Pàgines

25 d’abril del 2013

Gingerbreadman (galetes de gingebre)

La primera ocurrència documentada de galetes de pa de gingebre amb forma humana es va donar a la cort d'Isabel I d'Anglaterra, on la reina obsequiava a les visites importants amb aquest tipus de galetes semblants a ells.

Amb aquesta recepta relacionem la nostra afició a la cuina amb la nostra feina de bibliotecàries, ja que arran de la creació d'aquest blog a la nostra directora se li va ocórrer que féssim un grup de lectura titulat Cuinant entre llibres: Jane Austen i la cuina britànica, i no vam dubtar ni un moment a acceptar la proposta. El dijous passat vam tenir la primera trobada i la Montse i jo érem les encarregades de portar alguna recepta britànica cuinada. Ella va portar un pastís de pastanaga que estava espectacular i que espero que ben aviat publiqui, i jo aquestes galetes de gingebre ;-).


Ingredients (60 unitats aprox.):
250 gr. de mantega sense sal a temperatura ambient
105 gr. de sucre morè
125 gr. de sucre
300 gr. de melassa o mel de canya
1 ou XL
720 gr. de farina de rebosteria
1 culleradeta de bicarbonat sòdic
1 culleradeta de gingebre en pols
1 culleradeta de canyella en pols
½ culleradeta de nou moscada en pols
½ culleradeta de sal

Passos a seguir:
Batem la mantega fins que estigui esponjosa i hi afegim el sucre i continuem batent fins que s'hagi integrat perfectament. Incorporem la melassa a poc a poc i tot seguit l'ou i seguim batent fins que tots els ingredients estiguin completament integrats.

Tamissem la farina, la sal, el bicarbonat, el gingebre, la canyella i la nou moscada. Incorporem lentament aquesta barreja a la de la mantega mentre seguim batent, fins que tota la farina estigui ben barrejada amb la mantega (veureu que hi ha un moment que costa una mica que s'integri, és normal!). Com que aquesta massa està molt tova i no es pot manipular bé, la deixem refredar a la nevera durant un parell d'hores.

Un cop passat aquest temps, dividim la massa en 3 o 4 parts per a treballar-la millor. Procedim a estirar la massa amb un corró entre dos papers de forn fins que tingui un gruix d’uns 6 milímetres aproximadament. Tallem la massa amb l’ajuda del tallador amb forma d’home i col·loquem les  galetes en una safata folrada amb paper de fornejar (les sobres de la massa les podrem reutilitzar, tot i que és preferible no fer-ho més de tres vegades. Si s'escalfa la massa i es torna enganxosa, la podem deixar uns 10 minuts a la nevera i tornar-la a utilitzar). Amb el forn preescalfat a 200º fiquem les galetes i les fornegem durant 6-7 minuts o fins que estiguin daurades.

Les traiem i deixem refredar a la safata durant 5 m minuts i després les deixem sobre una reixeta fins que estiguin del tot fredes. Aquest pas cal fer-lo amb cura ja que les galetes no estaran del tot dures fins que s’hagin refredat del tot.

El resultat són unes galetes molt gustoses, amb un sabor especial fruit de la barreja de les diferents espècies. Si no em van enganyar... van agradar molt!!

L’original d’aquesta recepta l’he vist a: Comparte Postres

Ho han fet...

Elisenda
Judith

12 comentaris:

  1. Són tan bones que sempre que en fem voooolen!!!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquestes també van volar, i mira que en van sortir un munt!!

      Elimina
  2. Respostes
    1. Gràcies guapi, jo em decanto pel teu carrot cake XD

      Elimina
    2. L'haig de tornar a fer pq jo no el vaig tastar!!! i tinc molta curiositat :P A veure si el faig dilluns :)

      Elimina
    3. Imagina't si estava bo que no et va donar temps a tastar-lo!!!

      Elimina
  3. Estan boníssimes ^^ Després de les galetes de xocolata, aquestes són unes de les que més agraden a casa :)
    Molts petons :D

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Laia!! tinc ganes de continuar fent diferents tipus de galetes, a mi crec que m'agraden totes XD

      Elimina
  4. Hola Eva, soy Dani. Estas galletas nos han salvado la vida durante tres dias de pesca. Simplemente riquisimas....!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Dani!!! Me alegra que os hayan gustado, si lo sé os pongo más!!! a ver si alguno de vosotros hace podio y entonces os hago una tarta!! Suerte!! ;)

      Elimina
  5. Eva, una grata sorpresa veure el senyor "gingerbread" fora de temporada!!! M'encanten aquestes galetes i mai he entès perquè hi ha tendència a reservar-les per nadal!!!!
    Una abraçada!
    P.S - Gràcies per passejar-te pel meu bloc! Jo també em quedo per aquí :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Siiii són bones per gaudir-les durant tot l'any!! i més tenint en compte que no depenen de productes de temporada, així que perquè limitar-nos al Nadal?? a la meva parella li encanten així que toca fornejar-les sovint!!

      Elimina