Pàgines
25 de setembre del 2022
Gelats de plàtan i kiwi
18 de setembre del 2022
Cookies de xocolata
Aquest estiu, aprofitant les meves vacances pel Pallars Sobirà, vaig acostar-me a Alins perquè tenia moltes ganes de conèixer Natura Llibres, una llibreria especialitzada en muntanya i natura que va obrir en aquest poblet del Pirineu durant la pandèmia.
Té una selecció de llibres molt àmplia tot i la seva especialització, i jo, com no, vaig picar amb un de cuina d'on he tret aquesta recepta boníssima que us recomano avui.
Ingredients (20 unitats aprox.):
- 130 g de farina
- 45 g de cacau pur
- 1 polsim de sal
- 6 g de llevat químic
- 70 gr d'oli d'oliva suau
- 90 g de sucre morè o panela
- 40 gr de llet o beguda vegetal
- 150 gr de xocolata (jo he aprofitat la de les figures de la mona que encara tenia a la nevera, meitat negra i meitat blanca)
- 1 c/c extracte de vainilla
- 1/2 c/c canyella en pols
c/c: cullera mida cafè
Comencem trossejant la xocolata en trossos petits i irregulars, podem fer-ho manualment amb un ganivet o bé ajudant-nos d'una picadora.
En un bol mesclem la farina, el cacau, la sal, el llevat i la xocolata. En un altre bol hi fiquem l'oli, el sucre, l'extracte de vainilla, la canyella i la llet. Ho mesclem bé, ho afegim als ingredients secs i tornem a integrar.
Amb la massa obtinguda formem les galetes, però abans folrem dues safates amb paper de forn. Per fer les galetes ens untem les mans amb una mica d'oli i fem boles de la mida d'una nou no massa gran. Les fiquem ben separades a les safates i les aixafem una mica amb una cullera, deixant-les amb un gruix d'entre 1 i 1'5 cm.
Escalfem el forn a 180º i un cop calent fornegem les galetes uns 15 minuts.
El resultat és unes galetes delicioses, amb un petit punt cruixent exterior i suaus a l'interior. Si us agraden una mica més cruixents podeu deixar-les 2-3 minuts més.
Si us agrada la xocolata... proveu-les! 🍫🍫
** Recepta extreta de: Perego, Carlotta. Cocina botánica: vegetal, responsable, deliciosa. Milán: Gribaudo, 2021.
12 de setembre del 2022
Tapenade d'olives negres i tomàquets secs
- 1 gra d'all
- 125 g d'olives negres
- 7 tomàquests secs, en oli d'oliva
- 2 c/s d'oli d'oliva
- sal
- flocs de caiena