Pàgines

31 de desembre del 2013

Espirals salades de pasta de full (sobrassada, olivada i pesto)

Aquestes espirals són un clàssic a la meva cuina, cada cop que tenim alguna celebració i tenim un entrant de pica-pica els faig i sempre volen. Els podeu farcir del que vulgueu, jo aquest cop n'he fet de sobrassada, olivada i pesto.

Aquesta nit toca sopar per acomiadar el 2013 i com no, hi haurà a la taula aquestes espirals. Ja em direu quin són els picoteos estrella a la vostra ;-)




Ingredients (24-27 unitats):
1 làmina de pasta de full rectangular
sobrassada
olivada
pesto
1 ou
llavors de sèsam per decorar (opcional)

Passos a seguir:
Estenem la làmina de pasta de full i la fiquem davant nostre de forma vertical. Li fem tres talls en horitzontal per tal d'obtenir tres trossos del mateix tamany, cadascun el farcirem amb un dels sabors.
Estenem a sobre de cada part el farciment, deixant aproximadament un dit a una de les parts llargues. Aquest dit el pintem amb ou batut i ho enrotllem pressionant una mica perquè quedi ben segellat.




Quan tinguem els rotlles fets els pintem amb ou batut i els empolvorem amb llavors de sèsam (o de rosella, o sal gorda...). Fem talls de 1'5 cm aproximadament i els anem passant a una safata de forn folrada amb paper de forn. Deixeu-los una mica separats perquè creixeran!




Els coiem al forn preescalfat a 190-200º aproximadament 12-14 minuts, o fins que vegueu que estan torradets. Els deixeu refredar sobre una reixeta i ja els teniu llestos per servir. Són ideals per a menjar al mateix dia, ja que estan cruixents, el dia següent (si en queda...) estaran una mica estovats.




Una última recomanació... no els deixeu a la vista de ningú perquè desapareixen misteriosament!!! XD

Bon final d'any 2013 i millor 2014!


Ho han fet...

Gemma
 

16 de desembre del 2013

Pastís tres xocolates

Aquesta és l'entrada 100 d'aquest blog! i per celebrar-ho us porto un pastís ben bo i que és força vistós. Vaig fer-lo el passat dissabte per portar-lo al sopar que fem cada any amb els companys de feina i em vaig comprometre a publicar-lo ben aviat, perquè poguessin fer-lo per a postres en alguna de les festes que s'apropen. Aquí el teniu!






Ingredients (10-12 racions):

Per la base:
150 gr de galetes (jo vaig utilitzar-les sense gluten per tal que en poguéssim menjar tots)
100 gr de mantega desfeta

Pel pastís:
150 gr de xocolata 72% de cacau
150 gr de xocolata amb llet
150 gr de xocolata blanca
750 ml de llet sencera
750 ml de nata per montar
3 sobres de quallada
80 gr de sucre

Passos a seguir:
Barregem les galetes triturades amb la mantega, formem una pasta i la fiquem al fons d'un motlle desmontable prèviament greixat (que sigui grandet, de 24-26 cm). Premem amb una cullera o un vas perquè quedi una pasta compacta, tapant les juntes del motlle per tal que no s'escapi el líquid. Un cop fet reservem  a la nevera.

Per fer la primera capa de xocolata fiquem un cassó al foc i hi afegim els 150 gr de xocolata negra, 250 ml de llet, 250 ml de nata, 40 gr de sucre i 1 sobre de quallada. Anem remenant fins que es desfaci i s'integri tot, vigilant que no arribi a bullir. Ho tindrem al foc aproximadament uns 5-6 minuts per assegurar-nos que després qualli bé. Passat aquest temps, bolquem aquesta barreja sobre la base de galeta i la deixem a temperatura ambient uns minuts. Tot seguit ho fiquem al congelador mentre preparem la següent capa. Cal que abans de ficar la següent capa la primera estigui una mica quallada perquè sinó es partiria. 

Per fer la segona capa fiquem el cassó al foc i hi afegim els 150 gr de xocolata amb llet, 250 ml de llet, 250 ml de nata, 40 gr de sucre i 1 sobre de quallada, i procedim de la mateixa manera que abans.Abans de bolcar la massa sobre la de xocolata negra agafem una forquilla i fem unes ratlles sobre d'aquesta, per ajudar que ambdues capes s'agafin millor. Bolcarem la barreja deixant-la caure sobre el revers d'una cullera, per tal que sigui una caiguda més suau. Igual que abans, deixem atemperar una mica i reservem al congelador.

Per fer la tercera capa fiquem el cassó al foc i hi afegim els 150 gr de xocolata blanca, 250 ml de llet, 250 ml de nata i el sobre de quallada i fem exactament el mateix que en la capa anterior. Jo en aquesta capa no hi he ficat gens de sucre perquè la xocolata blanca ja és prou dolça, però al gust. Un cop estigui a temperatura ambient reservarem el pastís d'un dia per l'altre dins de la nevera.

Abans de servir només cal desmotllar i decorar si us ve de gust. La textura és similar a la d'un flam i es noten els sabors dels tres tipus de xocolata, així que si en sou adictes, aquest és el vostre pastís!




La recepta és una mescla entre les receptes de la Tere de Las María Cocinillas y l'Isasaweis, però veureu que he adaptat les quantitats de sucre al meu gust i així va agradar, així que vosaltres mateixos ;-)

L'han fet...


M. Teresa

Anabel

Judith

11 de desembre del 2013

Crema de carabassa

Quan comença a fer fred a casa mengem cremes, caldos i sopes tot sovint per sopar. Una de les que més ens agraden és la de carabassa, així que no podia faltar la recepta al blog. Aquí va!




Ingredients:
400 gr de carabassa (sense pela ni filaments)
1 ceba
1 patata gran
aigua
sal i pebre
ceba fregida cruixent (envasada)

Passos a seguir:
Tallem la ceba a trossos i la daurem en una olla amb oli d'oliva. Quan estigui hi afegim la carabassa i la patata trossejada, una mica de sal i ho cobrim amb aigua i ho bullim fins que estiguin cuites, aproximadament uns 15-20 minuts (dependrà també del tamany dels trossos). Ho triturem ben fi amb el turmix. Comprovem el punt de sal i rectifiquem si fa falta. Servim ben calentó i amb uns trossets de ceba fregida cruixent per sobre.

Jo no hi acostumo a ficar res més, però podeu afegir-hi una mica de nata, un parell de formatgets, formatge ratllat...


6 de desembre del 2013

Pastís emmurallat

Fa uns dies vam celebrar un aniversari especial d'una companya de feina. Va ser una festa sorpresa força emocionant i amb moltes sorpreses i per això vaig voler portar un pastís una mica sorprenent també ;-).

La base és la mateixa que vaig utilitzar pel pastís d'aniversari de la meva neboda, és un pastís de xocolata molt fàcil de fer. Cal fer el bescuit, partir-lo, humitejar-lo amb un almívar i farcir-lo amb melmelada o el que més us agradi, i cobrir-lo amb una capa de xocolata.

I després no més cal decorar-lo.




Ingredients:
uns quants kit-kat o similar
boletes de cereals i xocolata o bé lacasitos o similar
un llaç

Passos a seguir:
Necessitem que els kit-kat siguin aproximadament 1'5 cm més alts que el bescuit, així que els anem tallant perquè tinguin aquesta alçada. Els partim també per la meitat per tenir les barretes de dos en dos, ens facilitaran fer les porcions del pastís.

Just després de cobrir el pastís amb la xocolata empeguem els kit-kat tot al voltant, formant una muralla, i ho lliguem amb un llaç que ens servirà tant per ajudar a que quedin ben enganxats com per decorar. Després només cal farcir-ho amb el que més us agradi.




Què us ha semblat? fàcil, oi? doncs ara ja podeu sorprendre familiars i amics amb aquest pastís tan resultón i bo, o almenys a mi m'ho va semblar!