Com l'Eva ja va comentar fa un parell d'entrades, pel grup de lectura Cuinant entre llibres: Jane Austen i la cuina britànica, vaig cuinar un pastís de pastanaga.
Tot i que en un principi un pastís que porti pastanaga ens pot semblar estrany, el Carrot Cake és un dels pastissos més típics del Regne Unit. La seva popularitat es remonta a l’edat mitjana, quan disposar de sucre era un luxe i la gent utilitzava la pastanaga per endolcir els pastissos. L'esclat definitiu d’aquest pastís, però, va tenir lloc durant la II Guerra Mundial, ja que estaven racionats pràcticament tots els productes alimentaris, però no la pastanaga.
Espero que el proveu de fer, segur que us agradarà!! :)
Ingredients (8-10 racions aprox.):Per a la massa:
2 ous
150 ml. d'oli de gira-sol
150 ml. d'oli de gira-sol
150 grs. de sucre morè
200 grs. de pastanaga
200 grs. de farina de força
1 i 1/2 culleradeta de bicarbonat
3 culleradates de canyella mòlta
50 grs. de nous
100 grs. de panses
Ratlladura d'una taronja
Un pessic de nou moscada
Per a la cobertura:
Per a la cobertura:
100 grs. de formatge d'untar (Philadelphia)
50 grs. de mantega
50 grs. de sucre llustre
Passos a seguir:
Per començar, pre-escalfem el forn a 175º.
Ratllem les pastanagues i les reservem. A continuació, batem uns minuts els ous, el sucre morè i l'oli de gira-sol.
Després, tamissem la farina, el bicarbonat, la nou moscada i la canyella i ho afegim a la barreja anterior, juntament amb la ratlladura de taronja, les pastanagues ratllades, les panses i les nous picades. Ho barregem bé i ho aboquem en un motlle prèviament greixat.
Fornegem durant 5 minuts, passats els quals baixem la temperatura a 160º i el deixem entre 35-45 minuts més. Jo vaig necessitar uns 45 minuts ben bons però segons el forn que tingueu. Per saber si està cuit, clavarem una agulla al centre del pastís i si surt neta és que ja està.
Per útlim, per fer la cobertura, barregem els 3 ingredients que la formen i cobrim el pastís quan estigui fred del tot. Jo el vaig tallar i el vaig posar de farcit.
Qui és el primer que s'anima a fer-lo???
Ho han fet...
Passos a seguir:
Per començar, pre-escalfem el forn a 175º.
Ratllem les pastanagues i les reservem. A continuació, batem uns minuts els ous, el sucre morè i l'oli de gira-sol.
Després, tamissem la farina, el bicarbonat, la nou moscada i la canyella i ho afegim a la barreja anterior, juntament amb la ratlladura de taronja, les pastanagues ratllades, les panses i les nous picades. Ho barregem bé i ho aboquem en un motlle prèviament greixat.
Fornegem durant 5 minuts, passats els quals baixem la temperatura a 160º i el deixem entre 35-45 minuts més. Jo vaig necessitar uns 45 minuts ben bons però segons el forn que tingueu. Per saber si està cuit, clavarem una agulla al centre del pastís i si surt neta és que ja està.
Per útlim, per fer la cobertura, barregem els 3 ingredients que la formen i cobrim el pastís quan estigui fred del tot. Jo el vaig tallar i el vaig posar de farcit.
Qui és el primer que s'anima a fer-lo???
Ho han fet...
Judith |