 3 cm, podem fer-ho amb les mans mateix.
Amb un tallador de pastes de 5 cm de diàmetre anem tallant la massa en forma de cercle i posem les pastes resultants a la safata. Fem el mateix amb l'altra meitat de la massa.
Una vegada hem acabat pintem amb sèrum de llet les pastes utilitzant un pinzell de rebosteria. Fornegem els scones durant 15 minuts fins que estiguin daurats i els deixem reposar a sobre d'una reixa.
Podem servir-los calents o freds, amb melmelada i mantega, amb formatge, amb lemon o orange curd, etc. I com no, acompanyats d'un bon te ;)
Si no els heu provat mai, fiqueu-hi remei! no són gens difícils de fer i tindreu un berenar de luxe!
Ingredients:
265 gr de farina
1 c/p de llevat en pols
1 c/p de bicarbonat de sodi
1/2 c/p de sal
65 gr de sucre
130 gr de mantega a temperatura ambient
110-165 ml de sèrum de llet i una mica més per a pintar els scones --> podeu fer-lo a casa amb llet i suc de llimona, cliqueu a l'enllaç.
c/p = cullerada petita (cafè)
Passos a seguir:
Preescalfem el forn a 220 ºC i cobrim dos safates amb paper de fornejar.
Tamisem la farina, el llevat i el bicarbonat en un bol. Hi afegim el sucre i la sal i ho barregem bé. A continuació hi barregem la mantega amb els dits, fins que ens quedi una massa tipus molles de pa, no cal que sigui perfecta.
Afegim el sèrum de llet de mica en mica fins que aconseguim una massa suau però no enganxosa (pot ser que no el necessitem tot). I comencem de seguida a treballar-la perquè quan el sèrum de llet toca el llevat comença la fermentació. La pastem amb les mans de forma ràpida i la bolquem sobre una superfície enfarinada. Dividim la massa en dos parts i n'extenem la meitat amb un gruix d'entre 2 i 3 cm, podem fer-ho amb les mans mateix.
Amb un tallador de pastes de 5 cm de diàmetre anem tallant la massa en forma de cercle i posem les pastes resultants a la safata. Fem el mateix amb l'altra meitat de la massa.
Una vegada hem acabat pintem amb sèrum de llet les pastes utilitzant un pinzell de rebosteria. Fornegem els scones durant 15 minuts fins que estiguin daurats i els deixem reposar a sobre d'una reixa.
Podem servir-los calents o freds, amb melmelada i mantega, amb formatge, amb lemon o orange curd, etc. I com no, acompanyats d'un bon te ;)