Són molt esponjosos i per tant, ideals per a esmorzars i berenars dolços. Si preferiu menjar-los en salat, només cal que traieu 70 gr. de sucre i us queden uns panets ideals per a menjar amb formatge, pernil, hamburguesa...
Ingredients (12 unitats):
300 gr de farina de força
90 gr de sucre moreno
30 gr de mantega
150 ml de llet semidesnatada
1 ou
un polsim de canyella
2 culleradetes plenes de llevat de panader sec
per l'acabat: 50 ml de llet + 3 cullerades de sucre moreno
Passos a seguir:
Agafem un cassó i hi fiquem la llet i la mantega, ho escalfem fins que es desfaci i quedi el líquid tebi, no calent. Batem l'ou i el reservem.
Agafem la cubeta de la panificadora i hi fiquem la llet amb la mantega, l'ou batut, el sucre, la canyella, la farina i el llevat, i programem el programa que només amassa (15 minuts).
Un cop passat aquest temps, treiem la massa, li donem forma de bola i la deixem reposar durant 1 hora en un bol tapat amb paper film.
Després de la fermentació agafem la massa i la tallem en 12 trossos del mateix tamany. En fem boletes i les deixem a sobre de la safata del forn folrada amb paper sulfuritzat. Deixem altre cop que llevin, entre 1 hora i hora i mitja, fins que doblin el seu tamany.
L'últim pas abans d'enfornar és pintar els brioixos. Escalfem una mica els 50 ml de llet i la barregem amb el sucre. Pintem els brioixos i fiquem la safata al forn preescalfat a 200º durant 10-12 minuts.
Treiem la safata del forn, deixem refredar una mica i fiquem els panets a sobre d'una reixeta perquè es refredin del tot.
Ja els teniu, preparats per a provar-los! ara si, aviso, el mateix dia estan terriblement deliciosos, i a partir de l'endemà queden una mica més durs. Per tornar-los altre cop esponjosos només cal ficar-los al microones durant uns segons ;)
L'original de la recepta l'he vist a: Cocina salud
Ho han fet...
Judith |
Són monsíssims aquests panets, i es veuen tan flonjos que em menjaria un ara mateix! Sucats a la llet han d'estar boníssims per esmozar. Un petó!
ResponEliminahttp://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/
Aquests panets tipus brioix i una mica dolços, m'encanten! Són els meus peferits per esmorzar.
ResponEliminaT'han quedat perfectes!
Tienen que estar de rechupete, me encantan estos panecilos tipo brioche
ResponEliminaQuins panets més bons!!! Tinc pendent de fer-los com tu, sense la pata d'ametlla ni la nata... perque el toc d'aquest panets deu ser molt bo
ResponEliminapetons
Acabats de fer son un vici. Amb el gustet que els hi dona la canyella no crec que et quedi ni un.
ResponEliminaPetons.
Semblen molt bons, Eva! i amb la teva explicació semblen fàcils de fer i tot! si és així... ho haurem d'intentar! Els pans dolços són una delícia. Gràcies per compartir la recepta! Petons
ResponEliminaQuè bonics t'han quedat!! i no dubto pas que estan boníssims!! petó
ResponEliminaSón d'aquests panets que comences i no pots parar! I ara dolç, i ara salat, i ara dolç... Fins que no en quedi ni un. Boníssims!
ResponEliminaMarta
Un BRIOCHET solet o amb mantega i mermelada, o inclús amb pernilet dolç i formatge i toquem el cel!!!
ResponEliminaEs veuen estupendos maca :)))
quins panets mes i mes bons.
ResponEliminaUn petó de part de la Ione.
Te'n puc encomanar??? Només de veure la imatge.....mmmm....què tendrets han de ser!!!!
ResponEliminaPetons,
Olga
M´encanten aquets brioixos, es punt de sucre moreno i canyella a d´esser mel. Es veu un tall mols esponjós... Bon cap de setmana!
ResponEliminaQue bien que te han quedado my que buenos que son¡¡
ResponEliminapeto
Es veuen molt esponjosos... Qué bons!!!
ResponEliminaEspectacular!! vaya pinta.
ResponEliminaBesos
Miguel
lareposteriademiguel.com
mmmmmm, i amb el gustet de canyella que caracteritza les postres sueques.
ResponEliminaNo tardaré massa a fer-les.
PTNTS
Dolça
Que maravilla de bollitos, me parecen una delicia, ideales para tomar en cualquier momento!! :) una ricura!
ResponEliminaUn abrazo!
Us han quedat PERFECTES!!! rodonets, petits, bufons, esponjosos... me'ls imagino per berenar amb una presa de xocolata i sal ummm
ResponEliminaFarcits amb mantega i melmelada, o amb nocilla..han de ser pecat capital! Petons!
ResponElimina