Fa uns mesos vaig publicar els macarons de cafè, a la recepta dels quals podeu trobar unes recomanacions perquè us surtin bé a la primera, si jo els he fet, vosaltres també podeu! ;-)
Ingredients (20 unitats aprox.):
15 gr de cacau pur en pols
70 gr de farina d'ametlla
125 gr de sucre llustre
50 gr de clara d'ou a temperatura ambient (molt important!)
Per farcir:
crema de cacau (Nocilla/Nutella)
Passos a seguir:
Tamissem la xocolata, el sucre llustre i la farina d'ametlla i reservem.
En un bol montem les clares a punt de neu (ajudarà que hi fiquem un polsim de sal) i quan estiguin llestes hi afegim la mescla anterior i ho integrem amb una espàtula i moviments envoltants per tal que les clares no baixin.
Posem aquesta mescla en una màniga pastissera i sobre una safata folrada amb paper de forn anem fent els macarons. Per a fer-los apoiem la màniga de forma vertical i amb el broquet gairebé tocant a la safata apretem suaument fins a formar un disc d'aproximadament 4 cm de diàmetre.
Els deixem assecar durant almenys una hora, per tal que quan els fornegem la superfície ens quedi llisa i a la base ens surti el característic peu. Sabrem que ja estan secs si quan els toquem suaument amb els dits no deixem marca.
Un cop ha passat aquest temps de repòs, fiquem la safata al forn preescalfat a 175º i els fornegem durant uns 8-10 minuts. La cocció és la part més complicada dels macarons, ja que no han d'estar molt cuits. Pot semblar que passats els 8 minuts si intenteu amb una espàtula aixecar-ne algun del paper de forn se us enganxi, però penseu que un cop traieu la safata i es refredin és tornen més durs i és més fàcil desenganxar-los. És qüestió d'anar provant!
Un cop fora del forn, els deixem 5 minuts a la safata i després els passem a una reixeta perquè es refredin del tot, moment en el qual podem anar fent parelles i farcir-les amb la crema de cacau.
Jo en aquest cas he doblat els ingredients perquè en necessitava més, i la veritat que un cop t'hi fiques val la pena fer-ho perquè després desapareixen volant!!
La recepta la vam extreure del llibre: Pérsico, Lucrecia. Macarons, brownies, cupcakes & cookies. Madrid: Libsa, 2012.