Fa uns mesos vaig publicar els macarons de cafè, a la recepta dels quals podeu trobar unes recomanacions perquè us surtin bé a la primera, si jo els he fet, vosaltres també podeu! ;-)
Ingredients (20 unitats aprox.):
15 gr de cacau pur en pols
70 gr de farina d'ametlla
125 gr de sucre llustre
50 gr de clara d'ou a temperatura ambient (molt important!)
Per farcir:
crema de cacau (Nocilla/Nutella)
Passos a seguir:
Tamissem la xocolata, el sucre llustre i la farina d'ametlla i reservem.
En un bol montem les clares a punt de neu (ajudarà que hi fiquem un polsim de sal) i quan estiguin llestes hi afegim la mescla anterior i ho integrem amb una espàtula i moviments envoltants per tal que les clares no baixin.
Posem aquesta mescla en una màniga pastissera i sobre una safata folrada amb paper de forn anem fent els macarons. Per a fer-los apoiem la màniga de forma vertical i amb el broquet gairebé tocant a la safata apretem suaument fins a formar un disc d'aproximadament 4 cm de diàmetre.
Els deixem assecar durant almenys una hora, per tal que quan els fornegem la superfície ens quedi llisa i a la base ens surti el característic peu. Sabrem que ja estan secs si quan els toquem suaument amb els dits no deixem marca.
Un cop ha passat aquest temps de repòs, fiquem la safata al forn preescalfat a 175º i els fornegem durant uns 8-10 minuts. La cocció és la part més complicada dels macarons, ja que no han d'estar molt cuits. Pot semblar que passats els 8 minuts si intenteu amb una espàtula aixecar-ne algun del paper de forn se us enganxi, però penseu que un cop traieu la safata i es refredin és tornen més durs i és més fàcil desenganxar-los. És qüestió d'anar provant!
Un cop fora del forn, els deixem 5 minuts a la safata i després els passem a una reixeta perquè es refredin del tot, moment en el qual podem anar fent parelles i farcir-les amb la crema de cacau.
Jo en aquest cas he doblat els ingredients perquè en necessitava més, i la veritat que un cop t'hi fiques val la pena fer-ho perquè després desapareixen volant!!
La recepta la vam extreure del llibre: Pérsico, Lucrecia. Macarons, brownies, cupcakes & cookies. Madrid: Libsa, 2012.
Que bé que t'han sortit, Eva!! Jo no m'hi atreveixo...
ResponEliminaSupongo que tienen que estar muy buenos, yo como soy alérgica a los frutos secos me tengo que aguantar y no probarlos :) Pero con la pinta que tienen se me hace la boca agua. Besos guapa
ResponEliminaAquesta es una de les meves receptes pendents. Crec que hem fa por, jajajaja... La veritat, es que vent la pinta que tenen els teus hem fas una enveja terrible. Crec que m´he d´animar!
ResponEliminaAprofit per dir-te que estic fent un sorteig, per s´hi t´interesa participar-hi. Una abraçada forta
http://mielylimonrecetas.blogspot.com.es/2014/04/1er-aniversario-de-miel-y-limon-y.html
Veient els teus macarons venen ganes de possar-se mans a l'obra, jo encara no m'he atrevit, algún dia...
ResponEliminaPetons.
Els macarons no m'entusiasmen especialment, aquests colors i sabors exòtics no m'acaben de fer el pes, sempre he pensat que on estigui la xocolata... I ves per on que d'aquests em menjaria un bon grapat!!!
ResponEliminaPer mi els de xocolata són els millors!! un petó!!
EliminaUs han quedat super macos, encara tinc pendent posar-m'hi i fer provatures amb els macarons... Els de xocolata són el number1, obligatoris, m'encanten. Lo millor, el farcit, sense complicacions!
ResponEliminaUn petó!
Què bonics t'han quedat, Eva! I de xocolata, que m'encanten... hauré de provar de fer-ne, perquè no n'he fet mai. Bona setmana. Petons.
ResponEliminaJo no puc...i mira que ho he intentat...però no defalliré...Aquests teus són de professional! Petons!
ResponEliminaEva, felicitats! T'han quedat rebé! Suposo que a més a més deuen ser boníssims!
ResponEliminauau, t'han quedat sensacionals, i això que fer macarons a casa no ñes fàcil... i farcits de Nutella, quina vici!
ResponEliminaQuina artista!! T'han quedat perfectes!! I estic d'acord amb la genialitat del farciment de Nutella... Petonets!
ResponEliminaQué bé que t'han quedat aquests macarons! Deuen estar boníssims!
ResponEliminapetons
Que bons, t'han quedat fantàstics!
ResponEliminaFa molt temps que vull probar de fer-los, tinc un munt d'informació però mai veig el momento, a veure si m'animo.
Salutacions,
Ui ui ara m'has picat.. si una bibliotecària ha pogut jo també jajajaja.
ResponEliminaTe van quedar súper fantástic, jo no he tingut temps encara. Estic perduda fent pa aquests dies. Però segur que un dia m'animo :)
A mi tampoc em surten com voldria així que: tu pots però jo no!! Què hi farem! Així és la vida!! Un dia ho aconseguiré i mentrestant em miraré aquestes joies morenes teves i em moriré d'envenja jajajaja
ResponEliminaFelicitats artista!
Gràcies per la floreta, Dolors!! i ànims i a tornar a intentar-ho que segur que te'n surts! un petó!!
EliminaEva, t'han quedat impressionants.... de bona gana me'n menjaria uns quants...jejejeee..
ResponEliminaFelicitats una vegada més!
Una abraçada
Laura
Et felicito EVA, perque t'han quedat impresionants!!!
ResponEliminaPetonets bonica, fins aviat :)))
Quina enveja Eva, jo vaig fer un primer intent de macarons i va ser un desastre, però no em desanimo, algún dia em quedaran tan bé com a tu!
ResponEliminaPetons!
Clar que si Víctor!! no et desanimis i a tornar-hi, si jo puc tu també!! un petó!
EliminaTremendos macarons y golosamente buenos¡¡
ResponEliminaPeto
Uauu et queden perfectes!! I que deliciosos deuen estar....petons
ResponEliminaTe'n vas sortir a la primera? Jo he fracassat en dues ocasions, a la tercera regular... Hauré de seguir les teves indicacions i recepta. T'han quedat perfectes!
ResponEliminaMarta
Hola Marta!! jo els he fet 3 cops i la veritat és que m'han sortit força bé... no sé si serà la sort del principiant ;-). Ànims i un petó!
Eliminacaram noia, t'han quedat de pel·lícula!!!!
ResponEliminapero que delicia!!! los de choco me encantan, son super apetecibles, vamos que una cajita de esas me la mandas y no dura un dia!jaja
ResponEliminate quedaron perfectos...un besote y buen finde
T'han quedat fantàstics! I a més de xocolata! Un bon vici.
ResponEliminaUna abraçada
Que chulos!!! Te han quedado estupendos y con chocolate riquísimos, me encantan!!!
ResponEliminaBesos
Cocinando con Montse
Molt i molt xulos! Dignes d pastissería. Ptons
ResponEliminaTienen una pinta espectacular, nunca los he hecho, tomo nota a ver si me atrevo.
ResponEliminaBesos
Miguel
lareposteriademiguel.com
Uau, Eva que macos que t'han quedat! Han de ser deliciosos, a veure si algun dia m'atreveixo a fer-los, una abraçada maca!
ResponEliminahttp://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/
T'han quedat super bé Eva! I mira que són complicats de fer... El peu t'ha quedat enorme!
ResponEliminaPetons