Sóc de les que no vaig provar el gaspatxo fins ben grandeta, però un cop provat s'ha quedat a casa com a recepta estrella de l'estiu.
Ens agrada tant la versió tradicional com altres variants com el gaspatxo de paraguaians, el gaspatxo de remolatxa, el gaspatxo de meló i poma o el gaspatxo de síndria. El meu preferit és el de paraguaians, però veieu que n'hi ha per tots els gustos!
Avui toca provar el de meló, fruita de temporada.
Ingredients (6-8 racions):
850 gr de tomàquets pera madurs
400 gr de polpa de meló
150 gr de pebrot vermell
100 gr de ceba tendra
1 gra d'all
2 c/c de sal
30 gr de suc de llimona
50 gr d'oli d'oliva
250 gr d'aigua molt freda
opcional: trossets de meló per decorar
Passos a seguir (Thermomix):
Posem al vas els tomàquets partits per la meitat, el meló, el pebrot i la ceba trossejats, el gra d'all sense el germen, la sal, el suc de llimona i l'oli. Triturem 4 min / vel. 10.
Afegim l'aigua i emulsionem 1 min / vel. 10. Reservem a la nevera fins al moment de servir.
Passos a seguir (tradicional):
Pelem els tomàquets, els partim en dos o tres trossos i els fiquem en un recipient on afegim la resta d'ingredients trossejats. Triturem fins a obtenir una crema ben fina, i la reservem a la nevera per tal de servir-la ben freda.
11 d’agost del 2019
Gaspatxo de meló
Etiquetes de comentaris:
carmanyola,
celíacs,
cuina vegana,
cuina vegetariana,
sopes i cremes,
thermomix,
verdures
4 d’agost del 2019
Llimonada amb te matcha
Fa uns mesos vaig descobrir el te matcha i si no el coneixeu només us diré que està considerat un súper aliment. Té propietats termogèniques (ajuda a cremar calories), redueix el colesterol i el sucre a la sang sense elevar la insulina ni la pressió arterial. També relaxa i millora la concentració i es considerat un substitut saludable del cafè ja que les seves propietats relaxants compensen el seu contingut en cafeïna.
Dit tot això, la primera proposta que us porto amb aquest te és una llimonada, una beguda ben habitual durant els mesos d'estiu però amb un toc diferent.
Ingredients (1 litre):
2 c/p rases de te matcha
2 c/c d'estèvia en pols
2 llimones, sense pelar i tallades en dos
1000 ml d'aigua
c/p = cullerada de postres
c/c = cullerada de cafè
Passos a seguir (Thermomix):
Fiquem les llimones, l'estèvia, el te matcha i 500 ml d'aigua dins del vas de la Thermomix i programem 2 seg / turbo.
Afegim la resta de l'aigua, 500 ml, i mesclem 5 seg / vel. 5.
Colem i passem a una botella o gerra i reservem a la nevera fins al moment de servir, com més freda millor.
Dit tot això, la primera proposta que us porto amb aquest te és una llimonada, una beguda ben habitual durant els mesos d'estiu però amb un toc diferent.
Ingredients (1 litre):
2 c/p rases de te matcha
2 c/c d'estèvia en pols
2 llimones, sense pelar i tallades en dos
1000 ml d'aigua
c/p = cullerada de postres
c/c = cullerada de cafè
Passos a seguir (Thermomix):
Fiquem les llimones, l'estèvia, el te matcha i 500 ml d'aigua dins del vas de la Thermomix i programem 2 seg / turbo.
Afegim la resta de l'aigua, 500 ml, i mesclem 5 seg / vel. 5.
Colem i passem a una botella o gerra i reservem a la nevera fins al moment de servir, com més freda millor.
Subscriure's a:
Missatges (Atom)