El passat mes d'agost vam fer vacances dels reptes, però ha arribat el setembre i ens tornem a ficar les piles. Com cada dia 10 toca publicar recepta de
#reposterasporeuropa, el destí escollit aquest cop és França i tant bon punt ho vaig saber vaig tenir clar què cuinar.
Els passats mesos d'abril, maig i juny a la biblioteca vam fer una 2a edició del grup de lectura que coordino, i aquest cop va ser
Cuinant entre llibres: novel·les ambientades a París i la cuina francesa. A la primera trobada la meva companya Anabel, amb qui coordino el grup, va portar una tatin de poma i la vaig trobar tan bona que des de llavors que la tenia pendent.
Ha arribat doncs el moment de mostrar-la!
Ingredients (per a un motlle o paella de 24 cm):
1'5 kg de poma golden
70 gr de mantega
180 gr de sucre
1 base de pasta brisa
Passos a seguir:
En una olla o paella que pugui anar al forn hi fiquem la mantega i el sucre i a foc lent anem remenant fins que s'escalfin bé i s'uneixen en un caramel líquid.
Pelem les pomes, les tallem a quarts i les fiquem a la paella amb la part exterior cap a dalt, a foc mig-baix durant uns 35 minuts, per tal que es caramelitzin.
A la meitat de la cocció les girem i ja les tindrem preparades per tal que ens quedi la part bonica a la vista després de girar-la.
Tapem les pomes amb la base de pasta brisa i l'excedent el dobleguem cap a fora per tal d'amagar-lo.
Fiquem el pastís al forn preescalfat a 190º i fornegem durant 25-30 minuts, fins que la pasta brisa es comenci a daurar.
La deixem refredar uns 5 minuts i ja la podem girar.
És molt bona tèbia, però nosaltres la vam menjar passades unes hores i la veritat és que la vam trobar deliciosa, tot i que l'aspecte pugui no ser d'allò més llamatiu.
Ja van dos receptes fetes amb #fruitadelleida de temporada, així sembla que no hi ha tants remordiments al menjar-los, no??
Que passeu una bona Diada, jo torno a fer una setmaneta de vacances tot i que tinc alguna entrada programada, així que ens llegim a la tornada!