27 d’abril del 2014

Macarons de xocolata

Aquest trimestre a la feina, juntament amb l'Anabel, estem fent una activitat de lectures ambientades a París i cuina francesa, i per la primera trobada amb les usuàries vam portar dos postres típics francesos. L'Anabel es va animar amb la tatin de poma, que estava deliciosa i que he de provar a fer ben aviat, i jo vaig fer aquests macarons de xocolata.

Fa uns mesos vaig publicar els macarons de cafè, a la recepta dels quals podeu trobar unes recomanacions perquè us surtin bé a la primera, si jo els he fet, vosaltres també podeu! ;-)




Ingredients (20 unitats aprox.):
15 gr de cacau pur en pols
70 gr de farina d'ametlla
125 gr de sucre llustre
50 gr de clara d'ou a temperatura ambient (molt important!)

Per farcir:
crema de cacau (Nocilla/Nutella)
 

  

Passos a seguir:
Tamissem la xocolata, el sucre llustre i la farina d'ametlla i reservem.
En un bol montem les clares a punt de neu (ajudarà que hi fiquem un polsim de sal) i quan estiguin llestes hi afegim la mescla anterior i ho integrem amb una espàtula i moviments envoltants per tal que les clares no baixin.

Posem aquesta mescla en una màniga pastissera i sobre una safata folrada amb paper de forn anem fent els macarons. Per a fer-los apoiem la màniga de forma vertical i amb el broquet gairebé tocant a la safata apretem suaument fins a formar un disc d'aproximadament 4 cm de diàmetre.

Els deixem assecar durant almenys una hora, per tal que quan els fornegem la superfície ens quedi llisa i a la base ens surti el característic peu. Sabrem que ja estan secs si quan els toquem suaument amb els dits no deixem marca.

Un cop ha passat aquest temps de repòs, fiquem la safata al forn preescalfat a 175º i els fornegem durant uns 8-10 minuts. La cocció és la part més complicada dels macarons, ja que no han d'estar molt cuits. Pot semblar que passats els 8 minuts si intenteu amb una espàtula aixecar-ne algun del paper de forn se us enganxi, però penseu que un cop traieu la safata i es refredin és tornen més durs i és més fàcil desenganxar-los. És qüestió d'anar provant!

Un cop fora del forn, els deixem 5 minuts a la safata i després els passem a una reixeta perquè es refredin del tot, moment en el qual podem anar fent parelles i farcir-les amb la crema de cacau.




Jo en aquest cas he doblat els ingredients perquè en necessitava més, i la veritat que un cop t'hi fiques val la pena fer-ho perquè després desapareixen volant!!

La recepta la vam extreure del llibre: Pérsico, Lucrecia. Macarons, brownies, cupcakes & cookies. Madrid: Libsa, 2012.
 

33 comentaris:

  1. Que bé que t'han sortit, Eva!! Jo no m'hi atreveixo...

    ResponElimina
  2. Supongo que tienen que estar muy buenos, yo como soy alérgica a los frutos secos me tengo que aguantar y no probarlos :) Pero con la pinta que tienen se me hace la boca agua. Besos guapa

    ResponElimina
  3. Aquesta es una de les meves receptes pendents. Crec que hem fa por, jajajaja... La veritat, es que vent la pinta que tenen els teus hem fas una enveja terrible. Crec que m´he d´animar!
    Aprofit per dir-te que estic fent un sorteig, per s´hi t´interesa participar-hi. Una abraçada forta
    http://mielylimonrecetas.blogspot.com.es/2014/04/1er-aniversario-de-miel-y-limon-y.html

    ResponElimina
  4. Veient els teus macarons venen ganes de possar-se mans a l'obra, jo encara no m'he atrevit, algún dia...
    Petons.

    ResponElimina
  5. Els macarons no m'entusiasmen especialment, aquests colors i sabors exòtics no m'acaben de fer el pes, sempre he pensat que on estigui la xocolata... I ves per on que d'aquests em menjaria un bon grapat!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Per mi els de xocolata són els millors!! un petó!!

      Elimina
  6. Us han quedat super macos, encara tinc pendent posar-m'hi i fer provatures amb els macarons... Els de xocolata són el number1, obligatoris, m'encanten. Lo millor, el farcit, sense complicacions!
    Un petó!

    ResponElimina
  7. Què bonics t'han quedat, Eva! I de xocolata, que m'encanten... hauré de provar de fer-ne, perquè no n'he fet mai. Bona setmana. Petons.

    ResponElimina
  8. Jo no puc...i mira que ho he intentat...però no defalliré...Aquests teus són de professional! Petons!

    ResponElimina
  9. Eva, felicitats! T'han quedat rebé! Suposo que a més a més deuen ser boníssims!

    ResponElimina
  10. uau, t'han quedat sensacionals, i això que fer macarons a casa no ñes fàcil... i farcits de Nutella, quina vici!

    ResponElimina
  11. Quina artista!! T'han quedat perfectes!! I estic d'acord amb la genialitat del farciment de Nutella... Petonets!

    ResponElimina
  12. Qué bé que t'han quedat aquests macarons! Deuen estar boníssims!
    petons

    ResponElimina
  13. Que bons, t'han quedat fantàstics!
    Fa molt temps que vull probar de fer-los, tinc un munt d'informació però mai veig el momento, a veure si m'animo.
    Salutacions,

    ResponElimina
  14. Ui ui ara m'has picat.. si una bibliotecària ha pogut jo també jajajaja.

    Te van quedar súper fantástic, jo no he tingut temps encara. Estic perduda fent pa aquests dies. Però segur que un dia m'animo :)

    ResponElimina
  15. A mi tampoc em surten com voldria així que: tu pots però jo no!! Què hi farem! Així és la vida!! Un dia ho aconseguiré i mentrestant em miraré aquestes joies morenes teves i em moriré d'envenja jajajaja
    Felicitats artista!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies per la floreta, Dolors!! i ànims i a tornar a intentar-ho que segur que te'n surts! un petó!!

      Elimina
  16. Eva, t'han quedat impressionants.... de bona gana me'n menjaria uns quants...jejejeee..
    Felicitats una vegada més!
    Una abraçada
    Laura

    ResponElimina
  17. Et felicito EVA, perque t'han quedat impresionants!!!
    Petonets bonica, fins aviat :)))

    ResponElimina
  18. Quina enveja Eva, jo vaig fer un primer intent de macarons i va ser un desastre, però no em desanimo, algún dia em quedaran tan bé com a tu!

    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Clar que si Víctor!! no et desanimis i a tornar-hi, si jo puc tu també!! un petó!

      Elimina
  19. Tremendos macarons y golosamente buenos¡¡
    Peto

    ResponElimina
  20. Uauu et queden perfectes!! I que deliciosos deuen estar....petons

    ResponElimina
  21. Te'n vas sortir a la primera? Jo he fracassat en dues ocasions, a la tercera regular... Hauré de seguir les teves indicacions i recepta. T'han quedat perfectes!
    Marta

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Marta!! jo els he fet 3 cops i la veritat és que m'han sortit força bé... no sé si serà la sort del principiant ;-). Ànims i un petó!

      Elimina
  22. caram noia, t'han quedat de pel·lícula!!!!

    ResponElimina
  23. pero que delicia!!! los de choco me encantan, son super apetecibles, vamos que una cajita de esas me la mandas y no dura un dia!jaja
    te quedaron perfectos...un besote y buen finde

    ResponElimina
  24. T'han quedat fantàstics! I a més de xocolata! Un bon vici.
    Una abraçada

    ResponElimina
  25. Que chulos!!! Te han quedado estupendos y con chocolate riquísimos, me encantan!!!
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
  26. Molt i molt xulos! Dignes d pastissería. Ptons

    ResponElimina
  27. Tienen una pinta espectacular, nunca los he hecho, tomo nota a ver si me atrevo.

    Besos
    Miguel
    lareposteriademiguel.com

    ResponElimina
  28. Uau, Eva que macos que t'han quedat! Han de ser deliciosos, a veure si algun dia m'atreveixo a fer-los, una abraçada maca!

    http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  29. T'han quedat super bé Eva! I mira que són complicats de fer... El peu t'ha quedat enorme!
    Petons

    ResponElimina