Pàgines

27 de novembre del 2013

Pollastre a la italiana

Fa gairebé 11 mesos que va néixer el blog i ara m'adono que aquesta serà la primera recepta de carn que publiquem... però serà bona bona! ha passat la prova a casa amb nota (i els qui coneixem el meu catador sabeu que no s'aconforma amb qualsevol cosa), així que avui mateix n'hem dinat i avui mateix la publico. És una recepta de l'australiana Donna Hay, i per tant és fàcil i sana. Jo hi he afegit la ceba, si no us agrada la traieu i llestos. Espero que us agradi tant com a nosaltres.




Ingredients (2-3 persones):
8 dents d'all
250 gr de tomàquets cirera
1 ceba gran
400-500 gr de pit de pollastre
orenga
120 gr de cansalada
100 gr d'olives negres
oli d'oliva, sal i pebre

Passos a seguir:
Preescalfem el forn a 200º, i mentre s'escalfa fiquem una mica d'oli al fons d'una safata apta pel forn, i hi afegim els tomàquets partits per la meitat, la cansalada a tallets (jo no en tenia i vaig ficar 80 gr de bacon), la ceba tallada a juliana i els alls sense pelar i xafats lleugerament amb la fulla d'un ganivet. Ho salem i hi empolvorem per sobre força orenga, millor si el freguem entre les mans perquè així treurà tot l'aroma. Ho fornegem durant 25 minuts.

Un cop passat aquest temps, salpebrem el pollastre (podeu ficar els pits sencers o a filets) i el fiquem a la safata juntament amb les olives negres.
Si heu ficat filets, deixeu la safata al forn 25 minuts més, i si són pits sencers, 40. I llestos!




Com veieu és una altra recepta facilona i que et deixa temps per preparar una amanideta, parar la taula, fer un vermutet... ja em direu què us ha semblat si us animeu (vaaa animeu-vos!!)!

Podeu veure el vídeo en aquest enllaç. I us recordo que aquest proper cap de setmana es portarà a terme el gran recapte d'aliments per a la gent més necessitada de Catalunya. Animo a tothom que pugui a participar-hi.

Fins la propera!

Ho han fet...

Sara
Anabel

17 de novembre del 2013

Flam de xocolata

La proposta d'aquest mes de Memòries d'una cuinera és el flam, i m'encanta! encara no n'he trobat un que no m'agradi: d'ou, de coco, de vainilla, de cafè, de xocolata... I aquest últim és que el que he fet per aquesta trobada bloguera mensual.


Té un sabor suau i una base de xocolata més espessa que està boníssima!

Ingredients (8 persones):
caramel líquid
3 ous
1 pot de llet condensada de 390 gr
250 ml de llet (jo l'he ficada semidesnatada)
100 gr de xocolata negra fondant



 
Passos a seguir:
Trossejar la xocolata i fondre-la al bany maria o al microones (ull a no cremar-la!). Barregem els ous amb la llet condensada i ho batem bé fins a integrar-ho. Hi afegim la llet i la xocolata desfeta i ho removem de nou.
Fiquem caramel líquid al fons d'un motlle grans o de motlles individuals, i repartir per sobre la mescla anterior.
Ficar el motlle/-s al forn preescalfat a 170º durant 40 minuts. Deixar refredar i reservar a la nevera fins a l'hora de consumir-lo.




Boníssim!! i mireu la textura, genial!!

L'han fet...




7 de novembre del 2013

Coca de verdures

A casa ens encanten les coques salades i són tan fàcils de fer i admeten tants ingredients que tot sovint en fem. Fa uns dies us vaig ensenyar la coca de tomàquets cirera i avui toca la de verdures. Hi podeu posar les que més us agradin o les que tingueu per casa, talladetes ben fines.

Aquí va la meva versió.




Ingredients:
Farina per a pizza
1 ceba gran
carabassó
1 tomàquet
pebrot verd
mozzarella
sal, oli i orenga

Passos a seguir:
Fem la massa seguint les instruccions del paquet de farina.  Jo vaig fer-ne un terç del paquet (333gr de farina) i vaig tenir-ne per fer quatre coques com la de la imatge i me'n va sobrar per a una pizza més. Si no la gasteu tota podeu embolicar-la amb paper film i ficar-la al congelador per un altre dia. L'amassat és molt senzill, en 3 o 4 minuts està enllestit, i només cal deixar reposar la massa uns 20 minuts.

Mentre la massa reposa tallem la ceba en juliana i la sofregim amb una mica d'oli, fins que quedi tendra.
Tot seguit agafem porcions de massa i les estirem ben fines amb un corró. Hi fiquem mozzarella per sobre, la que més us agradi: fresca, ratllada o en llesques.

Repartim per sobre la ceba les verdures que haguem escollit tallades fines, hi tirem sal i un bon raig d'oli d'oliva i les fiquem al forn preescalfat a 200º uns 15-20 minuts o fins que veguem que estan torrades.




El resultat és una coca boníssima i cruixent, pot fer-la per sopar o a trossets per a fer un aperitiu, sens dubte repetireu!

 

3 de novembre del 2013

Mongetes gratinades amb pernil

Aquesta recepta de mongetes gratinades ens l'ha fet arribar l'Antonieta, i igual que el flam de nata amb bescuits i el pastís de poma que ens havia enviat anteriorment, a casa ha triomfat.

A més ja us vaig comentar que aquest estiu l'hort ha donat moltíssimes mongetes i mentre feia calor en vaig gastar moltes fent-ne amanida, però ara ja comença a venir més de gust alguna cosa calenta. Així que ja tinc una altra opció a banda de la típica verdura de mongeta amb patata.


Antonieta

Ingredients (per a 2 persones):
½ quilo de mongeta fina
1 ceba mitjana
1 dent d'all
julivert
1 tomàquet o 4 cullerades de sofregit de tomàquet
1 fulla de llorer
uns quants retallets de pernil salat
formatge ratllat

Passos a seguir:
Bullim les mongetes, les escorrem i les reservem. Tot seguit sofregim una mica la ceba amb l’all, el julivert i el tomàquet. Ho sapebrem i quan ja estigui ben cuit hi afegim els retalls de pernil i les mongetes i ho deixem un parell de minuts per tal que marinin tot els ingredients. Per últim ho posem a gratinar amb formatge ratllat fins que comenci a desfer-se.

Opcions: podeu condimentar amb una mica de pebre negre, orenga, alfàbrega i vi blanc.


Les meves!

Senzillament boníssimes! Gràcies Antonieta!


Ho han fet...

Anabel