Pàgines

14 de maig del 2014

Brioixos semlor

Els semlor són uns panets dolços d'origen suec que es preparaven antigament durant la Quaresma. A l'actualitat han traspassat fronteres i són un dolç típic de la majoria de països nòrdics, que els preparen des de Nadal fins a Setmana Santa.

Són molt esponjosos i per tant, ideals per a esmorzars i berenars dolços. Si preferiu menjar-los en salat, només cal que traieu 70 gr. de sucre i us queden uns panets ideals per a menjar amb formatge, pernil, hamburguesa...




Ingredients (12 unitats):
300 gr de farina de força
90 gr de sucre moreno
30 gr de mantega
150 ml de llet semidesnatada
1 ou
un polsim de canyella
2 culleradetes plenes de llevat de panader sec

per l'acabat: 50 ml de llet + 3 cullerades de sucre moreno




Passos a seguir:
Agafem un cassó i hi fiquem la llet i la mantega, ho escalfem fins que es desfaci i quedi el líquid tebi, no calent. Batem l'ou i el reservem.
Agafem la cubeta de la panificadora i hi fiquem la llet amb la mantega, l'ou batut, el sucre, la canyella, la farina i el llevat, i programem el programa que només amassa (15 minuts).

Un cop passat aquest temps, treiem la massa, li donem forma de bola i la deixem reposar durant 1 hora en un bol tapat amb paper film.
Després de la fermentació agafem la massa i la tallem en 12 trossos del mateix tamany. En fem boletes i les deixem a sobre de la safata del forn folrada amb paper sulfuritzat. Deixem altre cop que llevin, entre 1 hora i hora i mitja, fins que doblin el seu tamany.

L'últim pas abans d'enfornar és pintar els brioixos. Escalfem una mica els 50 ml de llet i la barregem amb el sucre. Pintem els brioixos i fiquem la safata al forn preescalfat a 200º durant 10-12 minuts.

Treiem la safata del forn, deixem refredar una mica i fiquem els panets a sobre d'una reixeta perquè es refredin del tot.




Ja els teniu, preparats per a provar-los! ara si, aviso, el mateix dia estan terriblement deliciosos, i a partir de l'endemà queden una mica més durs. Per tornar-los altre cop esponjosos només cal ficar-los al microones durant uns segons ;)

L'original de la recepta l'he vist a: Cocina salud

Ho han fet...

Judith
 



19 comentaris:

  1. Són monsíssims aquests panets, i es veuen tan flonjos que em menjaria un ara mateix! Sucats a la llet han d'estar boníssims per esmozar. Un petó!

    http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  2. Aquests panets tipus brioix i una mica dolços, m'encanten! Són els meus peferits per esmorzar.
    T'han quedat perfectes!

    ResponElimina
  3. Tienen que estar de rechupete, me encantan estos panecilos tipo brioche

    ResponElimina
  4. Quins panets més bons!!! Tinc pendent de fer-los com tu, sense la pata d'ametlla ni la nata... perque el toc d'aquest panets deu ser molt bo
    petons

    ResponElimina
  5. Acabats de fer son un vici. Amb el gustet que els hi dona la canyella no crec que et quedi ni un.
    Petons.

    ResponElimina
  6. Semblen molt bons, Eva! i amb la teva explicació semblen fàcils de fer i tot! si és així... ho haurem d'intentar! Els pans dolços són una delícia. Gràcies per compartir la recepta! Petons

    ResponElimina
  7. Què bonics t'han quedat!! i no dubto pas que estan boníssims!! petó

    ResponElimina
  8. Són d'aquests panets que comences i no pots parar! I ara dolç, i ara salat, i ara dolç... Fins que no en quedi ni un. Boníssims!
    Marta

    ResponElimina
  9. Un BRIOCHET solet o amb mantega i mermelada, o inclús amb pernilet dolç i formatge i toquem el cel!!!
    Es veuen estupendos maca :)))

    ResponElimina
  10. quins panets mes i mes bons.
    Un petó de part de la Ione.

    ResponElimina
  11. Te'n puc encomanar??? Només de veure la imatge.....mmmm....què tendrets han de ser!!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  12. M´encanten aquets brioixos, es punt de sucre moreno i canyella a d´esser mel. Es veu un tall mols esponjós... Bon cap de setmana!

    ResponElimina
  13. Que bien que te han quedado my que buenos que son¡¡
    peto

    ResponElimina
  14. Es veuen molt esponjosos... Qué bons!!!

    ResponElimina
  15. Espectacular!! vaya pinta.

    Besos
    Miguel
    lareposteriademiguel.com

    ResponElimina
  16. mmmmmm, i amb el gustet de canyella que caracteritza les postres sueques.
    No tardaré massa a fer-les.
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  17. Que maravilla de bollitos, me parecen una delicia, ideales para tomar en cualquier momento!! :) una ricura!
    Un abrazo!

    ResponElimina
  18. Us han quedat PERFECTES!!! rodonets, petits, bufons, esponjosos... me'ls imagino per berenar amb una presa de xocolata i sal ummm

    ResponElimina
  19. Farcits amb mantega i melmelada, o amb nocilla..han de ser pecat capital! Petons!

    ResponElimina