23 de setembre del 2016

Pizza "exprés" amb base de tortilla

Avui més que una recepta us porto una idea per un dia que tingueu moltes ganes de pizza i molt poc temps o ganes de preparar una bona base. No sé on vaig llegir que es podia utilitzar una tortilla mexicana per a fer pizza, l'altre dia vaig provar-ho i la recepta es queda a casa!






Queda una pizza molt lleugera, menys calòrica i molt molt bona. Us explico com vaig fer-la jo, però està clar que podeu fer-la de mil maneres, segons la vostra preferència, segons que hi hagi a la nevera...

Ingredients (1 persona):
1 tortilla mexicana
1 llauna de tonyina
1 o 2 palets de surimi
2 cullerades de salsa de tomàquet
orenga
mozzarella ratllada

Passos a seguir:
Preescalfem el forn a 200º.
Estenem sobre la tortilla una mica de salsa de tomàquet, la tonyina ben escorreguda, els palets de surimi tallats a trossets, una mica d'orenga i la mozzarella ratllada.
Fornegem entre 7 i 10 minuts, segons el forn i com us agradi de cruixent.

Serviu i gaudiu!



19 de setembre del 2016

Cóc de llet evaporada

Com costa tornar a agafar el ritme després de les vacances... més d'un mes sense publicar i avui perquè gairebé m'hi obligo. Tot i que tinc algunes receptes pendents de l'estiu començo amb un cóc de llet evaporada que va tenir força èxit a Instagram i que vaig fer per gastar un pot de llet evaporada que estava a punt de caducar.




La veritat és que ens va agradar molt el cóc, així que aquí us deixo la recepta.

Ingredients:
4 ous
230 gr de sucre
70 gr d'oli de girasol
1 cullerada petita d'essència de taronja
200 gr de llet evaporada
250 gr de farina
12 gr de llevat químic
un pessic de sal

Passos a seguir:
Preescalfem el forn a 170º amb calor a dalt i baix.
Separem les clares i els rovells. En un bol fiquem la llevat evaporada i el sucre i ho batem durant uns 5 minuts. Sense deixar de batre afegim els rovells, l'oli i l'essència. Tot seguit incorporem la farina tamisada i el llevat i ho batem just per integrar-ho.
En un altre bol muntem les clares a punt de neu afegint el pessic de sal.
Les afegim al bol on tenim la crema i les integrem amb moviments envoltants.
Greixem un motlle (jo he utilitzat de 20 cm perquè quedés alt, però pot fer-se en un de més gran sense problemes, només caldrà restar temps de cocció), hi repartim la mescla i fornegem durant uns 45-50 minuts.
Un cop fora del forn deixem refredar el cóc sobre una reixeta.

** Recepta adaptada de: Webos fritos