El kasutera és un bescuit japonès que s'acostuma a trobar als festivals i a les parades de menjar al carrer. El seu orígen és el pao de Castela (pan de Castilla) portuguès ; els mercaders d'aquest país van introduir-lo a Japó al segle XVI.
Avui el fem amb un altre producte tradicional japonès, el te matcha. Aquest te verd té multitud de propietats: enforteix el sistema immunitari, és antioxidant, millora l'estat d'ànim, la memòria i la concentració, entre altres.
Us animeu a provar-lo?
Ingredients:
- 200 g de farina
- 2 culleradetes de te matcha
- 1 sobre de llevat químic
- 1 polsim de sal
- 1 sobre de sucre avainillat
- 150 g de sucre llustre
- 200 g de mantega a temperatura ambient
- 3 ous
- decoració opcional: 1 cullerada de sucre llustre
Passos a seguir:
Escalfem el forn a 180º i greixem amb mantega un motlle en forma de corona (20 cm de diàmetre).
En un bol mesclem la farina, les 2 cullerades de te matcha, el llevat, la sal i el sucre avainillat. Ho reservem. En un altre bol afegim la mantega a daus petits i els 150 g de sucre llustre i amb unes baretes elèctriques ho batem bé. Hi incorporem els ous i seguim batint fins que ens quedi una mescla homogènia i cremosa.
Afegim els ingredients secs reservats a la mescla anterior i els mesclem suaument amb l'ajuda d'una espàtula. Bolquem la massa dins del motlle preparat i la fornegem durant 35 minuts.
Un cop fora del forn deixem el bescuit dins del motlle uns 15-20 minuts, i després el desmotllem i ja el tenim llest per provar-lo.