Amplio la col·lecció de cheesecakes que tinc publicats al blog amb aquesta proposta refrescant de pastís formatge amb llima. L'he adaptada del llibre Salvada por los pasteles de la Marian Keyes, ja que m'ha estat impossible trobar gelatina de llima. Igualment el resultat ha estat boníssim així que us animo a preparar-la!
Ingredients (8-10 racions):
Per la base:
150 gr de galetes (les que preferiu, jo n'he utilitzat unes sense sucre)
50 gr de mantega
Pel farciment:
1 caixa de gelatina tutti frutti Dia (conté 2 sobres de 85gr)
2 làmines de gelatina
200 ml de llet evaporada
200 gr de formatge d'untar light
3 llimes (la ratlladura de dues i el suc de les tres)
Passos a seguir:
Triturem les galetes a la picadora i les mesclem amb la mantega desfeta al microones. Repartim aquesta mescla sobre la base d'un motlle desmuntable de 20 cm de diàmetre. Premem bé amb l'ajuda del cul d'un got i reservem a la nevera durant almenys 1 hora o al congelador uns 20 minuts.
Per fer el farciment desfem un dels sobres de gelatina en 100 ml d'aigua bullint. Reservem perquè es refredi. Hidratem les dues làmines de gelatina en aigua freda durant uns 5 minuts.
Batem la llet evaporada fins que quedi espumosa i hi afegim el formatge d'untar, continuem batent fins a integrar-lo. Afegim la gelatina freda, les làmines de gelatina escorregudes, la ratlladura de dues llimones i el suc de les tres. Ho mesclem bé i ho repartim per sobre de la base de galetes. Reservem a la nevera durant almenys 3 hores perquè agafi cos, encara que és millor deixar-ho tota la nit.
Per acabar el pastís desfem l'altre sobre de gelatina en 70 ml d'aigua bullint i quan estigui tèbia o a temperatura ambient repartim per sobre del pastís en una capa fina. Reservem a la nevera durant almenys 1 hora més i ja el tindrem llest per servir.
13 d’agost del 2017
Pastís de formatge i llima {sense forn}
4 d’agost del 2017
Arròs al curri amb llom i verdures
Tot i que fa més d'un any des de la última publicació d'un arròs a casa en mengem sovint però apostem força pel clàssic arròs de verdures que ens encanta.
Avui, però, aprofitant un llom marinat a l'all que teníem a la nevera hem fet un plat d'arròs ben complert. El toc de curri és opcional, a nosaltres ens agrada molt i més des que el comprem a granel, no hi ha comparació en sabor amb el de supermercat, té un toc picant boníssim.
Ingredients (4 persones):
4 mesures d'arròs bomba / 4 tassetes
12 mesures de brou vegetal / 12 tassetes
1 ceba grossa
1 pebrot verd
1/2 pebrot vermell
1 pastanaga
1/2 carabassó
8 talls de llom (nosaltres marinat a l'all)
curri (opcional), sal, pebre i oli
Passos a seguir:
Tallem la ceba, el pebrot vermell i la pastanaga a trossets petits i ho sofregim en una cassola baixa amb una mica d'oli. Passats cinc minuts hi afegim el pebrot verd i el carabassó també tallats a trossets. Quan comenci a daurar-se afegim el llom trossejat i salpebrem tot. Ho coem uns minuts, els justos perquè canviï de color.
Afegim l'arròs i el fregim un parell de minuts perquè es barregin el sabors, incorporem mitja cullerada sopera de curri i reguem amb el brou ben calent. Coem durant 16 minuts, els dos primers minuts a foc fort i la resta a foc mig.
Emplatem i a dinar!
Avui, però, aprofitant un llom marinat a l'all que teníem a la nevera hem fet un plat d'arròs ben complert. El toc de curri és opcional, a nosaltres ens agrada molt i més des que el comprem a granel, no hi ha comparació en sabor amb el de supermercat, té un toc picant boníssim.
Ingredients (4 persones):
4 mesures d'arròs bomba / 4 tassetes
12 mesures de brou vegetal / 12 tassetes
1 ceba grossa
1 pebrot verd
1/2 pebrot vermell
1 pastanaga
1/2 carabassó
8 talls de llom (nosaltres marinat a l'all)
curri (opcional), sal, pebre i oli
Passos a seguir:
Tallem la ceba, el pebrot vermell i la pastanaga a trossets petits i ho sofregim en una cassola baixa amb una mica d'oli. Passats cinc minuts hi afegim el pebrot verd i el carabassó també tallats a trossets. Quan comenci a daurar-se afegim el llom trossejat i salpebrem tot. Ho coem uns minuts, els justos perquè canviï de color.
Afegim l'arròs i el fregim un parell de minuts perquè es barregin el sabors, incorporem mitja cullerada sopera de curri i reguem amb el brou ben calent. Coem durant 16 minuts, els dos primers minuts a foc fort i la resta a foc mig.
Emplatem i a dinar!
Subscriure's a:
Missatges (Atom)