L'orxata és una beguda nutritiva, rica en
minerals i vitamines, entre els quals destaquen el fòsfor, el potassi i les
vitamines E i C.
Us animeu a provar de fer-la a casa?
Ingredients:
250 gr de xufes
1 litre d'aigua mineral
1 branca de canyella
Passos a seguir (tradicional):
1 litre d'aigua mineral
1 branca de canyella
Passos a seguir (tradicional):
Seguir la recepta de l'orxata de xufa, afegint la branca de canyella juntament amb les xufes i ometent el pas d'afegir el sucre.
Passos a seguir (Thermomix):
Abans de fer l'orxata cal que fiquem les xufes en remull durant unes 12-18 hores, canviant l'aigua un parell de vegades.
Passat aquest temps les netegem i escorrem i les fiquem al vas de la Thermomix junt amb la branca de canyella. Programem 30 seg / vel. progressiva 5-7-10. Amb l'espàtula abaixem les restes que s'han quedat a les parets i tornem a programar 30 seg / vel. progressiva 5-7-10.
Tornem a abaixar les restes de les parets, afegim 350 ml d'aigua i programem 40 seg / vel. progressiva 5-7-9. Incorporem la resta d'aigua, 650 ml, i programem 1 min / vel. 4.
Colem aquesta mescla a través d'un drap de tela, separant les restes de xufa i canyella de la beguda. Premem bé per extreure el màxim de líquid possible. Guardem l'orxata a la nevera per tenir-la ben fresca al moment de consumir-la.
Important! l'orxata casolana s'ha de consumir en un màxim de dos dies perquè sinó es fa malbé.