Pàgines

4 de setembre del 2013

Pastissets de pasta de full amb xocolata blanca i gerds

Aquesta setmana us he ensenyat al facebook la meva primera súper collita de mores, dos quilos i mig en total! N'he fet la meitat en melmelada, n'he deixat unes quantes a la nevera i la resta les tinc congelades. Aniré fent cosetes amb totes les propostes que m'heu donat ;-).

Fa unes setmanes, però, vaig comprar una safata de gerds i em vaig estrenar amb una recepta amb fruits del bosc. A veure què us sembla!




Ingredients (6 persones):
1 làmina de pasta de full
200 ml de nata per muntar
200 gr de xocolata blanca
150 gr de gerds
sucre llustre per empolvorar

Passos a seguir:
Desenrotlleu la làmina de pasta de full sobre el mateix paper que la cobreix i talleu-la en 18 porcions del mateix tamany. No fa falta que els separeu, poseu directament el full sobre la safata del forn i fornegeu a 200º durant uns 15 minuts. Deixeu refredar sobre una reixeta per tal que no s'humitegin i ens quedin ben cruixents.

Per preparar el farcit poseu la nata en un cassó i escalfeu-la fins al punt d'ebullició, moment en què podeu incorporar la xocolata blanca trossejada. Remeneu fins que es desfaci del tot, fiqueu aquesta mescla en un bol i deixeu-la a la nevera durant almenys 1 hora. Passat aquest temps bateu aquesta crema amb unes barilles elèctriques fins que agafi una consistència cremosa.

Fiqueu aquesta crema dins una màniga pastissera i repartiu-la per damunt de la meitat de les porcions de la pasta fullada. Repartiu per sobre els gerds i tapeu amb la resta de la pasta fullada. Empolvoreu amb el sucre llustre i reserveu a la nevera fins al moment de consumir.




El contrast entre la dolçor de la xocolata i l'agredolç dels gerds és una delícia. Ja m'explicareu!!

L'original l'he vist a: Lewis, Sara. 200 recetas para postres. Barcelona: Blume, 2010.

23 comentaris:

  1. Ooooh, quins pastissets més temptadors! I dos quilos i mig de mores, quina passada! Espero impacient les receptes que facis. Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Chus! ja tinc una altra recepta amb mores preparada, i va sortir força bona, aviat la comparteixo, un petó!

      Elimina
  2. Mmmmmmm uns pastissets bonissims!! Aixo si.. un pecat, perque seria menjar-ne un rere l'altre!! Que bo! Petons,

    ResponElimina
  3. Molt bons i fàcils de fer, Eva! Els de crema són els meus preferits!! I amb els gerd hi dónes categoria.

    ResponElimina
  4. Ahir vaig veure una recepta molt semblant amb nata i nabius (em smebla) però claríssimament em quedo amb aquesta ja que m'entusiasma molt més el punt de la xocolata blanca!!

    Boníssims

    ResponElimina
  5. Quina salivera! És un berenar perfecte! I la xocolata amb gerds és genial!

    ResponElimina
  6. Quina delícia, i què fàcils de fer!

    T'han quedat ideals, ara mateix em menjaria un!

    Petons!

    ResponElimina
  7. Fàcils de fer i molt bons, jo em quedo amb els de crema Ummm
    Petons

    ResponElimina
  8. Hola Eva, quants dies, ja torno ha estar per aquí!!! Quina recepta tan bona i senzilla, la veritat és que la pasta de full, és molt agraïda i dona molt de joc. Què bo!!! Petons.

    ResponElimina
  9. Qualsevool cosa que porti xocolata blanca és un èxit assegurat! I si a més inclous el gerds pel mig, ja és el millor del millor! Em sembla una recepta estupenda! Ha d'estar boníssim!

    una abraçada! em quedo per aquí com a seguidora!
    Laura

    ResponElimina
  10. Ohhh aquest farcit té que ser tota una delícia!! petons

    ResponElimina
  11. Con chocolate blanco uhmmmmmmmm mi debilidad!!, que placer llevarsela a la boca, reina.

    besines

    ResponElimina
  12. Hola Eva! Encantada de conocerte y gracias por venir a mi blog, yo también me quedaré por aquí para verlo todo! Un beso, estos hojaldres tienen un peligro...madre mía qué buenos!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bienvenida Núria, y gracias por quedarte! Nos leemos, un beso!

      Elimina
  13. Absolutamente irresistibles. Para el café tiene que ser una auténtica delicia!!!

    ResponElimina
  14. quñe delicia de bocado!
    me encantan las frambuesas, que con el choco y el hojaldre deben quedar irresistibles. un besote

    ResponElimina
  15. Gràcies per venir a la meva cuina, jo també em quedo aquí per veure les teves rreceptes.
    Aquests pastisets et fan quedar com una reina.
    Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Benvinguda i gràcies per venir al nostre blog. Ens llegim, un petó!

      Elimina
  16. Quins pastissets tan bonics! I originals, amb la xoco blanca. A mi m'encanta!
    Marta

    ResponElimina
  17. Que pastelitos más buenos y sencillos de preparar. Acabo de conocer tu blog y con tu permiso me quedo como seguidora y te invito a visitar mi blog.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bienvenida Montse! acabo de devolverte la visita ;). Nos leemos, un beso!

      Elimina
  18. Que bona la pasta de full, i amb porcions petites queda molt millor.

    ResponElimina