25 de setembre del 2022

Gelats de plàtan i kiwi

Amb un nen petit a casa a qui encanten els gelats ens hem hagut de posar les piles buscant alternatives saludables als de compra. Aquest que us porto avui és un dels que més fem perquè sempre tenim aquests ingredients a la nevera i en 5 minuts els tenim preparats. 

Nosaltres fem gelats pràcticament tot l'any, algú més per aquí que també?







Ingredients (4 unitats)
:

1 plàtan madur
1 kiwi
1 iogurt natural

Passos a seguir:

Pelem la fruita, la trossegem i la fiquem al got de la batedora. Hi afegim el iogurt i triturem bé. Omplim els motlles i congelem durant almenys 4 hores.

Els motlles que utilitzo són aquests de Lekué.


18 de setembre del 2022

Cookies de xocolata

Aquest estiu, aprofitant les meves vacances pel Pallars Sobirà, vaig acostar-me a Alins perquè tenia moltes ganes de conèixer Natura Llibres, una llibreria especialitzada en muntanya i natura que va obrir en aquest poblet del Pirineu durant la pandèmia.

Té una selecció de llibres molt àmplia tot i la seva especialització, i jo, com no, vaig picar amb un de cuina d'on he tret aquesta recepta boníssima que us recomano avui.




Ingredients (20 unitats aprox.):

  • 130 g de farina
  • 45 g de cacau pur
  • 1 polsim de sal
  • 6 g de llevat químic
  • 70 gr d'oli d'oliva suau
  • 90 g de sucre morè o panela
  • 40 gr de llet o beguda vegetal
  • 150 gr de xocolata (jo he aprofitat la de les figures de la mona que encara tenia a la nevera, meitat negra i meitat blanca)
  • 1 c/c extracte de vainilla
  • 1/2 c/c canyella en pols

c/c: cullera mida cafè


Passos a seguir: 

Comencem trossejant la xocolata en trossos petits i irregulars, podem fer-ho manualment amb un ganivet o bé ajudant-nos d'una picadora.

En un bol mesclem la farina, el cacau, la sal, el llevat i la xocolata. En un altre bol hi fiquem l'oli, el sucre, l'extracte de vainilla, la canyella i la llet. Ho mesclem bé, ho afegim als ingredients secs i tornem a integrar.

Amb la massa obtinguda formem les galetes, però abans folrem dues safates amb paper de forn. Per fer les galetes ens untem les mans amb una mica d'oli i fem boles de la mida d'una nou no massa gran. Les fiquem ben separades a les safates i les aixafem una mica amb una cullera, deixant-les amb un gruix d'entre 1 i 1'5 cm. 

Escalfem el forn a 180º i un cop calent fornegem les galetes uns 15 minuts. 

El resultat és unes galetes delicioses, amb un petit punt cruixent exterior i suaus a l'interior. Si us agraden una mica més cruixents podeu deixar-les 2-3 minuts més.

Si us agrada la xocolata... proveu-les! 🍫🍫


** Recepta extreta de: Perego, Carlotta. Cocina botánica: vegetal, responsable, deliciosa. Milán: Gribaudo, 2021.


12 de setembre del 2022

Tapenade d'olives negres i tomàquets secs

Força mesos després de la meva última publicació torno amb intenció de passar per aquí més sovint, a veure si aconsegueixo treure una mica de temps per fer-ho i compartir receptes que vaig provant, perquè tot i que a un altre ritme la cuina no para.

La proposta d'avui és una d'aquestes súper senzilles, que es fa en un moment i no necessita gaires ingredients. El resultat el podeu menjar en un aperitiu, untar-lo en un sandvitx per fer-ho més gustós o fins i tot utilitzar-ho com a salsa per la pasta!





Ingredients:
  • 1 gra d'all
  • 125 g d'olives negres
  • 7 tomàquests secs, en oli d'oliva
  • 2 c/s d'oli d'oliva
  • sal
  • flocs de caiena

Passos a seguir:

Poseu tots els ingredients al vas de la batedora i tritureu bé fins a obtenir una mescla homogènia. 
Es pot consumir directament o guardar a la nevera ben tapat.