A vegades les millores receptes surten d'improvisar amb ingredients que tens a la nevera i que s'han de gastar a última hora perquè no es facin malvé. Aquest ha estat el cas d'aquest bescuit de pera, fet per aprofitar 3 peres que estaven força madures.
El resultat ens ha agradat molt i ens ha permès treure gran part del sucre de la recepta, ja que la pera madura ens ho ha compensat. Us animo a provar-lo!
Ingredients:
- 75 gr de sucre
- la pell d'una llimona
- 2 ous L
- 70 g d'oli de girasol o d'oli d'oliva suau
- 50 g de llet
- 230 g de farina
- 1 c/c de llevat químic
- 3 peres madures, tallades a daus d'1 cm
Passos a seguir (tradicional):
Escalfem el forn a 180º i greixem un motlle tipus plum cake amb una mica d'oli o mantega.
En un bol posem el sucre i els ous i ho batem amb unes baretes elèctriques fins que la mescla blanquegi. Hi afegim la llet i l'oli i ho integrem. Tot seguit afegim la farina, el llevat i la ratlladura de llimona i mesclem de nou.
Finalment afegim la pera i l'integrem mesclant suament amb l'ajuda d'una espàtula. Repartim la mescla al motlle preparat, li donem uns cops perquè la massa quedi llisa i fornegem durant 40 minuts o fins que quan clavem una agulla aquesta surti neta.
Deixem refredar sobre una reixeta i servim a porcions.
Passos a seguir (Thermomix):
Escalfem el forn a 180º i greixem un motlle tipus plum cake amb una mica d'oli o mantega.
Posem al vas el sucre i la pell de la llimona i pulveritzem 1 min / vel 10. Col·loquem la mariposa, afegim els ous i programen 3 min / 37º / vel 3. Quan acabi programem de nou 3 min / vel 3.
Afegim l'oli i la llet i mesclem 3 seg / vel 3. Incoporem la farina i el llevat i programem 3 seg / vel 3.
Retirem la mariposa i afegim la pera. L'integrem mesclant suament amb l'ajuda d'una espàtula. Repartim la mescla al motlle preparat, li donem uns cops perquè la massa quedi llisa i fornegem durant 40 minuts o fins que quan clavem una agulla aquesta surti neta.
Deixem refredar sobre una reixeta i servim a porcions.