25 de setembre del 2018

Muffins d'avena i plàtan {sense sucre}

Tot sovint ens oblidem, expressament, de gastar un parell de plàtans al seu punt òptim de maduració i els deixem passar una mica, així tenim excusa per fornejar aquests muffins. Els vaig veure fa molt de temps a uns stories de @tengounplanbeatriz a Instagram, i us recomano tant el seu blog com el seu IG on fa reflexions genials sobre la societat, la política, la cuina, etc.






Ingredients (6-8 unitats):
2 plàtans madurs
1 ou
150 ml llet 
1 cullerada d'essència de vainilla
1 c/c de llevat químic
150 gr de flocs d'avena
50 gr de gotes de xocolata sense sucre

c/c: cullerada de cafè

Passos a seguir:
Pelem els dos plàtans, els fiquem en un bol i amb l'ajuda d'una forquilla els aixafem bé fins a fer-los puré. Afegim l'ou, la llet, la vainilla, el llevat i l'avena, mesclem i deixem hidratar durant uns minuts. 
Escalfem el forn a 180º amb calor a dalt i baix.
Passats uns minuts afegim les gotes de xocolata i les mesclem. Repartim la mescla en 6-8 motlles metàlics de magdalenes, sense paper, i fornegem durant 20 minuts.

La textura, al no tenir farina, no té res a veure amb un muffin o magdalena tradicional, queden una mica gomosos però passat el primer moment... t'hi acostumes perquè són boníssims!

A mi m'encanta ficar-los uns 5 segons al microones a màxima potència abans de menjar, així la xocolata es desfà i són encara més bones ;)

4 de setembre del 2018

Coca d'albercocs

Fa uns dies vaig comprar força albercocs i amb uns quants que estaven ben madurs vaig aprofitar per fer aquesta coca.

Em va agradar molt la textura de la massa, diferent del clàssic bescuit de iogurt, més seca però molt esponjosa a la vegada. A part d'anar-li genial aquesta cobertura d'albercocs ha d'estar boníssima també amb unes perletes de xocolata barrejades a la massa, ho provaré la següent vegada!






Ingredients:

150 gr de sucre
3 ous
250 gr de farina
100 ml d'oli de girasol
100 ml de llet sencera
7 gr de llevat químic
8 albercocs
canyella en pols
1 llimona (el suc i la ratlladura)
sucre llustre

Passos a seguir (tradicional):

Netegem els albercocs, els partim i retirem el pinyol. Els col·loquem sobre un plat amb el forat cap amunt i posem a cada meitat unes gotes de suc de llimona, una mica de canyella en pols, empolvorem amb sucre i reservem.

Escalfem el forn a 190º amb calor a dalt i baix.

En un bol posem el sucre i els ous i batem bé durant uns minuts, fins que la mescla blanquegi. Afegim l'oli i la llet i mesclem, i finalment afegim la farina, el llevat i la ratlladura de la llimona i integrem bé fins que no quedin grumolls.

Folrem un motlle rectangular (aprox. 20 x 28 cm) amb paper de forn i hi aboquem la massa. Col·loquem per sobre les meitats dels albercocs i fornegem durant 30-35 minuts o fins que al clavar una agulla aquesta surti neta.

El retirem del forn, i un cop fred empolvorem amb sucre llustre i servim.

Passos a seguir (Thermomix):

Netegem els albercocs, els partim i retirem el pinyol. Els col·loquem sobre un plat amb el forat cap amunt i posem a cada meitat unes gotes de suc de llimona, una mica de canyella en pols, empolvorem amb sucre i reservem.

Escalfem el forn a 190º amb calor a dalt i baix.

Posem la mariposa a les fulles, afegim al vas el sucre i els ous i programem 3 min/37º/vel 3'5. Afegim l'oli i la llet i mesclem 5 seg/vel 3. Finalment afegim la farina, el llevat i la ratlladura de la llimona i programem 10 seg/vel 3'5. Acabem de remenar amb l'espàtula per integrar la farina que hagi pogut quedar a les parets del vas.

Folrem un motlle rectangular (aprox. 20 x 28 cm) amb paper de forn i hi aboquem la massa. Col·loquem per sobre les meitats dels albercocs i fornegem durant 30-35 minuts o fins que al clavar una agulla aquesta surti neta.

El retirem del forn, i un cop fred empolvorem amb sucre llustre i servim.

** Recepta adaptada de: Miel y limón