Aquesta recepta vaig veure-la fa molt temps en un vídeo de l'Isasaweis i va ser veure'l i fer-la. Encara que llegint l'explicació us pugui semblar una mica complicat, mireu el vídeo que us deixo al final i veureu que està xupat! A veure què us sembla.
Ingredients:
400 gr de farina
150 ml de llet
3 rovells d'ou
50 gr de mantega
1 sobre de llevadura seca de panaderia (ull! no es la Royal!)
1 cullerada (postre) de sal
llesques de formatge (algun que sigui gustós)
llesques de pernil o pavo (jo he utilitzat pavo brasejat)
Passos a seguir:
Agafem un bol gran i hi fiquem la mantega desfeta, els tres rovells, la llet tèbia, 1 cullerada de sal, la farina i el sobre de llevat. Comencem a remenar amb una cullera de fusta fins que la massa vagi agafant cos i poguem treballar-la amb les mans. L'hem de treballar fins que hagi absorvit tota la farina i no s'empegui a les parets del bol. Un cop llesta la massa, la tapem amb un drap i la deixem llevar durant una hora i mitja.
Passat aquest temps i amb l'ajuda d'un corró, estenem la massa sobre un paper de forn donant-li forma rectangular, la cobrim amb les llesques de formatge i pavo i l'enrotllem per la part més ampla. Un cop fet li donem forma de corona i enganxem les puntes mullant-les amb una mica d'aigua.
Amb un ganivet ben afilat fem uns talls cada 3 centímetres sense arribar al centre , i agafem cada una d'aquestes porcions i la girem com si volguéssim ficar-la plana (en aquest moment és molt interessant mirar el vídeo XD). Deixem llevar una hora i mitja més, la pintem amb ou batut (jo no ho he fet perquè no me'n quedava ni un, la diferència és que no queda brillant) i fiquem al forn preescalfat a 180º entre 20 i 30 minuts, segons el forn. Jo amb 20 minuts ja la tenia ben cuita i sortia una oloreta del forn boníssima!!!
L'han fet...
Sara S. |
me encnata!!! la hice una vez y en casa nos encantó, la tenía olvidada y creo que esta semana va a avolver a caer...te quedo estupenda! un beso
ResponEliminaja saps que no sóc fan d'aquestes coses (ingredients d'origen animal, ingredients amb gluten...) però he d'admetre que t'ha quedat de conya!
ResponEliminaMarta, pots canviar el farcit i ficar-hi, per exemple, espinacs, panses i pinyons. Això ja t'agrada més oi? un petó!
EliminaM'agrada molt la presentació d'aquest plat, un mega-bikini per ocasions especials! Com va anar el casament de la Montse? Petons.
ResponEliminaChus, el casament moooolt bé!!!! ens ho vam passar de conya i la Montse estava guapíssima i molt contenta!! un petó!
Eliminanomes de veure-la ja se'm fa la boca aigua! petons
ResponEliminaEva, m'agrada molt com t'ha queda't aquesta corona, de seguida que pugui la faig.
ResponEliminaUn petó.
M'encanta com t'ha quedat. I tens tota la raó no és gens complicada de montar! :)
ResponEliminapetons
Ostres realment axiò ha de ser una delícia!!!!
ResponEliminaPetons
Hola, muy rico te ha quedado, me quedo por aquí para ver estas delicias.
ResponEliminaUn saludo
Quien se pica, ajos come
M'agraden molt les coques salades! Aquesta es veu molt bona i té una presentació molt maca! Petonets!
ResponEliminauoooooooo, aquesta corona ha de ser un vici! no sóc massa fan de les masses, però t'aseguro que m'apunto la recepta a pendents!!! petonets
ResponEliminaBuf quina pintassa fa aquesta corona, de menjar i no parar!
ResponEliminaHa quedat ideal Eva!
Petons!
Una recepta molt vistosa, Eva!!! La meva seria sense pernil, però el que compta és la idea. Jo de la Isasaweis el que faig alguna vegada, és la recepta de les seves palmeres de pasta de full, molt senzilla i també molt resultona. Petonets.
ResponEliminaHola Mercè, igual que li he dit a la Marta, aquesta corona farcida d'espinacs, panses i pinyons ha de quedar boníssima! jo la tinc pendent de provar ;). Un petó!
EliminaQué bonita te ha quedado y que buena tiene que estar. Me gusta mucho la idea, ¿por qué podríamos cambiar el jamón? Unos tomates secos quizás, aceitunas, salmón ahumado mmmm se me están ocurriendo muchas posibilidades para versionarlo :) Un besito!
ResponEliminaPodríamos canviar el jamón por unos tomates secos como dices o también por unas espinacas. Tiene que quedar bien rico! Un beso!
EliminaOstras! Jo també la vaig veure a la isasaweis i el vaig fer, però va ser abans de tenir el bloc i no tinc ni la foto. I no l'he tornat a fer més....ara m'entren ganes de tornar a fer-lo jejjej petons
ResponEliminaQue bo ha de ser, Eva!! Jo no havia vist aquesta recepta, però de ben segur la faré...i com tu dius, acabada de fer i tèbia ha de ser mmmm jeje. Petons
ResponEliminaJo m'animo a provar-la!! la recepta queda apuntada ;-)
ResponEliminaQué cena más rica con esta corona! Yo también soy una bibliotecaria apasionada de la cocina y la lectura, aunque reconozco que últimamente estoy más entre fogones que entre libros. Me quedo de seguidora y me llevo un trocito de corona a:
ResponEliminahttp://unangelenmicocina.blogspot.com.es/
Besos.
Bienvenida Ra!! y gracias por quedarte! un beso!
Eliminaquina cosa més bona!!! llàstima que l'acabo de veure i per avui no tinc temps, però caurà, segur que caurà.
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Ha d'estar molt bona, a més original. M'ho apunto segur que la faré.
ResponEliminaUna abraçada
Que buena!!! me gusta mucho como te ha quedado , para una cena es genial.
ResponEliminaBesos
Cocinando con Montse
Queda molt xula! i segur que boníssima! mira que combinenbé el pernil i el formatge, eh?
ResponEliminaImpressionant! Em miraré detingudament el vídeo, és una recepta que m'agradaria fer! Gràcies!
ResponEliminaha quedat fantàstica i ha de ser molt bona i a més ideal per portar o per apats informals. Tot un encert!!!!
ResponEliminaPetons!
Gràcies a tots i totes pels vostres comentaris!!!!
ResponEliminaQuedó fabulosa, vaya delicia!!! Apetecible cien por cien, qué buena!!!
ResponEliminaTiene una pinta deliciosa, con tu permiso me llevo un trozo.
ResponEliminaBesos
Miguel
lareposteriademiguel.com
Eva cielo una corona para una comida de Reyes te ha quedado de cine, es laboriosa pero merece la pena cien por cien, su resultado. Mil besicos amiga
ResponEliminauna bonica presentaciò i una recepta bonissima
ResponEliminaQue buena pinta que tiene, se ve ideal, me encanta como te ha quedado, deliciosa!!
ResponEliminaUn abrazo!!
Hola! Crec que t'he descobert a través d'Instagram... pot ser? ;)
ResponEliminaAquesta corona la tinc pendent des de fa molt temps, queda tan vistosa... i ha de ser boníssima, a tu t'ha quedat perfecta.
Hola Gemma! doncs no sé per on m'has conegut, Instagram, algun comentari que t'he anat deixant... facebook... però la qüestió és que aquí estàs. Benvinguda!!
EliminaHola Eva, no haia vist la entrada!! La recepta de la.corona la tinc en pndents desde fa temps!!! T'ha quedat més que be!!! El tall on es veu per dins es espectacular!! Segur que esta bonissima!! Petons
ResponEliminaquina pintassa , aquet tpus de receptas m'encanten . que bó !!
ResponEliminaOh Eva, saps que jo també vaig veure la recepta de la Isasaweis i vaig dir: aquesta l'he de fer.... I en fi, encara no l'he fet, però la deixo pendent, perquè té una pinta...
ResponEliminaPetons!
Què bo!! No haurà sobrart una miqueta...
ResponElimina:)
Petons
El que més m'agrada és que sempre intenteu fer les masses casolanes abans que comprades, i sempre un resultat és genial! Encara que la recepta no sigui vostre, m'encanta i os ha quedat de luxe! Me n'enduc un mos:P
ResponEliminaPetons!!
a casa ens agraden molt aquests pans farcits, molts suaus però amb molt sabor.
ResponEliminaa més el tall crida que el mengi ara mateix!
Petonets,
palmira
Quina corona de pernil i formatge que heu fet tant maca i tant bona que ha de ser.
ResponEliminaMadre mía me acabas de dar una idea fantástica para las cenas de los niños. Seguro que les encanta, no conocía esta receta y se me ha hecho la boca agua:) un besito
ResponEliminaTe ha quedado deliciosa! Es una receta sencilla, sólo hay que ser pacientes con los tiempos de levado, pero de verdad que la espera merece la pena.
ResponEliminaTomo nota de todo y me quedo por aquí viendo todo lo que hay!
losantojosdeclara.blogspot.com.es
Bienvenida Clara!
EliminaQue rica, me encanta el aspecto que tiene y los ingredientes...
ResponEliminaUn saludo!
Caram quina curona mes bona !!!
ResponEliminaGràcies per visitar el meu blog...em quedaré per la teva cuina.
Un petó.